کشاورزی پایدار
کشاورزی پایدار – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه کشاورزی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۹ |
کد مقاله | AGR09 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | کشاورزی پایدار |
نام انگلیسی | Sustainable Agriculture |
تعداد صفحه به فارسی | ۲۵ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۱۴ |
کلمات کلیدی به فارسی | کشاورزی پایدار، کشاورزی ، محیط زیست |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Sustainable Agriculture, Agriculture, Environment |
مرجع به فارسی | دانشگاه کالیفرنیا |
مرجع به انگلیسی | University of California |
کشور | ایالات متحده |
کشاورزی پایدار
کشاورزی بویژه پس از جنگ جهانی دوم، به طرز غیر منتظرهای تغییر یافته است. بهرهوری و بازدهی محصولات و غذا بخاطر تکنولوژیهای جدید، ماشین آلات، استفاده روزافزون از مواد شیمیایی، تخصصی شدن و سیاستهای دولت، بوجود آمده و باعث تولید حداکثر محصولات شده است. این تغییرات کارگران و کشاورزان بیشتری را قادر ساخت که اکثر غذا و محصولات کشاورزی آمریکا را تامین کند.
با وجودی که این موارد باعث تغییرات بسیار و پایین آمدن ریسک در کشاورزی شده، باعث هزینههای قابل توجهی نیز شدهاند. از جمله مهمترین این هزینهها میتوان به برداشت خاک سطحی، آلودگی آبهای زیرزمینی، کاهش کشاورزی خانوادگی، غفلت روز افزون از شرایط کاری و معیشتی کارگران، هزینههای بالای تولید و عدم هماهنگی شرایط اجتماعی و اقتصادی در جوامع روستایی اشاره کرد.
در طی دو دهه گذشته در پاسخ به سوال نقش تاسیسات کشاورزی در توسعه راهکارهایی که باعث حل این مشکلات اجتماعی میشوند، حرکت نوینی به چشم میخورد. امروزه این حرکت در جهت اهداف کشاورزی پایدار، توجه و مقبولیت زیادی را در بین طبقه متوسط و میانهرو کشاورزان یافته است. کشاورزی پایدار نه تنها خیلی از مشکلات اجتماعی و زیست محیطی را خطاب قرار میدهد، بلکه فرصتهای خلاقانه و از نظر اقتصادی با صرفهای را برای کشاورزان، پرورش دهندگان، کارگران، مصرفکنندگان، سیاستگذاران و تمام افراد درگیر در صنایع غذایی را بوجود میآورد.
کشاورزی پایدار
موضوعات برنامه
کشاورزی پایدار سه هدف عمده : سلامت زیستمحیطی، سود دهی اقتصادی و برابری اجتماعی و اقتصادی، را دنبال میکند. مجموعه متنوعی از نظریات، سیاستها و راهکارها به این منظور جمعآوری شدهاند. انسانها با ظرفیتهای مختلف، از کشاورز تا مصرفکننده، در این امر سهیمند و آن را توسعه میدهند. علیرغم تنوع مردم و موضوعات کار، موضوعات زیر به طور کامل و یکسان، در میان تعاریف کشاورزی پایدار وجود دارند.
پایداری براین اصل استوار است که ما باید نیازهای فعلی را بدون نادیده گرفتن توانایی نسل آینده، برآورده کنیم. بنابراین «نظارت بر هردو منبع طبیعی و انسانی» در درجه اول اهمیت قرار دارد. نظارت بر منابع انسانی، شامل رعایت مسئولیتهای اجتماعی از قبیل شرایط معیشتی و کاری کارگران، نیازهای جوامع روستایی و امنیت و بهداشت مصرفکنندگان در حال حاضر و در آینده میباشد. نظارت بر زمین و منابع طبیعی شامل دستیابی به منابع حیاتی برای یک دوره بلند مدت است.
یک دورنمای سیستم برای فهم مفهوم پایداری، فوقالعاده ضروری است. این سیستم همواره در حال تابخوردن در مسیر مفهوم بلند و پرمعنی خود است، از کشاورزی محدود و شخصی، تا اکوسیستمهای محلی و جوامع متاثر از این سیستم، خواه جهانی باشد، خواه ملی. تاکید بر این سیستم یک نگاه بزرگتر و کاملتری از مفاهیم و راهکارهای کشاورزی در هر دو زمینه جوامع انسانی و زیست محیطی را امکانپذیر میسازد. دسترسی به سیستم ابزاری را برای کاوش و یافتن ارتباطات بین کشاورزی و دیگر جنبههای محیط زیست، در اختیار ما میگذارد.
