از سیستم متعارف به مدیریت بانک اطلاعات موبایل
از سیستم متعارف به مدیریت بانک اطلاعات موبایل – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه کامپیوتر
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۱۷۶ |
کد مقاله | COM176 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | از سیستم متعارف به سیستم مدیریت بانک اطلاعات موبایل: یک بررسی تئوریکی |
نام انگلیسی | From Conventional to Mobile Database Management System: A Theoretical Review |
تعداد صفحه به فارسی | ۲۰ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۴ |
کلمات کلیدی به فارسی | سیستم مدیریت بانک اطلاعات, بانک اطلاعات سیار / موبایل, محاسبات و رایانش موبایلی, رایانش و محاسبات فراگیر, بانک اطلاعات متعارف, نقص و ناکارآمدی |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Database Management System, Mobile Database, Mobile Computing, Uniquitous computing, Conventioanl Database, Deficiency |
مرجع به فارسی | ژورنال ارتباطات سیار |
مرجع به انگلیسی | Journal of MobileCommunication |
کشور | نیجریه |
از سیستم متعارف به سیستم مدیریت بانک اطلاعات موبایل: یک بررسی تئوریکی
چکیده
ارتباطات بیسیم و موبایلی به عنوان یک فناوری مهم به شمار آمده که سبب ارتقای زندگی روزمره کاربران و تسهیل توسعه فناوری های جدید نظیر تجارت الکترونیک و تجارت موبایلی / سیار شده است. سیستم های مدیریت بانک اطلاعات رابطه ای تجاری (DBMS) بسمت پشتیبانی از پردازش داده های تجاری روی آورده اند، فرآیندی که در آن می بایست قابلیت ذخیره سازی و دسترسی به تعداد زیادی از نمونه ها و رکوردهای مشخص با فرمت ثابت بوجود آید. به منظور تداوم حیات و حفظ موقعیت در محیط تجاری رقابتی روزمره، شرکت ها می بایست از قابلیت جابجایی سریع اطلاعات تجاری به صورت ایمن بین دفاتر پشتیبانی و خطوط تجاری اصلی خود برخوردار باشند. در این مبحث شاهد نوعی نقص و کمبود کلی در تعدادی از مقالاتی می باشیم که اقدام به بررسی سیر تکامل از بانک های اطلاعاتی متعارف به سمت بانک های اطلاعاتی سیار یا موبایلی نموده اند. مقالاتی که چالش های جدید شرکت ها با توجه به ایجاد تقاضاهای فزاینده برای حاصل آوردن مؤلفه سیاریت و تحرک در سیستم ها مورد خطاب قرار گرفته باشد.
کلمات کلیدی: سیستم مدیریت بانک اطلاعات، بانک اطلاعات سیار / موبایل، محاسبات و رایانش موبایلی، رایانش و محاسبات فراگیر، بانک اطلاعات متعارف، نقص و ناکارآمدی
مقدمه
ویژگی تحرک و سیاریت به عنوان یک مؤلفه قابل توجه در عصر ما به شمار می آید. پیشرفت های به وجود آمده در زمینه علوم کامپیوتر و فناوری های شبکه سبب شده است تا محاسبات موبایلی یا سیار در واقعیت امکان پذیر شوند. در گذشته، سیستم های مدیریت بانک اطلاعات رابطه ای تجاری (RDBMSs) غالباً در جهت پشتیبانی کارآمد از برنامه های پردازش داده های تجاری نقش ایفا نموده و از این جهت از قابلیت ذخیره سازی رکوردهایی با فرمت ثابت برخوردار بوده اند. به منظور تداوم حیات در محیط تجاری رقابتی امروزی، سازمان ها می بایست از قابلیت به حرکت در آوردن سریع اطلاعات تجاری به صورت ایمن بین دفاتر پشتیبانی و خطوط اصلی تجاری خود بهره مند باشند.
این نیاز فزاینده برای حاصل آوردن سیاریت یا تحرک مطلوب سبب ایجاد چالش های جدیدی برای شرکت ها شده است. به منظور ارضا و برآورده سازی نیازهای کاربران در داخل و خارج سیستم های کاربردی تجاری، DBMSها می بایست به گونه ای گسترش یابند تا قابلیت ارائه خدمات بصورت پویا و مطلوب را داشته باشند. دپارتمان های فناوری اطلاعات وظیفه حفاظت از اطلاعات باارزش شرکتی و دارایی های آن را به عهده دارند و در عین حال اقدام به ارائه راه حل های ساده و مفیدی برای محققین در ارتباط با علوم موبایل می نمایند. محاسبات یا رایانش سیار / موبایل به عنوان آن دسته از فناوری های نوظهور و سریعی به شمار می آیند که قابلیت ایجاد محیطی فراگیر برای ارائه محاسبات گسترده را به وجود آورده اند.
