مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه کشاورزی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده کشاورزی - ایران ترجمه - irantarjomeh

شماره       
۱۹
کد مقاله
AGR19
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
واکنش های فیزیولوژیکی نخود فرنگی (Pisum sativum cv. Meteor)  در برابر شوری آب
نام انگلیسی
PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF PEA (Pisum sativum cv. Meteor) TO IRRIGATION SALINITY
تعداد صفحه به فارسی
۱۰
تعداد صفحه به انگلیسی
۴
کلمات کلیدی به فارسی
تنش نمک، سدیم کلراید، رسانایی منفذی، کلروفیل
کلمات کلیدی به انگلیسی
Pea; salt stress; sodium chloride; stomatal onductance; chlorophyll
مرجع به فارسی
ژورنال کشاورزی پاکستان
انستیتو علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی، فیصل آباد، پاکستان
مرجع به انگلیسی
Pak. J. Agri. Sci; M. Adnan Shahid, M.A. Pervez, R.M. Balal, N. Azhar, J. Shahzad and Ubaidullah Institute of Horticultural Sciences, University of Agriculture, Faisalabad
کشور
پاکستان

 

واکنش های فیزیولوژیکی نخود فرنگی (Pisum sativum cv. Meteor)  در برابر شوری آب

چکیده
تاثیرات آب مخصوص آبیاری یا شوری خاک بر روی ویژگی های فیزیولوژیکی گیاه نخود فرنگی (Pisum sativum cv. Meteor) در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. بر این مبنا گیاهان نخود فرنگی ۱۰ هفته ای با استفاده از NaCl (سدیم کلراید)، با سطوح غلظت ۰، ۴۰، ۹۰ و ۱۴۰ میلی مولار (mM) در محلول مغذی تحت تیمار قرار گرفتند. این گیاهان در یک محیط کنترل شده رشد نموده و در فواصل سه روزه برای مشخص نمودن پارامترهای فیزیولوژیکی برداشت شدند. میزان فوتوسنتز، میزان نسبی آب، رسانایی منفذی و میزان کلروفیل با توجه به افزایش غلظت NaCl کاهش یافته در حالیکه غلظت ۲CO و حجم پرولین آزاد تشدید گردیدند. از طریق بررسی ها این موضوع مشخص گردید که سطح بالای شوری و مدت تاثیر شدیدی را بر روی فیزیولوژی گیاه نخود فرنگی برجای می گذارد. نتایج همچنین نشان دهنده آن هستند که گیاهان نخود فرنگی قابلیت تحمل سطوح غلظت ۴۰ و ۹۰ میلی مولار (mM) سدیم کلراید (NaCl) را دارند اما در برابر یک سطح mM 140 حساس می باشند.

کلمات کلیدی: نخود فرنگی، تنش نمک، سدیم کلراید، رسانایی منفذی، کلروفیل

 

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

 
مقدمه
بسیاری از بخش های جهان با دو مورد از مهمترین و جدی ترین مشکلات مربوط به خاک روبرو می باشند یعنی مشکلات شوری و آب سیری. خاک هایی که تحت تاثیر نمک قرار گرفته اند غالبا در آب و هوای خشک و نیمه خشک هستند و پوشش دهنده تقریبا ۹۵۵ میلیون هکتار می باشند (Szabolcs، ۱۹۹۱). علیرغم اقدامات کنترلی مختلف، در حدود ۲۰ میلیون هکتار از زمینها قابلیت تولید خود را از دست داده اند (Malcolm، ۱۹۹۳). تقریبا ۱۰% از مجموع کل سطح زمین جهان ما پوشیده از انواع مختلف زمینهایی است که تحت تاثیر نمک قرار گرفته اند (Passarakli و همکاران، ۱۹۹۱). این موضوع ارزیابی قرار گرفته است که شوری سبب کاهش تولید محصول در ۴۰ * ۱۰۶ هکتار، یعنی در یک سوم زمینهای آبیاری جهان، شده است (Mass و Hoffman، ۱۹۷۷). با این وجود، El-Ashry و همکاران (۱۹۸۵) گزارش دادند که در ۲۰* ۱۰۶ هکتار از زمین ها، شوری سبب کاهش جدی بازدهی محصول شده است، در حالیکه میلیون ها هکتار از زمینه های تحت آبیاری بواسطه شوری بالا بدون استفاده رها شده اند. پاکستان متشکل از مجموع ۷۹٫۶۱ * ۱۰۶ هکتار از نواحی جغرافیایی می باشد که از میان آنها ۳۵٫۲۷ * ۱۰۶ هکتار برای کشت و زع مناسب می باشند، در حالیکه تنها ۲۰٫۳۶ * ۱۰۶ هکتار به طور حقیقی تحت کشت قرار گرفته است (Anonymous، ۲۰۰۴-۲۰۰۵). ناحیه ای متشکل از ۱۶٫۲۳ * ۱۰۶ هکتار با استفاده از کانال ها و چاه های لوله ای تحت آبیاری قرار دارند و ۴٫۱۳ * ۱۰۶ هکتار باقیمانده وابسته با باران هستند (Rafiq، ۱۹۹۰)….