کشاورزی پایدار
منابع کشاورزی و طبیعی
آب : وقتی که تولید محصولات غذایی، منابع طبیعی زیرزمینی را کاهش میدهد، توانایی نسل آینده برای تولید و استفاده کاهش مییابد. انحطاط و ظهور تمدنهای باستانی در بینالنهرین، نواحی مدیترانه، سواحل جنوبغربی آمریکا و آمریکای مرکزی، این حقیقت را تاکید میکند که آنها شدیدا تحت تاثیر کاهش منابع طبیعی زیرزمینی توسط یک سیستم غیر پایدار کشاورزی بودهاند. آب منبع حیاتیای است که به کشاورزی و اجتماع در دستیابی به موفقیت کمک کرده است. همینطور بر اثر سوء مدیریت یک فاکتور فوقالعاده محدود کننده.
ذخیره و استفاده از آب : در کالیفرنیا یک سیستم بزرگ ذخیره و انتقال آب تاسیس شده است که امکان کاشت غلات را در زمینهای لمیزرع فراهم میسازد. در سالهای خشکسالی، منابع محدود آب روی سطح زمین، خود باعث تسریع در کشیده شدن سفرههای زیرزمینی و استفاده و تداخل مرتب و بدون وقفه آبشور یا از هم پاشیدگی کامل لایههای آبخیز زمین شدهاند. خشکسالیهای مقطعی که گاه تا ۵۰ سال طول میکشند، در کالیفرنیا رخ دادهاند. برای توسعه سیستمهای مقاوم در برابر خشکسالی بایستی کاری انجام
میشد، حتی در سالهای معمولی، که شامل دو مرحله سیاستگذاری مدیریت بود :
۱- گسترش ظرفیتهای ذخیره و انتقال آب. ۲- ایجاد محرکهایی برای انتخاب انواع غله مقاوم در برابر خشکسالی. ۳- استفاده از سیستمهای آبیاری با ظرفیت محدود و کاهش یافته. ۴- نظارت بر غلات برای جلوگیری از اتلاف آب. ۵- یا به طور کلی عدم کشت.
کیفیت آب : مهمترین عوامل مربوط به کیفیت آب، شامل شوری و آلودگی آبهای سطحالارضی و زیرزمینی بوسیله مواد ضد آفت، نیتراتها و سلنیوم میباشد. شوری در هر جا حتی به میزان کم تبدیل به مشکل عمدهای در تولید غلات بخصوص در مناطق خشک و لمیزرع شده است. زهکشی میتواند باعث از بین رفتن شوری آب گردد. اما مواد زائد نمکی و دیگر آلایندهها، میتوانند تاثیری فوقالعاده منفی بر محیطزیست بگذارند. راه حلهای موقتی شامل استفاده از غلات مقاوم در برابر آب شور، آبیاری محدود و تکنیکهای تنوع مدیریتی در به حداقل رساندن تاثیرات شوری آب بر غلات میباشد. در دراز مدت، برخی زمینها را باید از چرخه کاشت حذف کرد یا تغییر کاربردی داد. دیگر کاربردها شامل تغییر غلات خام جالیزی به تولید غلات مقاوم در برابر خشکسالی، بازسازی زیستگاههای حیاط وحش با استفاده از جنگلها و زمینهای جنگلی برای به حداقل رساندن تاثیرات شوری میباشد. مواد آفتزدا و آلایندههای نیترات، با استفاده از راهکارهایی که بعدا به آنها میپردازیم قابل حل هستند.
حیات وحش : راه دیگر که در آن کشاورزی بر منابع آب تاثیر بگذارد این است که اقدام به بازسازی زیستگاههای حیات وحش کنیم. تبدیل زیستگاههای حیات وحش به زمینهای کشاورزی باعث کاهش تعداد جانداران میشود. تاثیرات آلایندهها، بر گیاهان آبزی و انتقال آب میباشد. تنوع گیاهی در اطراف هر دو منطقه کشاورزی و آبزیان بایستی به منظور حمایت از تنوع حیات وحش رعایت شود. این تنوع باعث ارتقاء اکوسیستمهای طبیعی میشود و مدیریت کشاورزی کمک شایانی میکند.
انرژی : کشاورزی مدرن عمدتا وابسته به منابع تجدیدناپذیر بخصوص نفت میباشد. استفاده مرتب از آنها از نظر زیستمحیطی فاجعهبار میباشد. بهر حال، قطع ناگهانی منابع انرژی و منابع تجدیدناپذیر انرژی و همینطور ایجاد جایگزین، هم در منابع سوختی و هم در منابع انسانی، امری است که چندان دور از دسترس نیست.
