میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی
میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه پزشکی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۶۰ |
کد مقاله | MDSN60 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی |
نام انگلیسی | normal microbiota respiratory tract |
تعداد صفحه به فارسی | ۱۸ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۹ |
کلمات کلیدی به فارسی | میکروبیوتای نرمال, مجرای تنفسی |
کلمات کلیدی به انگلیسی | normal microbiota, respiratory tract |
مرجع به فارسی | نگارش دهم آلودگی های میکروبیولوژی و میکربی تاپلی و ویلسون |
مرجع به انگلیسی | Topley & Wilson’s Microbiology and Microbial Infections |
کشور |
میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی
مجرای تنفسی را می توان از نقطه نظر تنفسی به مجاری هوایی فوقانی که شامل مجاری بینی قدامی و خلفی می باشند و مجاری حلق و بینی، مجاری هوایی میانی، متشکل از اوروفارنکس و لوزه ها، و مجاری هوایی پایینی، با توجه به حنجره، نای، نایچه و ششها، تقسیم نمود. این دسته بندی به عنوان مبنای مفیدی برای بررسی دینامیک کلنی شدگی مجرای هوا مدنظر می باشد. تفاوتهای ساختاری و فیزیولوژیکی در هر منطقه فراهم آورنده یک محیط سازگار برای برخی از ارگانیسم ها از یک طرف و محیط نامطلوب برای ارگانیسم های دیگر از طرف دیگر شده است.
میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی
مجاری بینی و نازوفارنکس
تعداد نسبتا اندکی از ارگانیسم ها در ناحیه مجاری بینی وجود دارند، که گونه های استافیلو، متشکل از اس. آرئوس و کوآگولازـ منفی، Corynebacterium، Peptostreptococcus و Fusobacterium به عنوان شایع ترین موارد به حساب می آیند. به علاوه نرخ کاریج S. aureus در بخش قدامی بینی غالبا در کودکان پیش از دوره بلوغ بیشتر از بالغین می باشد. ریکاوری دیگر ارگانیسم ها در ناحیه بینی به عنوان امری شایع تلقی شده، اما آنها غالبا متشکل از تعداد گونه های کوچک و گذرا می باشند. جمعیت میکروبی در نازوفارنکس به صورت کمپلکس تر بوده که در آن شاهد شیوع بیشتر گونه های streptococci و Neisseria می باشیم. streptococci را می توان به راحتی بیشتری از ناحیه نازوفارنکس حذف نمود، که در آن گونه های Streptococcussalivarius و Streptococcus غالبا به صورت ایزوله قرار داشته و همچنین این مورد برای Streptococcus نیز صحت دارد. بسیاری از گونه های Neisseria، شامل including N. meningitidis در کلاسترهای بینی – حلقی قابلیت ریکاوری دارند. کلونیزاسیون N. meningitidis از کمتر از ۱۰ درصد تا بیش از ۹۵ درصد احتمال بروز داشته و بیشترین میزان بروز در افراد بالغ جوان سال می باشد که غالبا در مؤسسات یا در ارتش حضور داشته، جایی که اپیدمی اصلی بیماری مننگوکوکی مشاهده شده است. شایع ترین گونه های مجزا شده Neisseria شامل گونه های Neisseria subflava، Neisseria sicca، Neisseria cinerea، Neisseria mucosa و Neisseria lactamica هستند. گونه های متعدد دارای نوعی همزیستی در بیش از نیمی از جمعیت مشخص شده می باشند. گرم منفی نسبی coccobacilli که قابلیت کلنی سازی nasopharynx شامل Moraxella catarrhalis را دارد، هم اکنون به عنوان شایع ترین علت آلودگیهای مجرای تنفسی ( همانند sinusitis، bronchitis) و Kingella spp. بشمار می آیند. سویه های کپسوله نشده و سویه های کپسوله شده H. influenzae غالبا در نازوفارنکس (nasopharynx) دیده شده است، همانند Cardiobacterium hominis بعنوان ارگانیسم های مرتبط با آلودگیهایی دریچه قبلا سبب صدمه قلب.
اوروفارنکس و لوزه ها
اوروفارنکس به عنوان ترکیب پیچیده ای از اکوسیستم ها به شمار می آید که هر کدام دارای جمعیت میکروبی متمایزی هستند. تفاوت های قابل پیش بینی در ارگانیسم ها را می توان در بزاق، شکافهای لثه ای، سطوح دندان، زبان و پوشش جداره های ماهیچه ای یافت. باکتری کوکسی گرم مثبت و گرم منفی در ناحیه اوروفارنکس شایع هستند. به طور کلی باکتری های غیرهوازی در مقایسه با باکتریهای هوازی بسیار بیشتر بوده و نسبت ۱۰۰ به ۱ را به وجود می آورند. شایع ترین باکتری های غیرهوازی عبارتند از Peptostreptococcus، کوکسی گرم مثبت (همانند Micromonas، Peptoniphilus)، Veillonella, Actinomyces و Fusobacterium شایع ترین باکتریهای هوازی نیز عبارتند از Streptococcus و Neisseria.
