مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

ذوب ‌ریسی

ذوب ‌ریسی

ذوب ‌ریسی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه  نساجی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده نساجی - ایران ترجمه - irantarjomeh

شماره      
۹
کد مقاله
TXT09
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
ذوب ‌ریسی
نام انگلیسی
Melt Spinning
تعداد صفحه به فارسی
۲۱
تعداد صفحه به انگلیسی
۱۱
کلمات کلیدی به فارسی
ذوب ‌ریسی
کلمات کلیدی به انگلیسی
Melt Spinning
مرجع به فارسی
دپارتمان مهندسی شیمی دانشگاه Drexel
مرجع به انگلیسی
Drexel University
کشور        

ریسندگی  – ذوب ریسی

ریسندگی
همانطور که قبلاَ گفتیم الیاف بوسیله فرآیند تزریق (اکستروژن) پلیمر مذاب یا ریسندگی سیستم داپ از میان سوراخهای ظریف صفحه رشته ساز خارج می‌شوند که این صفحه می‌تواند دارای ۱۰۰۰ سوراخ یا بیشتر باشد. الیاف نساجی نیز ظریف هستند و قطرسوراخ می‌تواند تنها چندین میل باشد (۱mil معادل ۰٫۰۰۱in یا ۲۵٫۴Mm) ضخامت فیلامنت اغلب به صورت خطی بیان نمی‌شود بلکه به صورت جرم واحد طول می‌باشد. بنا به برخی دلایل صنعت تولید الیاف با سیستم نمره نخ دنییر و یا دنییر بر فیلامنت dpf برای بیان اندازه الیاف استفاده می‌کند. لذا ۱ dpf معادل جرم ۱gr در طول معادل ۹۰۰۰m می‌باشد. اگر دانسیته پلیمر ۱gr/cm3 باشد، می‌توان بیان نمود که قطری معادل ۱٫۲´۱۰cm داریم، که حدود نصف یک mil است. عموماَ الیاف نساجی در محدوده ۳-۱۵dpf هستند. به عبارت دیگر یک گرم معادل ۱/۳۰ یک اونس جرم می‌باشد.
در روش ذوب ریسی فیلامنتها عموماَ از بالا به پائین افتاده و کشیده می‌شوند، درست در ناحیه پایین دست سوراخهای رشته ساز. میزان کشش حدود ۲-۳ برابر بوده و سوراخهای رشته‌های ساز زمانی که ابتدا سرد بوده می‌تواند ۵۰-۷۵ % بزرگتر از قطر فیلامنتها باشد. سیستم کشش افزایش نیز قابل استفاده است ولی قطر فیلامنتها می‌تواند به نصف طول اولیه یا حتی کمتر از سوراخ رشته ساز کاهش یابد.
سوراخ رشته ساز اغلب اندکی بزرگتر از پهنای آن است که در بخش کاهش فشار به صفحه مربوطه اعمال می‌شود. اما صفحه هنوز دارای پهنای مورد نیاز بوده تا بتواند فشار جریان بالایی را تحمل کند بنابراین مایع مذاب با عبور از این بخش قبل از اینکه به سوراخ رشته ساز نهایی برسد عبور می‌کند و صفحه می‌تواند ضخامت لازم را ایجاد کند (شکل۴٫۱). افت فشار در حین این مرحله تبدیلی کاری خیلی دشوار بوده و محاسبه آن برای این مواد پلیمری دشوار است. زیرا جریان و تغییر شکل سیال به صورت افزایشی اغلب مشخص نمی‌باشد.
یک سؤال مهم در اینجا چگونگی استفاده از معادله حاکم- پویسل برای محاسبه افت فشار در این لوله‌های کوتاه است. برای پاسخ ابتدا ما طول ورودی را محاسبه می‌کنیم که تقریباَ معادل فاصله محوری جریان پائین رو از ورودی لوله‌ها باشد که شرایط ترکیب لایه‌های مرزی اندازه حرکت در محور مرکزی ترکیب می‌شوند که در آن یک پروفیل کاملاَ سهمی شکل ایجاد می‌شود.
برای ارائه محاسبات ما شکل مذاب نایلون را بررسی می‌کنیم که بشرح ذیل است:
توازن ویسکوزیته ۲۰۰ واحد، سرعت ریسندگی نهایی ۲۰۰۰ypm  از سوراخ رشته ساز با ضخامت قطر ۱۰ میل و کشش ۵ برابر بین رشته ساز و غلطک برداشت نهایی.     این بدین معنی است که شتاب حجم تولیدی ub در سوراخ رشته ساز ۴۰۰ypm می‌باشد. عدد رینولدز برای وزن مخصوص حدود یک در رابطه (۱۴٫۲) معادل ۰٫۰۷۷ است.

