مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

تونل زنی ترانزیستورهای تک الکترون DNA

تونل زنی ترانزیستورهای تک الکترون DNA

تونل زنی ترانزیستورهای تک الکترون DNA – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه فنی مهندسی – بین رشته ای
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده فنی مهندسی - بین رشته ای - ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره      
۴۰
کد مقاله
TEC40
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
نانوالکترونیک: جریان تونل زنی در ترانزیستورهای تک الکترون – DNA
نام انگلیسی
Nanoelectronics: Tunneling current in DNA–Single electron transistor
تعداد صفحه به فارسی
۱۷
تعداد صفحه به انگلیسی
۴
کلمات کلیدی به فارسی
نانوتکنولوژی، درزوکسى ریبونوکلئیک اسید (DNA)، ترانزیستور تک الکترون (SET)، سوئیچ الکترونیک، پل های پیوند – P
کلمات کلیدی به انگلیسی
Nanotechnology, Deoxyribonucleic acid (DNA), Single electron transistor (SET), Electronic switch Quantum tunneling, P-bond bridges etc.
مرجع به فارسی
دپارتمان الکترونیک، کالج علوم، کشمیر، هندوستان، الزویر
مرجع به انگلیسی
Department of Electronics, G.G.M Science College, Jammu Tawi, Jammu & Kashmir, India; Current Applied Physics, Elsevier
کشور
هندوستان

نانوالکترونیک: جریان تونل زنی در ترانزیستورهای تک ­الکترون – DNA

چکیده
مطابق با پیش­بینی موور[۱]، تکنولوژی مدارات مجتمع سیلیکونی مدرن  سرعت محاسبات را هر ۱۸ تا ۲۴ ماه یکبار افزایش داده است، بااین حال کاهش ابعاد این مدارات بدون در نظر گرفتن مسائل مربوط به کوانتوم امکان­پذیر نیست. صرفنظر از ساخت اتصالات مولکولی (که مانند نقاط کوانتومی‌عمل می‌کنند) و یک ترانزیستور با اثرمیدان سی ان تی[۲]، اتصال یک تک مولکول به رابط­های خارجی بسیار سخت می­باشد، آنچنان که تحقیق و رسیدگی به این ایده تا مدتی قبل امکان­پذیر نبود. مولکول­های منفرد می­توانند عملکرد مشابهی مانند عملکرد عناصر کلیدی میکرومدارات امروزی ایفا کنند. امروزه مهندسی مولکولی، گسترش کاربردهای بالقوه­ی خود را در جهت ساخت دستگاه­های الکترونیکی در مقیاس نانو و با پیچیدگی بسیار بیشتر نسبت به میکرومدارهای امروزی انجام می­دهد. دلیل تشکیل مدارات الکترونیک مولکولی تقاضا برای تکنولوژی­های بهتر، ساده­تر، سریع­تر و کوچک­تر می­باشد. بیوالکترونیک یکی از شاخه­های مورد علاقه می­باشد که شامل الکترونیک دی ان ای[۳] و محاسبات سلولی است و همچنین دارای اشتراکاتی با بیوتکنولوژی است. قطعات مدارات الکترونیکی که از تک­مولکول­ها استفاده می­کنند از سال ۱۹۷۴ پیشنهاد شده­اند. همچنین برای این کار قطعات الکترونیکی مبتنی بر دی ­ان­ ای از قبیل ترانزیستورهای تک­الکترون نیز بررسی و پیشنهاد شده­اند. در این مقاله، جریان تونلی (تونل زنی) تحت شرایط بایاس­های مختلف خارجی بررسی می­شود. مدل DNA-SET (ترانزیستورهای تک­الکترون مبتنی بر دی ان ای) مبتنی بر خواص تونلی پیوندهای­ P (به عنوان اتصال تونلی در سد کولنی) در چارچوب‌های قندی – فسفاتی مولکول­های تک­رشته­ی دی ان ای می­باشد.
 

کلمات کلیدی: نانوتکنولوژی، درزوکسى ریبونوکلئیک اسید (DNA)، ترانزیستور تک الکترون (SET)، سوئیچ الکترونیک، پل های پیوند – P

تونل زنی ترانزیستورهای تک الکترون DNA

 

۱- مقدمه

مولکول­ دی ان ای مهمترین قسمت هر موجود زنده می­باشد. این مولکول می­تواند هم در آزمایشگاه و به طور مصنوعی تولید و هم از بدن موجودات زنده و به صورت طبیعی استخراج شود. مولکول دی ان ای پایدارترین مولکول موجود می­باشد که حتی تحت شرایط با دمای بالا (بالاتر از °۹۰ سانتیگراد) نیز ثابت می­ماند. این مولکول حامل کد ژنتیکی می­باشد و به صورت مداوم تولید پروتئین را که برای وجود و عملکرد خودش ضروری می­باشد، کنترل می­کند. دی ان ای یک پلیمر می­باشد. واحدهای مونومر دی ان ای به صورت نوکلئوتیدها[۴] هستند و همچنین پلیمر به عنوان پلی­نوکلئوتید[۵] شناخته می­شود. در این ساختار هر نوکلئوتید شامل یک قند ۵-کربنه (دئوکسی­ریبوز[۶]) ، یک ترکیب نیتروژن­دار متصل به قند و یک گروه فسفات می­باشد. در دی ان ای چهار نوکلئوتید وجود دارد که تنها در ترکیب نیتروژن­دار با هم فرق می­کنند. آدنین[۷]، گوانین[۸]، سیتوزین[۹] و تیمین[۱۰] این چهار نوکلئوتید مختلف می­باشند. آدنین و گوانین از نوع پورین[۱۱] می­باشند. پورین­ها قسمت عمده­ی این دو نوکلئوتید را تشکیل می­دهند. سیتوزین و تیمین از دسته­ی پیرمیدین­ها[۱۲] می­باشند. همانند پورین­ها، تمام پیرمیدین­ها نیز اتم­های موجود در یک صفحه را احاطه می­کنند. آدنین با تیمین پیوند­های هیدروژنی دوگانه و سیتوزین با گوانین پیوند­های هیدروژنی سه­گانه را تشکیل می­دهند. قند دئوکسی­ریبوز موجود در ستون فقرات/چارچوب دی‌ان‌ای‌ شامل ۵ کربن و ۳ اکسیژن می­باشد. پیوند بین گروه­های هیدروکسیل و اتم­های ۵کربنه و همچنین پیوند بین گروه­های فسفات و اتم­های ۳کربنه، ستون فقرات/چارچوب دی‌ان‌ای‌ را بوجود می­آورند. همانطور که در شکل ۱ نشان داده شده است نئوکلوزیدها[۱۳] توسط زنجیره­های فسفودیستر[۱۴] به هم متصل می­شوند تا یک رشته­ی منفرد را بوجود آورند.