هوا : بسیاری از فعالیتهای کشاورزی، کیفیت هوا را تحت تاثیر قرار میدهند. اینها شامل دود ناشی از سوخت کشاورزی، خاک، ترافیک در برداشت محصول، مواد آلاینده و اسپریها، دفع اکسید ناشی از کودها و بارور کنندههای خاک میباشد. گزینههای بهبود کیفیت هوا شامل بازگشت غلات خارج از چرخه به خاک، استفاده از سطوح مناسب خاک برای کاشت، بادشکنها، روکش غلات یا استفاده از گیاهان و سبزههای ردیفی برای کاهش آلودگی و گرد و خاک میباشد.
خاک : فرسایش خاک در حال تبدیل شدن به یک مشکل جدی برای کاهش توانایی در تولید غذای کافی و مناسب است. راهکارهای بیشماری برای نگهداری خاک در محلی که دارای کاشت محدود یا دفعی است، آبیاری درست و اصولی برای کاهش اتلاف آب و نگهداری خاک به صورت پوشیده با گیاهان یا مالچ بوجود آمدهاند. افزایش کیفیت خاک، در فصل بعدی به تفصیل بحث خواهد شد.
کشاورزی پایدار
راهکارهای تولید گیاهان
راهکاری تولید گیاهان : راهکاری تولید پایدار شامل وسایل و روشهای متنوعی هستند. استراتژیهای خاصی باید برای توپوگرافی، خاکشناسی، آب و هوا، آلایندهها، وجود منطقهای، قابلیتها و اهداف پرورش دهندههای انفرادی، انجام شوند. علیرغم طبیعت فردی و نیمه تخصصی کشاورزی پایدار، میتوان چندین اصل بنیادین را اعمال کرد تا به پرورش دهندهها و تولیدکنندگان در انتخاب راهکارهای مناسب کمک شود.
انتخاب انواع مختلفی که مناسب منطقه و شرایط زمین باشند.
تنوع بخشیدن به غلات و همینطور راهکارهای فرهنگی برای افزایش پایداری بیولوژیک و زیستمحیطی.
مدیریت خاک برای بالا بردن کیفیت خاک.
استفاده از عوامل موثر و نیروی انسانی.
توجه به اهداف کشاورز و انتخابهایی برای روش زندگی او.
انتخاب سایت، انواع و تنوع : شیوههای پیشگیرانه که در همان ابتدا منطبق بر سیستم بوجود آمدهاند، میتوانند تلفات نیرو را کاهش داده و یک سیستم تولید پایدار بوجود بیاورند. در صورت امکان غلات مقاوم در برابر آلایندهها که مناسب زمین و خاک موجود هستند بایستی انتخاب شوند. وقتی که انتخاب سایت یک انتخاب باشد، فاکتورهایی از قبیل عمق و نوع خاک، نوع محصول قبلی و مکان، بایستی حتما قبل از کشت در نظر گرفته شود.
تنوع : زمینهای کشت چند منظوره معمولا از نظر اقتصادی و زیستمحیطی قابل برگشت و کشت مجدد هستند. در حالیکه زمینهای بزرگ برای کشت یک غله خاص از لحاظ مدیریت(سهولت اداره) و موثر بودن، مزایایی دارند. از دست دادن آن غله در یک سال میتواند باعث شود که مزرعه به طور کامل از دور خارج شود و غیر مستعمل شود. با پرورش چند محصول، کشاورز ریسک را کاهش داده نسبت به تغییرات قیمت که بستگی به عرضه و تقاضا دارد ضرر خیلی کمتری میبیند. در موضوع تنوع زمین وارد یک مبحث بیولوژیک میشود. به طور مثال در سیستمهای برداشت محصول سالانه چرخش غلات میتواند برای کاهش علفهای هرز، پاتوژنها و حشرات استفاده شود. همینطور پوشش غلات میتواند اثرات بسیار خوبی روی اکوسیستمهای کشاورزی به وسیله نگهداشتن خاک و مواد آلی آن، نگهداری رطوبت خاک یا نگهداری مالچ مرده داشته باشد.
استفاده موثر از نیروی کار : بسیاری از راهکارها و نیروهای استفاده شده توسط کشاورزان درکشاورزی پایدار نیز استفاده میشوند. کشاورزان پایدار، خود باعث افزایش اطمینان در نیروهای طبیعی، انسانی و مواد تجزیهپذیر میشوند. همینطور در این امر تاثیرات زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی یک استراتژی منظم نیز مهم هستند. رویکرد به راهکارهای پایدار، تنها به معنی جایگزین کردن نیست. متناوبا مدیریت بهتر و دانش عملیتر جایگزین میشود، بخصوص در زمینه مواد شیمایی که به محیطزیست در مزارع آسیب میرسانند و همینطور در محیطهای روستایی. هدف، توسعه و بهبود سیستمهای موثر و بیولوژیکیای است که چندان به مواد آلی سطح بالا احتیاج ندارند.