بنابراین، سیر تکامل رایانش سیار، همراه با بانک اطلاعات موبایل به سرعت معروفیت خاصی یافته و در آینده نیز با توجه به آنکه ابزارهای قابل حمل از معروفیت بیشتری برخوردار می گردند این ویژگی تداوم خواهد یافت. این مطالعه اقدام به بررسی ویژگی های تئوریکی آشکار در ارتباط با حرکت از سیستم های بانک اطلاعات سنتی یا متعارف به سمت بانک های اطلاعاتی سیار یا موبایل می نماید.
از سیستم متعارف به مدیریت بانک اطلاعات موبایل
بررسی مقاله
بانک های اطلاعاتی متعارف : بر مبنای اطلاعات ارائه شده در ویکی پدیا، یک بانک اطلاعات به عنوان مجموعه ای ساختاربندی شده از رکوردها یا داده هایی تلقی می شود که در یک سیستم کامپیوتری ذخیره شده اند. این ساختار از طریق منظم سازی داده ها بر مبنای یک مدل بانک اطلاعات حاصل می شود. مدلی که غالباً امروزه مورد استفاده قرار می گیرد در حقیقت مدل رابطه ای است. مدل های دیگر نظیر مدل سلسله مراتبی و مدل شبکه از نوعی شاخص صریحتر با توجه به ویژگی های ارتباطاتی بهره مند هستند که تاریخ آنها به سال (۱۹۹۴) بر می گردد. علاوه بر این، بر روی این موضوع تأکید می شود که یک بانک اطلاعات متشکل از مجموعه ای از داده های متوالی و مداوم است که به وسیله سیستم های کاربردی برخی از شرکت ها مورد استفاده قرار گرفته و به وسیله یک سیستم مدیریت بانک اطلاعات تحت مدیریت می باشد.
سیستم های مدیریت بانک اطلاعات: یک سیستم مدیریت بانک اطلاعات (DBMS) به عنوان یکسری از برنامه های جمع آوری اطلاعات به شمار می آید که به کاربران اجازه ایجاد و حفظ یک بانک اطلاعات را می دهد (Elmasiri و Navathe، ۱۹۸۹). یک سیستم مدیریت بانک اطلاعات به کاربران اجازه بررسی داده ها یا به روزرسانی و یا حذف داده های قدیمی در بانک اطلاعات را می دهد. صرفاً سیستم مدیریت بانک اطلاعات می باشد که مشخص می سازد که داده ها در کجا و چگونه باید ذخیره شوند. سیستم مدیریت بانک اطلاعات جهت کار با تعداد گسترده ای از برنامه های کاربردی مورد استفاده قرار گرفته است. یک سیستم را می توان برای داده های تحقیقاتی به وسیله یک شرکت نفتی و به عنوان یک سرویس فراخوانی تجریدی اطلاعات به وسیله یک ناشر و به عنوان یک منبع اطلاعات مربوط به سوابق برای گزارشات در روزنامه های مختلف مورد استفاده قرار داد. مدیریت تراکنش های سنتی یا متعارف و قابلیت های پرس و جو برای این مؤلفه های کاربردی سبب نامگذاری چنین عرصه ای تحت عنوان مدیریت داده ها شده است که برای مخاطب قرار دادن آن از سیستم های رابطه ای استفاده می شود.
محیط های موبایل: در محیط محاسباتی موبایل، کاربران سیار مجهز به پلتفرم ها یا لپ تاپ های باطری داری می باشند که قابلیت دسترسی به حجم بالایی از اطلاعات ذخیره شده در یک شبکه ثابت با استفاده از ایستگاه پشتیبانی سیار (MMS) از طریق ارتباطات بیسیم را برای آنها فراهم می سازد. به منظور درک فرایند ذخیره سازی اطلاعات در MMS پذیرش و مشخص سازی فناوری بانک اطلاعات سیار به عنوان یک ویژگی ضروری به شمار می آید. شکل ۱ نشان دهنده مدلی از محیط ارتباطات سیار / موبایلی می باشد.
بانک اطلاعات سیار / موبایل: بانک اطلاعات موبایل یا سیار قابلیت فراهم آوردن دسترسی به مقادیر زیادی از اطلاعات از طریق ارتباطات سیار را دارد. بانک اطلاعات موبایل همچنین قابلیت حاصل آوردن داده ها و دسترسی به آنها در هر کجا که باشید را فراهم می سازد. آنها قابلیت جمع آوری، فراخوانی و بررسی سریع اطلاعات حیاتی صرفنظر از موقعیت فیزیکی شما را خواهند داشت. Imielinski و همکاران (۱۹۹۷) مشخص ساختند که کاربران موبایل دائما در نیاز پیوسته برای حاصل آوردن اطلاعات، مسیرهای ترافیکی، دیرکتوری ها یا دفترچه های آدرس محلی، اطلاعات مربوط به آب و هوا و موارد بسر می برند. رسانه بیسیم را می توان به عنوان اولین مؤلفه پست اطلاعات برشمرد که قابلیت ارسال مقادیر زیادی از اطلاعات در گوشه و کنار کشور را داشته است.
