مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

جبران استاتیکی توان راکتیو میرایی ناپایدار گذرا

جبران استاتیکی توان راکتیو میرایی ناپایدار گذرا

جبران استاتیکی توان راکتیو میرایی ناپایدار گذرا – ایران ترجمه – irantarjomeh.ir

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه برق – الکترونیک

مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده آماده گروه برق - الکترونیک - ایران ترجمه - Irantarjomeh

 

شماره
۱۹۹
کد مقاله
ELC199
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – www.irantarjomeh.ir
نام فارسی
جبران کننده استاتیکی توان راکتیو با عملکرد ارتقا یافته برای میرایی نوسان ناپایدار گذرا
نام انگلیسی
The Enhanced Performance SVC for Transient Instability Oscillation Damping
تعداد صفحه به فارسی
۲۰
تعداد صفحه به انگلیسی
۸
کلمات کلیدی به فارسی
جبران‌کننده‌ استاتیکی توان راکتیو، برهم کنش الکترومکانیکی، فرارفت فرکانس، ناپایداری گذرا، معایب انرژی های تجدید پذیر
کلمات کلیدی به انگلیسی
SVC; electromechanical interaction; frequency overshoot; transient instability; renewables disadvantage
مرجع به فارسی
مهندسی انرژی- زیستی و علوم مواد
دانشگاه فن آوری راجامنگالا، تایلند
الزویر
مرجع به انگلیسی
Eco-Energy and Materials Science and Engineering; Rajamangala University of Technology Isan, 744 Suranarai Rd, Muang, Nakhonratchasima,Thailand; Elsevier
کشور
تایلند

 

جبران کننده استاتیکی توان راکتیو با عملکرد ارتقا یافته برای میرایی نوسان ناپایدار گذرا

چکیده

 به منظور بهره گیری از انرژی سبز شاهد بهره گیری روز افزون انرژی ‌های تجدید پذیر و ادوات مربوطه در صنایع برق و خدمات شهری می باشیم. با این وجود، ماهیت این نوع از انرژی بر کیفیت توان و پایداری شبکه تاثیرگذار است. جبران‌کننده‌های استاتیکی توان راکتیو (SVCs) به منظور دستیابی به بهبود کیفیت توان مورد استفاده قرار می گیرند. در عین حال، به دلیل فقدان پشتیبانی از توان اکتیو، SVCها نمی‌توانند هر نوع ناپایداری را به حداقل برسانند. این مقاله تکنیکی را در نظر گرفته است که در آن قابلیت لازم برای  SVCها به منظور ارتقای توانایی و عملکرد خود به حساب آمده است. یک تعدیل‌کننده یا میراگر نوسان دینامیکی با یک SVC معمولی همراستا شده تا از این طریق توانایی لازم جهت میرا سازی نوسانات بوجود  آید. شبیه‌سازی معرف ارتقای قابل توجه در عملکرد سیستم پیشنهادی می باشد. این امر کاربردهای آینده را در نظر می گیرد، آن هم در جایی که ترکیب ژنراتورها و انرژی‌های تجدیدپذیر باعث ایجاد اثرات متقابل قابل توجهی می‌شوند.

 

کلمات کلیدی: جبران‌کننده‌ استاتیکی توان راکتیو، برهم کنش الکترومکانیکی، فرارفت فرکانس، ناپایداری گذرا، معایب انرژی های تجدید پذیر

 

۱- مقدمه

در خلال ده سال گذشته، کاربردهای انرژی تجدید پذیر در سیستم‌ های قدرت، رایج ‌ترین موضوع در بین متصدیان امور بوده است، بعلاوه این ویژگی در سیاست‌های دولتی مورد تشویق و تایید قرار گرفته شده است تا از این طریق قابلیت بیشتری برای انرژی تجدید ‌پذیر و کاربردهای آن فراهم شود. با این حال، نفوذ و بهره گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر در شبکه سبب ایجاد یکسری از مشخصه های و مضامین خاص می شود، که برآیند آن را می توان در بروز مشکلات در کیفیت توان [ ۱ ] – [ ۲ ] و احتمالا دل نگرانی های وابسته به پایداری در نظر گرفت. اغلب شبکه‌های قدرت از ژنراتور دوار استفاده می‌کنند، که در شرایط عادی، سیستم کنترل تحریک میدان و سرعت آن قادر به مقابله با تغییرات تدریجی تامین توان با فرکانس و ولتاژ ثابت برای بار است.

 