توجه به اهداف کشاورزان و شیوههای زندگی آنها : تصمیمات مدیریتی نه تنها منعکس کننده توجه به شرایط زیست محیطی و اجتماعی هستند، بلکه نشانگر توجه به اهداف شخصی و شیوههای زندگی هستند. به طور مثال، هماهنگی چند فناوری یا راهکار که ضامن سوددهی باشد نیازمند توجه دقیق به شرایط معیشتی کشاورزان نیز میباشد. تصمیمات مدیریتی که پایداری را افزایش میدهند، محیطزیست را ارتقاء میدهند و همینطور باعث ارتقاء شرایط اجتماعی و فرد میشوند.
برنامهریزی مدیریت : وجود چارپایان در سیستم کشاورزی، باعث افزایش مجموعه روابط بیولوژیک و اقتصادی میشود. منقول بردن چارپایان، تغذیه روزانه، مشکلات بهداشتی، عمل جفتگیری، منابع علوفه و غله فصلی و منابع کامل بازاریابی از جمله این مجموعه هستند. بنابراین، یک دامداری موفق، بایستی تقدیم منظم کلیه اعمال از جمله میزان غلات و علوفه، چارپایان، نیازهای کارگران و محیط ثبت سقف تولید را داشته باشد تا به مدیر امکان کنترل و رسیدن به هدف مورد نظر را بدهد.
انتخاب حیوانات : انتخاب حیوانات بایستی برای منابع کشاورزی یا دامداری مناسب باشد. ظرفیتها و موانع کشاورزی، از قبیل منابع غذا و علوفه، آب و هوا و مهارت مدیر بایستی در انتخاب نوع حیوانات مدنظر قرار گیرند. به طور مثال، حیوانات نشخوار کننده را میتوان برحسب یک طیف متنوع از مواد و منابع غذایی شامل غلات پوششی، علوفه غنی شده و،…. افزایش داد. طیف وسیعی از زاد و ولد در هر گروه عمده نشخوار کنندگان وجود دارد از جمله گوسفند، بز. زاد و ولدهای پرتعداد و خسته کنندهتر، به هر حال باعث شیردهی کمتر و رشد کمتر میشوند و با هر محیطی به راحتی هماهنگ میشوند.
تغذیه حیوانات : هزینههای تغذیه در جریان پرورش چارپایان بخش عمدهای را به خود اختصاص میدهند. در حالیکه مقداری از این غذا از خود دمداری میآید، بخشی از غذای خریداری شده، از بیرون محیط وارد میشود. هزینههای غذایی را میتوان، کنترل کردن پیشرفته شرایط پرورش، به حداقل رساند، همینطور با توجه به تنوع فصلی و کیفیت علوفه و غلات. مشخص کردن استفاده بهینه از غذا و غلات، چالش دیگری در کشاورزی متنوع و چند محصوله میباشد.
تولید مجدد : استفاده از پلاسما کیفیت برای بهبود عملکرد کلی مجموعه، کلید دیگری برای دستیابی به پایداری است. در تعامل با چارپایان از نظر ژنتیکی خوب، هماهنگی فصل تولید و زاد و ولد مجدد با آب و هوا و منابع غذایی و علوفه خود باعث کاهش مشکلات بهداشتی و هزینههای غذایی میشود.
سلامتی گله : سلامتی حیوانات به طرز قابل توجهی بر موفقیت زاد و ولد مجدد و افزایش وزن تاثیر میگذارد، آنهم بر دو جنبه مهم پرورش چارپایان ناسالم، علوفه را هدر میدهند و هزینههای بیشتر و اضافهتری را میطلبند. برنامه سلامت گله برای تولید پایدار چارپایان بسیار مهم و حساس است.
