مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

ترکیبات ضد باکتری در پوشاک

ترکیبات ضد باکتری در پوشاک

ترکیبات ضد باکتری در پوشاک – Irantarjomeh

مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 58000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

 

 

مقالات ترجمه شده نساجی - ایران ترجمه - irantarjomeh

 

شماره
۱۶۳
کد مقاله
TXT163
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – www.irantarjomeh.ir
نام فارسی
ترکیبات ضد باکتری در پوشاک
نام انگلیسی
Antibacterial compounds in clothing articles
تعداد صفحه به فارسی
۴۲
تعداد صفحه به انگلیسی
۲۳
کلمات کلیدی به فارسی
ترکیبات ضد باکتری-  پوشاک
کلمات کلیدی به انگلیسی
Antibacterial compounds- clothing
مرجع به فارسی
موسسه تحقیقات محیط زیست ملی
آژانس محافظت از محیط زیست دانمارک
مرجع به انگلیسی
National Env. Research Institute
کشور
دانمارک

 

ترکیبات ضد باکتری در پوشاک

چکیده
برای جلوگیری از بوی بد ناشی از تجزیه عرق بدن، مواد تشکیل دهنده پوشاک با استفاده از ترکیبات ضد باکتریایی تحت فرآوری قرار می‌گیرند. بنابراین، پوشاک برای مدت طولانی‌تری تمیز خواهند ماند. هدف از مطالعه کنونی، کسب اطلاعاتی راجع به ترکیبات ضد باکتریایی در مواد تشکیل دهنده پوشاک موجود در بازار دانمارک، تجزیه شیمیایی مجموعه‌ای از مواد تشکیل دهنده پوشاک جهت آگاهی از میزان برخی از مواد شیمیایی ضد باکتریایی استفاده شده در این محصولات و نهایتا ارزیابی میزان خروج ترکیبات ضد باکتری در طی فرآیند شستشوی این محصولات می‌باشد.
برای جمع‌آوری اطلاعاتی در خصوص فرآوریهای ضد باکتریایی پوشاک موجود در بازار دانمارک، با تولید کنندگان، وارد کنندگان و خرده فروشان دانمارکی تماس برقرار شد. علاوه بر آن، برای روشن شدن این مبحث یک تحقیق اینترنتی وسیع نیز صورت گرفت. بر اساس اطلاعات موجود، برای شناسایی میزان برخی از ترکیبات ضد باکتریایی انتخاب شده از قبیل تریکلوسان، دی‌کلروفن، کاتیون ۸۹۳، هگزاکلروفن یا ماده متبلور باکتری کش، تری‌کلوکربن و کاتیون CG، ۱۷ نوع محصول از بازار خرده فروشی دانمارک، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
میزان ترکیبات ضد باکتریایی انتخاب شده، از طریق کروماتوگرافی / رنگ نگاری مایع با عملکرد بالا تعیین گردید. محدوده های آشکارسازی تمام ترکیبات هدف در  محصولات،  تقریبا  به  میزان ۵ ppm (0005/0%) مشخص شد. در این آزمایش مشخص شد که پنج محصول از میزان تریکلوسان ۱۹۵%- ۰۰۰۷/۰%  برخوردار می‌باشند. هیچ یک از دیگر مواد هدف در هر یک از محصولات مورد مطالعه شناسایی نشدند. میزان تریکلوسان یافت شده در مواد تشکیل دهنده پوشاک، بسیار کمتر از حداکثر غلظت مجاز این ترکیب در محصولات آرایشی است. بنابر این، استفاده از پوشاک فرآوری شده بوسیله ترکیبات ضد باکتری را نمی‌توان بعنوان یک نکته نگران کننده بشمار آورد. از آنجاییکه تریکلوسان، با غلظت نسبتا اندکی تنها در چند محصول اندک یافت شد، در این پروژه تصمیم گرفته شد تحقیقی در خصوص انتشار / خروج تریکلوسان بواسطه شستشوی انجام نشود.

ترکیبات ضد باکتری در پوشاک

 

۱- مقدمه
در سال‌های اخیر، پیشرفت‌های فن‌آوری، امکان توسعه الیاف نساجی را برای اهداف مختلف فراهم می‌سازد. بنابراین، پوشاک می‌تواند هر دو ضروریت مربوط به سلامتی و آسایش را برآورده نموده و ویژگیهای ذیل را حاصل آورد: مقاومت در برابر سائیدگی (مقاومت در برابر پرز شدگی و سایش)، محافظت در برابر بادهای تند و باران شدید، خواص مرتبط با کشش و تناسب پوشاک جهت حصول راحتی حرکتی، کاهش خستگی ماهیچه‌ای، قابلیت تنفس راحت (برخورداری از سیستم مدیریت رطوبت) و غیره. علاوه بر آن، الیاف نساجی همانند پوشاک فرآوری شده با مواد شیمیایی خاص نیز در دسترس می باشند. بنابراین پوشاک قابلیت فراهم آوردن پوشش حفاظتی در برابر UV را داشته و حتی می توانند از بوی خوشایند و خواص ضد باکتریایی نیز برخوردار باشند. فرآوری ضد باکتریایی پوشاک باعث از بین رفتن بوی بد ناشی از تجزیه باکتریایی عرق می‌شود. از اینرو، پوشاک برای مدت طولانی‌تری تمیز می‌مانند.
هدف از مطالعه حاضر،‌ جمع‌آوری اطلاعات راجع به استفاده از مواد ضد باکتریایی بویژه استفاده معمول آنها در پوشاک و در صورت امکان محاسبه میزان مواد ضد باکتریایی مورد استفاده در بازار پوشاک دانمارک می باشد. پس از آن، مقادیر مربوط به ۲ الی ۳ ماده باکتریایی، در یکسری از پوشاک، مشخص شده تا آنکه اطلاعاتی در خصوص میزان کاربر این مواد در محصولات بدست آید و نهایتا امکان از بین رفتن این مواد در پوشاک بواسطه شستشو بررسی می شود.
پروژه به سه مرحله تقسیم می‌شود: ۱) جمع‌آوری اطلاعات، ۲) انتخاب مواد و محصولات ضد باکتریایی و انجام تجزیه شیمیایی و ۳) انتخاب محصولات برای شستشو پس از تجزیه شیمیایی محصولات شسته شده.