تونل زنی ترانزیستورهای تک الکترون DNA

 
۲- روش شناسی
۱-۲٫ مروری بر تئوری DNA-SET
بعد از ارائه­ مدل واتسون و کریک برای دی­ان­ای تحقیقات گسترده­ای در جهت فهم ساختار و نحوه­ فعالیت دی­ان­ای[۳] از جمله مکانیزم انتقال بار انجام شد. این تحقیقات منجر به استفاده­ی دی­ان­ای به عنوان نانوسیم­ها در الکترونیک دی­ان­ای و همچنین به عنوان خودمونتاژ بودن در نانوساختارها شد. تحقیق توپولوژیکی بار سالیتون­ها[۱۷] در اتصالات تونلی مزوکوپیک[۱۸] [۴,۵] احتمال وجود بارهای پویا در دی­ان­ای را می­داد. تحقق نظری DNA-SET به خاطر بررسی تخمین بار[۱۹] و سالیتون­های دو قطبی در مولکول­های دی­ان­ای است که در آنها پل­های فسفاتی نقش عناصر تونلی را ایفا می­کنند[۶]. بنابراین شاید بتوان از خواص الکتریکی موجود در دی­ان­ای استفاده کرد تا از آن مانند یک ترانزیستور تک الکترون استفاده کرد. رشته­های دی­ان­ای را می­توان مانند آرایه­های تک بعدی در نظر گرفت. هر واحد یا دانه­­ی آرایه از یک شکر و ترکیب متصل به آن تشکیل شده است. دانه­ها به صورت طولی و توسط گروه­های فسفات یا همان پیوندهای P به هم متصل شده­اند و توسط پیوند­های هیدروژنی(پیوند H) موجود بین ترکیبات به یک رشته­ی دیگر و به صورت موازی اتصال پیدا کرده اند.(شکل ۲)
۲-۲٫ آنالیز و بررسی DNA-SET
همانطور که گفته شد، تئوری ارتدوکس[۲۴] در مورد تونل­زنی تک الکترون یا SET ،که در [۷] بیان شده است، به صورت کمی‌اثرات مهم شارژ از جمله انسداد کولنی یا نوسانات کولنی را توضیح می­دهد. با توجه به شکل ۵ مقدار V1 و V2 از طریق روابط زیر بدست می­آید:
  
به دلیل اینکه پیوندهای مختلف P یکسان هستند در نتیجه نرخ­های تونل­زنی نیز باهم برابر هستند. از آنجا که جریان طبیعتی محافظه­کارانه دارد پس مقدار جریان در هر اتصال را می­تواند بدست آورد، در نتیجه معادله­ی کلی جریان از طریق معادله­ی ۷ بدست می­آید:

تونل زنی ترانزیستورهای تک الکترون DNA

 
۳- نتایج و نتیجه ­گیری
مدل DNA-SET در زبان C شبیه­سازی شد که نتیجه­ آن شکل ۷ است که مشخصه­ی ولتاژ-جریان DNA-SET را نشان می­دهد که در آن i_ds جریان درین به سورس را در مقیاس نانوآمپر، V_ds ولتاژ درین به سورس را در واحد میلی­ولت و V_gs نیز ولتاژ گیت به سورس را در مقیاس میلی­ولت نشان می­دهد. نمودارهای موجود، تغییرات i_ds را در مقابل V_ds در مقادیر مختلف V_gs به نمایش می‌گذارند. مشاهده شده است که برای مقادیر کم V_gs جریان تونلی (i_ds) توسط سد کولنی کنترل می­شود و به مجرد آنکه ولتاژ گیت – سورس از آستانه­ی بیشتر شد، جریان به سرعت زیاد می‌شود. پائین­تر از ولتاژ آستانه ترانزیستور در حالت خاموش(off) و در بالاتر از آن روشن(on) فرض می­شود.
[۱] Moor
[۲] CNT
[۳] DNA
[۴] Nucleotide
[۵] Polynucleotide
[۶] Deoxyribose
[۷] Adenine
[۸] Guanine
[۹] Cytosine
[۱۰] Thymine
[۱۱] Purine
[۱۲] Pyrimidine
[۱۳] Nucleoside
[۱۴] Phosphodiester
[۱۵] Watso
[۱۶] Crick
[۱۷] Saliton
[۱۸] Mesocopic
[۱۹] Prediction of charge
[۲۰] Mesocopic Josephson junction
[۲۱] Pauli Exclusion Principle
[۲۲] Dolan
[۲۳] Fulton
[۲۴] Orthodox
[۲۵] Helmholtz’s free energy
[۲۶] Fermi distribution function
[۲۷] Grain
[۲۸] The right electrodes
Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.