اما اگر هر یک از رویدادهای گذرا مثل تغییر بار ناگهانی، قطع ‌شدن انرژی تجدیدپذیر، و خطا در سیستم‌ها رخ دهد، ژنراتورها باید با فشار بیشتری با این رویه روبرو شوند؛ ژنراتورها، سعی می‌کنند تا قدرت مکانیکی ورودی را به منظور هماهنگی با تغییرات خروجی خود تنظیم کنند. در داخل ژنراتور، کنترل‌کننده سرعت وابسته، که مسئول تنظیم فرکانس سیستم است، سعی خواهدکرد که ژنراتور قابلیت ردیابی تغییرات توان اکتیو لحظه‌ای را داشته باشد [۳]. با این حال برخی محدودیت‌های ناشی از حرکت مکانیکی منجر به تاخیر ژنراتور در پاسخ به تغییرات آنی خروجی الکتریکی می‌شود، که در این صورت ناپایداری شدید نوسان ممکن است رخ دهد، و بنابر این چنین موردی را می‌توان به عنوان یکی از شرایط بحرانی که منجر به شکست کل سیستم می‌شود طبقه‌بندی نمود
هدف اصلی این مقاله ارائه روشی برای بهبود رفتار دینامیکی سیستم قدرت با استفاده از یک svc به همراه یک جاذب توان متغیر می‌باشد. یک svc معمولی برای بهبود کیفیت توان با یک جاذب توان ترکیب ‌شده و توانایی و ظرفیت عملیاتی کلی سیستم را افزایش می‌دهد. ویژگی جذاب این پیاده‌سازی را می توان کنترل الزامی فرآیند مشارکتی مرتبط برای جبران توان راکتیو و حمایت فوری از توان اکتیو در نظر گرفت. برای نشان دادن این عملکرد ارتقایافته، اثر متقابل ژنراتور با فشار بحرانی ناشی از خطا و با استفاده از متلب ‌سیمولینک شبیه‌سازی شد؛ یک سیستم مجزا واقعی جهت تامین انرژی الکتریکی برای یک فرآیند حساس در موسسه تحقیقات نور synchrotron در شبیه‌سازی مورد نظر، مدل سازی شده و به منظور تجزیه و تحلیل برای افزایش امنیت سیستم استفاده شد. جزییات مختصری از این مورد که چرا توان مازاد در طی حالت‌های گذرا باید فورا جذب شود نیز در این مقاله گنجانده شده‌است.

 

۲- تعدیل و میرایی نوسان دینامیکی

 سیستم با یک SVC معمولی به همراه یک واحد جذب‌کننده توان دینامیکی که در نزدیکی ژنراتور نصب ‌شده است پیکر ‌بندی و در شکل ۱ نشان‌ داده شده‌است؛ ژنراتور (G) و توربین مربوط به آن (TB) که در باس ۱ قرار دارند، توان مورد تقاضا برای شبکه، از طریق خط فیدر  R+jx (یک ترانسفورماتور ساده ‌شده و امپدانس خط) که به باس ۲ متصل می‌شود، را تامین می‌کنند.

۳- کنترل میرایی نوسان دینامیکی

از آنجا که اهداف این پروژه، تنظیم ولتاژ و افزایش پایداری کلی سیستم در طول حالتهای گذر است، تنظیم ولتاژ به صورت دینامیکی و با کنترل جریان SVC به دست می‌آید. در حالی که جذب‌کننده دینامیکی، اتلاف سریع توان مازاد را به منظور به حداقل رساندن بی‌ثباتی ذکر شده ارائه می‌نماید . بنابراین ، جذب‌کننده به یک کنترل دقیق نیاز دارد تا بتواند تامین توان حقیقی را با جبران توان راکتیو فراهم نموده و همچنین بتواند به طور دقیق با حالت‌های گذرا مقابله کند. مفهوم کنترل برای یک سیستم پیشرفته، همانطور که در شکل ۲ و ۳ نشان‌داده شده‌، طراحی شده ‌است.

 

۴- شبیه‌ سازی

 یک نمودار خطی از سیستم قدرت پیکربندی ‌شده با یک SVC معمولی که برای بهبود کیفیت توان بکار گرفته شده ‌است در شکل ۱ نشان‌ داده شده که با یک سیستم توزیع ‌شده واقعی به منظور تامین انرژی تجهیزات حساس، مطابقت می‌کند. SVC در باس ۱ نصب شده، که در آن برخی اجزا از نوسانات فرکانسی رنج می‌برند. از این رو، با هدف تثبیت این سیستم، میرایی نوسان دینامیکی افزوده شد و سیستم کلی همانطور که در شکل ۱ نشان‌داده‌ شده در متلب سیمولینک مدل‌سازی گردید. جزییات اجزای مهم، در جدول ۱ نشان داده شده ‌است. هر دو حلقه‌های کنترل سرعت استاندارد و تحریک میدان برای ژنراتور، همانطور که در [۳، ۴، ۱۳] توضیح داده شد، پیاده ‌سازی شدند. وضعیت بحرانی منجر به خطا در داخل، به طور نسبی همانند زیربخش‌های ۴٫۱، ۴٫۲ و ۴٫۳ به ترتیب شبیه ‌سازی و توصیف شده‌اند.

 

۵-  نتیجه ‌گیری

 ترکیب یک SVC معمولی و یک واحد میراکننده نوسان دینامیکی برای تقویت عملکرد گذرا یک سیستم قدرت جداگانه به منظور مقابله با یک عدم تعادل لحظه‌ای توان در این مبحث توصیف شده‌ است. فراهم‌کردن این توانایی میراکنندگی الکترونیکی با هدف جبران تاخیر حاصله از ورودی مکانیکی ژنراتور سیستم انجام می‌شود. واحد میرایی دینامیکی به عنوان جذب‌کننده انرژی نسبت به نوسان الکترومکانیکی ژنراتور منبع عمل می‌کند. کنترل‌های حلقه بسته SVC و جذب‌کننده در واقع به منظور تعدیل نیرو بین شبکه و SVC طراحی شده‌اند. همانطور که نشان‌ داده ‌شده است، کنترل حلقه توان راکتیو با هدف تنظیم ولتاژ سیستم مد نظر می باشد. در حالیکه کنترل حلقه ‌بسته واحد میرایی نوسانات با استفاده از مدولاسیون زاویه راه‌اندازی تریستور انجام شده ‌است، ردگیری فرکانس سیستم معرف میرایی نوسان ژنراتور به طور دقیق می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.