 

۲- جمع ‌آوری اطلاعات
۱-۲٫ بررسی و ارزیابی بازار
برای جمع‌آوری اطلاعات مربوطه به مواد تشکیل دهنده پوشاک،‌ از تعدادی از مغازه‌های پوشاک، کفش، لباس ورزشی و سوپرمارکت‌ها بازدید شد. از آنجاییکه لباس‌های ورزشی، بیشتر به بد بویی معروفند، این دسته از پوشاک با مارک‌های معروف مورد توجه بیشتری قرار گرفت. یک مطالعه و بررسی محدود نشان داد که اطلاعات موجود در این رابطه عمدتا متمرکز بر الیاف نساجی مورد استفاده در پوشاک، ویژگی‌ دفع رطوبت لباس و در بعضی موارد نیز ویژگی برازندگی و تناسب آن (آزادی حرکتی و خستگی کم ماهیچه ها) بوده است. برخی از پوشاک دارای برچسب «فرآوری ضد باکتریایی» یا «مقاومت در برابر کپک زدگی» بودند، اما اطلاعاتی راجع به مواد ضد باکتریایی مورد استفاده در فرآوری آنها وجود نداشت.

ترکیبات ضد باکتری در پوشاک

 

۴- تحلیل
۱-۴٫ مواد شیمیایی و  واکنش گرها
دی‌کلروفن، هگزا کلروفن، تری‌کلوکربن و تریکلوسان از BCR و بروسل‌ها و کاتن CG از Rom & Haas، USA می‌باشند. کاتن ۸۹۳ (N-octyl-isothiazoline-3-one-2) نیز از Fluka، سویس خریداری شد. متانول HPLC و استونیتریل از Rathburn ، اسکاتلند و سایر مواد شیمیایی رتبه تحلیلی از Sigma-Aldrich آمریکا تهیه شدند.
محلول بافر فسفات: ۱۲۵در یک فلاسک یک لیتری، ۱۲۵ گرم Na2HPO4.2H در آب (MilliQ) ، با اضافه نمودن ۸۷۷/۲ گرم اسید فسفریک- ۰ (o-phosphoric acid ) حل شد
 
۲-۴٫ تهیه نمونه
۱-۲-۴٫ استخراج در اتیل استات
یک نمونه ۳-۲ گرمی را به قطعات کوچک برش داده را در یک بطری تیره ۱۰۰ میلی‌لیتری جای دادمی دهیم. ۲۰ میلی‌لیتر اتیل استات اضافه شده به مدت ۱۵ دقیقه  در  معرض فرا صوت قرار می گیرد. این عصاره از کاغذ صافی شماره ۲ Whatman عبور داده شده و به درون یک فلاسک ۵۰ میلی‌لیتری ریخته می شود. ۲۰ میلی‌لیتر دیگر از اتیل استات را دوباره به نمونه می‌افزاییم و مخلوط را بار دیگر به مدت ۱۵ دقیقه در معرض فرا صوت قرار می‌دهیم.
۶- مباحث
میزان ۶ ماده ضد باکتریایی (تریکلوسان، دی‌کلروفن، کاتن ۸۹۳ ، هگزا کلروفن، تری‌کلوکربن و کاتن CG) در ۱۷ ماده تشکیل دهنده پوشاک خریداری شده از نمایندگی‌های فروش دانمارک تعیین گردید. محصولات پس از بررسی بازار، و جمع‌آوری اطلاعات از صفحات وب راجع به مواد تشکیل دهنده پوشاکی که فرآوری ضد باکتری شده‌اند، انتخاب شدند. بر طبق اطلاعات موجود، ۱۴ محصول مورد مطالعه باید با بعضی عوامل ضد باکتریایی فرآوری شده باشند. قبل از تعیین میزان تریکلوسان، دی‌کلروفن و کاتن ۸۹۳ در محصولات، روش‌های تحلیل در تعیین آنها ارزیابی می‌شوند. برای تعیین میزان مواد هدف باقیمانده در محصولات نیز، تنها از فرآیند تحلیل غربالگری استفاده شد. محدوده تشخیص برای تمام مواد هدف در محصولات، تقریبا ppm5 (0005/0%) می‌باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.