نای، حنجره، نایچه و شش
کلونیزاسیون مجاری پایینی هوا غالبا به صورت گذرا یا ترانزیت می باشد، و غالبا ارگانیسم های اندکی در هر زمان در این نواحی دیده می شوند. تنها زمانی که شاهد بروز فرآیند کلونیزاسیون طولانی مدتی می باشیم به هنگامی است که سلولهای اپیتلیکال مژکدار از طریق آلودگی (همانند آلودگی با ویروس آنفلوآنزا) یا بیماری (نظیر بیماری های انسداد ریوی مزمن) آسیب دیده باشد. این امر موجب عبور تراوشهای تنفسی به داخل مجاری سلولی پایینی و نای می شود، و در نهایت موجب تکثیر میکروبها در آن ناحیه خواهد شد.
میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی
میکروبیوتای نرمال مجاری معده ای روده ای
همانند مجاری تنفسی، مجاری معده ای روده ای نیز قابلیت تقسیم به نواحی آناتومیکی متمایزی می باشند که هر کدام دارای میکروبیوتای خاص خود هستند. این مورد می تواند شامل مری، شکم، بخش تهی روده یا روده دراز فوقانی، روده کوچک دیستال و روده بزرگ می شود. این نکته مشخص می باشد که در داخل هر کدام از این نواحی، گونه های میکروبی غشای مخاطی، در داخل کیریپتها، و در لومن می تواند به صورت متفاوت باشند. متأسفانه، قابلیت نمونه برداری هر ناحیه بدون آلوده سازی دیگر مناطق سالم افراد محدود می باشد. کامل ترین اطلاعات در خصوص شکم و روده بزرگ به دست آمده است. گونه های میکروبی در مناطق دیگر بر حسب مطالعه ترکیب میکروبی مدفوع یا نمونه جمع آوری شده به هنگام جراحی بخش های داخلی شکم مورد ارزیابی قرار می گیرد.
مری
اطلاعات ناکافی در خصوص نوع میکروبی بخش مری وجود دارد. با این حال، باکتری oropharyngeal را می توان در این بخش، همانند ارگانیسم هایی که در شکم کلنی می کنند، منفک ساخت. کلنیزاسیون گذرا در این ارگانیسم ها در افراد سالم نیز دیده می شود. در حالت بیماری، باکتری ها به عنوان علل غیر شایع آلودگی های مری و مربوط بدان به شمار می آیند، که در آن قارچهای مخمر (همانند کاندیدا) و ویروسهای مختلف (نظیر سیمپلکس هرپس، سیتومگالوویروس) نقش مهمی را بازی می نمایند.
شکم
شکم به عنوان یک ارگان غیرپذیرا به شمار می آید که حاوی هیدروکلریک اسید و پپسینوژن یا ماده مربوط به هضم غذا (یک پپسین پیش شرط) که به وسیله سلولهای جداره ای و اصلی جدا شده است می باشد، که خود سبب تشکیل غشای مخاطی گاستریک می شود. به همین دلیل، میکروبیوتای میکربی بصورت پراکنده می باشد و بطور ابتدا به ساکن در ارتباط با اپیتلیوم سطحی می باشد و بوسیله تراوشات ماهیچه ای و بیکربونات محافظت می شود. ارگانیسم موجود در شکم Lactobacillus spp. با قابلیت تلرانس اسیدی Streptococcus spp. و Helicobacter pylori است. در حالی که این دو ارگانیسم اول در ارتباط با بیماریهای گاستریک نمی باشند، H. pylori سبب بروز التهاب معده و گاستریک (پپتیک) و زخم اثنی عشر شده و در ارتباط با بدخیمی گاستریک / معده می باشد. دیگر ارگانیسم ها ممکن است بصورت ایزوله در شکم باشند، مخصوصا چندین ساعت پس از صرف غذا، اما عقیده بر آن است که این موارد معرف عبور تودگذر در شکم می باشند.
تهی روده و روده دراز بالایی
تعداد میکروبهایی که در بخش بالایی روده کوچک هستند اندک گزارش شده است ( به طور کلی کمتر از ۱۰۵ ارگانیسم بر حسب میلی لیتر مایع) و به صورت شایع دارای حالت ناهوازی بوده و عمدتا متشکل از Lactobacillus، Streptococcus، Peptostreptococcus، Anaerococcus، Finegoldia، Peptoniphilus و Prevotella هستند. در صورت گرفتگی مجرای بالایی و بروز حالت سکون ( همانند سندروم بلیند لوپ) متعاقبا این نوع از میکروبها قابلیت تبدیل به باکتری های کولونیکی مشابه ( همانند Bifidobatterium، Bacteroides، Clostridium، Escherichia، Enterococcus) را داشته و منجر به سندروم بد جذبی می شوند.
میکروبیوتای نرمال مجرای تنفسی