ویژگی های بانک اطلاعات موبایل: یک ویژگی مهم این سیستم های بانک اطلاعات قابلیت آنها جهت ارائه نسخه های المثنی از داده ها به وسیله اجازه دادن به دستگاه های منفصل موبایلی جهت انجام به روزرسانی های محلی بر روی این نسخه های اطلاعاتی می باشد. نسخه های المثنی یکی از فناوری های کلیدی در ارتباط با ارتقای عملکرد سیستم های بانک اطلاعات موبایلی به شمار می آیند. این نسخه ها به عنوان یک تکنیک کلی جهت افزایش دسترس پذیری به داده ها محسوب می شوند. یکی از ویژگی های کلیدی این سیستم های اطلاعاتی قابلیت آنها جهت کار به هنگام عدم اتصال به شبکه می باشد.
از سیستم متعارف به مدیریت بانک اطلاعات موبایل
قابلیت جابجایی: این بدان معنا می باشد که اطلاعات در هر کجا که باشند قابلیت دسترسی، در هر کجا و در هر زمان، را خواهند داشت.
کارایی: افزایش عملکرد، با فشرده سازی داده ها در نتیجه فرایند داده کاوی.
پویایی: یک محیط محاسباتی سیار به صورت موقعیت مبنا، در مقایسه با شفافیت مکانی در یک محیط محاسباتی توزیعی.
کاربرد حافظه نهان: کش یا حافظه نهان را می توان در ایستگاه های اصلی یا کلاینت های سیار به منظور کاهش زمان اتصال در ارتباطات بیسیم بکار گرفت. این حافظه نهان در ایستگاه های اصلی به منظور به حداقل رسانی زمان دسترسی بانک اطلاعات سیار بکار گرفته شده و از مشکل بارگذاری زیاد اطلاعات حاصل آمده از سرور مرکزی جلوگیری می کند. فراوانی به روزرسانی این حافظه نهان سبب افزایش هزینه حفظ و نگهداری بانک اطلاعات خواهد شد.
استفاده از ایندکس سازی: به منظور کاهش زمان کلی پاسخ و میزان برق مصرفی و همچنین برای کلاینت موبایل، مکانیسم ایندکس سازی در سرور مرکزی و در ایستگاه اصلی اعمال می شود. این مکانیسم سبب ارتقای کارایی دسترسی به بانک اطلاعات خواهد شد. با حذف محدودیت ها بر مبنای زمان و مکان به کاربران قابلیت دسترسی به ابزارهای شبکه داده خواهد شد.
ویژگی های خدمات بانک اطلاعات سیار: بر مبنای Barbara (1999)، چهار ویژگی خدمات بانک اطلاعات سیار عبارتند از:
عدم تقارن در ارتباطات: کاربر کلاینت ممکن است یک پیام کوتاه را به بانک اطلاعات سیار ارسال داشته و متعاقباً مقادیر زیادی از اطلاعات را در پاسخ دریافت دارد.
قطعی های مکرر: کلاینت های موبایل به صورت پیوسته به عنوان میزبان های ثابت به شبکه متصل مد نظر نمی باشند، بلکه کاربران قابلیت باز و بسته نمودن سیستم های خود به صورت مکرر را خواهند داشت. به علاوه، کلاینت های موبایل از قابلیت های رومینگ، قطع ارتباط از یک سلول به منظور اتصال به یک سلول دیگر نیز برخوردار می باشند. این بدان معنا می باشد که پویایی ابزار کاربر کلاینت سبب ایجاد قطعی های مکرر در ارتباطات دو سویه می شود.
…
از سیستم متعارف به مدیریت بانک اطلاعات موبایل
نتیجه گیری
سیستم های مدیریت بانک اطلاعات و بانک اطلاعات موبایل یا سیار در این بررسی مورد بازنگری قرار گرفته اند. این مطالعه اقدام به بررسی تحقیقات قبلی انجام شده در ارتباط با بانک های اطلاعاتی متعارف و بانک های اطلاعات موبایلی یا سیار نموده و برخی از مسایل قابل توجه مرتبط با هر دوی این سیستم ها را بررسی نموده است. مطالعه آتی می بایست قابلیت ارائه بررسی های مشخص و توصیفی در ارتباط با هر دو مورد سیستم های بانک اطلاعات برحسب مؤلفه های حشو و امنیت را داشته باشد.