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

 

مواد و روش ها
دانه های نخود فرنگی ((Pisum sativum cv. Meteor از طریق غوطه وری آنها در اتانول ۸۰% برای ۵/۲ دقیقه و در محلول ۴% سدیم هایپرکلراید برای ۱۲ دقیقه تحت فرآیند استریل سطحی قرار گرفته و با محلول Hoagland رشد داده شدند. پس از ۱۲ روز نهالها با محلول سدیم کلراید با غلظت ۰، ۴۰، ۹۰ و ۱۴۰ میلی مولار در محلول مغذی در pH 5/6 تیمار شدند. این گیاهان در یک محیطی که کاملا تحت کنترل بوده است (یک دوره نوردهی ۱۸ ساعته و دمای روز و شب ۲۵ و ۱۸ درجه سانتی گراد)، در یک گلخانه، پرورش یافتند. پس از ۴، ۷، ۱۰، ۱۳ و ۱۶ روز رشد ۴ گیاه برای آنالیز فیزیولژیکی برداشت شدند. میزان نسبی آب از طریق ثبت جرم اشباع شده نمونه های برگ تازه ۵/۰ گرمی مورد ارزیابی قرار گرفت. این مورد از طریق نگهداری برگها به مدت ۵/۳ ساعت در آب و سپس خشک کردن آنها در یک اجاق هوای داغ انجام گردید تا آنکه میزان جرمی آنها به میزانی برسد که به وسیله Whetherley، ۱۹۵۰ تشریح شده بود. میزان کلروفیل به وسیله روش تشریح شده به وسیله Arnon (1949) مورد بررسی قرار گرفت. غلظت پرولین آزاد نیز به وسیله Bates و همکاران (۱۹۷۳) مشخص شد. میزان فوتوسنتز و سازگاری کربن دی اکسید نیز به وسیله روش Khavarinejad (1986) مشخص گردید. رسانایی منفذی نیز با استفاده از دستگاه سنجشی dalta-T تعیین گردید.

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

 

 نتایج
به هنگامی که میزان نسبی آب و پتانسیل آب کاهش می یابند، میزان فوتوسنتز نیز با کاهش روبرو خواهد شد (Lawlor، ۱۹۹۵). در سطوح  غلظت شوری ۴۰ و ۹۰ میلی مولار میزان فوتوسنتز به صورت قابل توجهی در نمونه گیری ده روزه کاهش یافت، اما در نمونه گیری ۴ و۷ روزه کاهش معنی داری حاصل نشد. در سطح غلظت شوری ۱۴۰ میلی مولار، میزان فوتوسنتز به سطح بسیار پایینی پس از نمونه برداری ۱۳ روزه تنزل نموده و میزان نسبی آب در این سطح نیز به ۸۳، ۸۰ و ۷۸ درصد به ترتیب پس از ۷، ۱۰ و ۱۳ روز تقلیل یافت (جدول ۱). سطوح غلظت شوری ۴۰ و ۹۰ میلی مولار پس از نمونه برداری۱۰ روزه نشان دهنده میزان نسبی آب ۵/۸۵% می باشد. غلظت سازگاری کربن دی اکسید با کاهش میزان نسبی آب افزایش یافت (Lawlor، ۲۰۰۲) و این افزایش در کلیه تیمارها رخ داده اما در محدوده ۱۴۰ میلی مولار (جدول ۲) به حداکثر رسید. رسانایی منفذی در سطح شوری ۱۴۰ میلی مولار در مقایسه با دو سطح دیگر اندک بود. سطوح شوری ۴۰ و ۱۴۰ میلی مولار در ظرف مدت نمونه گیری ۷ روزه معرف کاهش معنی دار رسانایی منفذی بوده است (جدول ۱). میزان پرولین برگها در کلیه سطوح شوری افزایش یافت اما در ۱۴۰ میلی مولار در مقایسه با سطوح ۴۰ و ۹۰ میلی مولار به حداکثر رسید. میزان کلروفیل برگها در سطوح شوری ۹۰ و ۱۴۰ میلی مولار پس از ۷ روز نمونه برداری به طور معنی داری در مقایسه با سطح شوری۴۰ میلی مولار کاهش یافت (جدول ۱).