ذوب ‌ریسی

 

روش ذوب ریسی
در این روش محصولاتی چون نایلون، پلی‌استر و پلی پروپیلن با فرآیند سرد کردن فیلامنتهای مذاب خروجی از رشته ساز آغاز می‌شود. در همان لحظه الیاف به سمت پایین و غلطک‌های برداشت کشیده می‌شوند و تنش حاصل باعث ایجاد تنش‌ در پلیمر نیمه مذاب خواهد شد. در بیشتر فرآیندهای ذوب ریسی درجه کشش‌ حدود ۳ برابر است که نشان می‌دهد شتاب الیاف سرد شده یا جامد اولیه در حدود ۳ برابر میانگین شتاب پلیمر خروجی از رشته ساز است. برای برخی الیاف این کشش اولیه به منظور تثبیت خواص کاربردی پلیمری اهمیت زیادی دارد که بسته به جهت محور الیاف یا جهت شعاعی آنها در محصول نخ نهایی شرایط خاصی را ایجاد می‌کنند. این جهت‌ها به خواصی که به آن شرایط غیره همسان می‌گویند بستگی دارد و مثالهای عادی آن به نمونه شکاف یا شیار چوب تشبیه می‌شود که در آن خواص کشش و انکسار آن در امتداد طولی رگه  کاملا با این خواص در امتداد عرضی متفادت می‌باشد. (با این وجود، برای بسیاری از این ویژگیها در ناحیه پایین دست که در آن الیاف دوباره گرم شده، کشش بیشتر یافته و مجددا سرد می‌شوند، قابل کنترل هستند.)
منطقه کشش که مرتبط با مولکولهای پلیمر طویل می‌باشد و وظیفه امتداد دادن آنها را در طول الیاف بر عهده دارد که از لحاظ علم رئولوژی پلیمر فرآیندی بسیار پیچیده است. در فرآیند مربوط به پلیمرها رئولوژی به بررسی ارتباط بین تنشها و کرنشها (عکس العملهای پلیمر در قبال اعمال نیرو) می‌پردازد که اول چه شکلی داشته و تغییرات آن چگونه است. برای سیالات نیوتونی می‌توان تنش‌ سیال را متناسب با نسبتهای متشابه از کرنش( عکس العمل) در نظر بگیریم (مقدارتنش برشی).
عناصر کلیدی که شما در این بخش فرا گرفته‌اید در زیر خلاصه شده است:
  1. ۱. اختلاف و ارتباط بین دیدگاه (پرسپکتیوهای لانگرانجیو اولری).
  2. ۲. وجود جداول هدایت گرمایی حالت ناپایدار.
  3. ۳. مقاومت انتقال حرارت برای موضوعات مرتبط با مقاومت بیرونی آنها.
  4. ۴. بررسی تغییرات ابعاد (دیمانسیون) معادلات بمعنای روشی برای تحصیل راه حلهای عمومی‌تر برای معادلات پیچیده.
  5. ۵. همبستگی انتقال حرارت عمومی با ضریب انتقال حرارت، h .
  6. ۶. ریسندگی الیاف مصنوعی در فرآیند ذوب ریسی با بیان نمونه‌های ساده، ارائه مباحث دیگر پیرامون فرآیند تزریق پلیمر از اکسترود در خروج رشته‌های پلیمری از سوراخهای ریز و سرد و جامد شدن مواد در اثر خنک شدن.
 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.