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

 

مباحث
روزنه غالبا در واکنش به خشکی بسته می شود (Socias و همکاران، ۱۹۹۷). در این آزمایش رسانایی منفذی از طریق افزایش غلظت سدیم کلراید در ظرف آزمایشگاهی کاهش یافت. رسانایی منفذی در گیاهانی که در سطوح سدیم کلراید ۴۰ و ۹۰ میلی مولار پس از نمونه برداری ۷ روزه رشد نموده بودند کاهش داشت اما در سدیم کلراید ۱۴۰ میلی مولار پس از نمونه گیری ۴ روزه معرف کاهش بوده است (جدول ۱). در این تحقیق، میزان نسبی آب در گیاهان تحت سدیم کلراید ۴۰ و۹۰ میلی مولار پس از نمونه برداری ۱۳ روزه معرف کاهش معنی داری بوده است، با این وجود، در گیاهانی که با سدیم کلراید ۱۴۰ میلی مولار پس از ۴ روز تیمار گردیدند، میزان نسبی آب کاهش یافت که منجر به از دست رفتن فشار Turger گردید. در حقیقت وضعیت آب برگ دارای تعامل با رسانایی منفذی و تعرق می باشد. تاثیر اصلی شوری کاهش فرآیندهای فتوسنتز می باشد (Delfine و همکاران، ۱۹۹۹). نتایج معرف آن هستند که با کاهش در رسانایی منفذی، میزان فوتوسنتز نیز کاهش می یابد. در سطوح شوری ۴۰، ۹۰ و ۱۴۰ میلی مولار میزان فوتوسنتز به طور معنی داری پس از ۴، ۷ و ۱۳ روز به ترتیب کاهش می یابد (جدول ۱). از طریق این مطالعه این موضوع میزان بالای خود تعدیلی بین رسانایی منفذی و میزان فوتوسنتز نیز مشخص گردید (Farquhar  همکاران، ۲۰۰۱). میزان کلروفیل با افزایش سطح شوری در مقایسه با سطح کنترل کاهش یافت، کاهش در نسبت کلروفیل الف- ب گیاهان تیمار شده با سطح شوری ۹۰ و ۱۴۰ میلی مولار. تنش اکسایشی در کلروپلاست های برگهای نخود فرنگی تحت تاثیر شوری رخ داده است (Gomez همکاران، ۲۰۰۴). سازگاری کربن دی اکسید در کلیه سطوح سدیم کلراید افزایش یافت (جدول ۱). یک افزایش معنی دار پرولین آزاد در کلیه سطوح شوری در تمامی گیاهان مشاهده شد. ذکر این نکته ضروری می باشد که ایجاد اختلال در متابولیست فوتوسنتز سبب تجمع پرولین شده و این تجمع سود مند خواهد بود چرا که سبب محافظت غشا و پروتئین ها و به هنگامی خواهد شد که میزان نسبی آب به طور اساسی در برابر افزایش غلظت های یونی کاهش می یابد. نتایج در توافق با پیامدهای حاصله از مطالعات Fedina و Popova (1996) می باشند.

نخود فرنگی شوری آب واکنش فیزیولوژیکی

 

نتیجه گیری
از طریق این کار تحقیقاتی این موضوع به خوبی نتیجه گیری شده است که گیاهان نخود فرنگی ((Pisum sativum cv.Meteor دارای مقاومت بیشتری در برابر میزان ۴۰ و ۹۰ میلی مولار سدیم کلراید در مراحل  اولیه کاربرد شوری می باشند، اما حساسیت آنها به هنگامی بیشتر خواهد بود که مدت شوری افزایش یابد. این واریته دارای حساسیت زیادی در مقابل سدیم کلراید (NaCl) 140 میلی مولار می باشد و صدمات ناشی از شوری بطور معناداری در نمونه گیری اولیه مشاهده شد.  

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.