مدیریت چرا : بیشتر تاثیرات نامناسب محیطی در ارتباط با چرا، با یک شیوه مدیریت صحیح چرا، میتواند کنار گذاشته و رفع شود. اول، تعداد چارپایان به ازای هر واحد زمین بایستی هماهنگ با میزان مرتع و منابع علوفه باشد. بایستی هماهنگی و ارتباط بین قسمتهای حصار کشیده شده، میزان چرا، و در صورت نیاز حصارکشی بین قسمتهای مختلف پرورش چارپایان باشد. استفاده از حصارکشی مدرن و موقتی میتواند راهحل عملی برای این مشکل باشد. دوم، ظرفیت و میزان زاد و ولد حمل چارپایان بایستی در دورههای کوتاه مدت و بلند مدت مشخص شود. بخصوص در شرایط آب و هوایی مدیترانهای مثل کالفرنیا مدیریت صحیح چرا، با کاهش مصرف سوخت و همینطور هرز رفتن زمین مرتع، دور نگه داشتن مواد سوختی و،…
پرورش محدود چارپایان : بهداشت حیوانات و مدیریت فضولات دو کلیدی هستند که در این جریان دخالت دارند. امروزه بحثهای اخلاقی در زمینه حیوانات، منظما بر سیستمهای پرورش چارپایان اثر میگذارند. به عوامل ذکر شده در این بحث، بعدا پرداخته میشود.
کشاورزی پایدار
زمینه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی
به اضافه استراتژیهای حفظ منابع طبیعی و تغییر راهکارهای تولید، کشاورزی پایدار نیازمند تعهد و تغییر ساختارهای عمومی سیاسی، اقتصادی و ارزشهای اجتماعی است. استراتژیهای تغییر باید با توجه به کل زمینه جامعه، روابط متغیر و درونی بین تولیدات کشاورزی و اجتماعات دیگر(روستایی و شهری) انجام شود.
کشاورزی پایدار
غذا و سیاست کشاورزی
سیاستهای فعلی فدرال : دولتی و محلی، اغلب، اهداف کشاورزی پایدار را به تاخیر میاندازند. برای ارتقاء بهداشت محیطی، بازدهی اقتصادی و برابری اقتصادی و اجتماعی سیاستهای جدیدی لازم هستند. به طور مثال، تغییرات حمایتی قیمتها و کالاها بایستی حتما اعمال شوند تا به کارگران و کشاورزان توانایی کسب سود کامل بدست آمده از راه استفاده از راهکارهای جدید را بدهد. مالیات و اعتبارات(وامها) برای تشویق به کاشت چند منظور و تمرکززدایی از سیستم کشاورزی خانوادگی بایستی تغییر یابند.
استفاده از زمینهای روستایی(مناطق روستایی) : تبدیل زمین کشاورزی به مناطق شهری یکی از مشکلات عمده در کالفرنیا است آن هم با رشدی سریع که ارزشهای زندگی روستایی را تهدید میکند. الگوهای فعلی تغییر کاربردی زمینها اغلب باعث ناامیدی کشاورزان از برقراری یک برنامه دراز مدت برای دستیابی به کشاورزی پایدار میشوند، از طرفی دیگر نزدیکی مناطق مسکونی با زمینهای روستایی، کمکم تقاضا و علاقه مردم برای سکونت در مناطق روستایی از نظر زیستمحیطی سالم را افزایش میدهد. بخصوص در نواحی مرکزی کالیفرنیا تغییر قوانین برای حفظ خاک مناسب کشاورزی ضروری است.
نیروی کار : شرایط نیروی کار در بخش کشاورزی در کالفرنیا عموما خیلی پایینتر از سطح استاندارد است. سیاستهای جدید برای حل این مشکل و دستیابی به وضعیت کارگران و ایجاد شرایط کاری یکسان، شرایط بهداشتی و معیشتی عادلانه و درآمد اقتصادی کارگران، ضروری هستند. نیاز نیروی کار مهاجر سالانه بخصوص در زمینه اسکان، خیلی ضروری است. برای دستیابی به پایداری در دراز مدت، کارگران بایستی توسط قوانین حکومتی که به پشتوانه تحقیقات دانشگاهی و تکنولوژی جدید حاصل میشوند، و آگاه شوند و در زمینه کاری خود آموزش ببینند.
توسعه جوامع روستایی : جوامع روستایی در کالیفرنیا همیشه متاثر از عقب رفتن شرایط زیستمحیطی و اقتصادی هستند. خیلی از آنها جزو فقیرترین افراد جامعه خود محسوب میشوند. دلایل این کاهش کم نیستند ولی کمکم تغییرات در ساختار کشاورزی، نقش مهمی را در زندگی آنها بازی کرده است. کشاورزی پایدار فرصتی برای تفکر مجدد بر سر اهمیتهای زندگی کشاورزی خانوادگی و جوامع روستایی فراهم میکند.
مصرفکنندگان و سیستم غذایی : مصرفکنندگان در ایجاد سیستم کشاورزی پایدار، نقشی مهم بر عهده دارند. با خرید آنها، پیغام قوی و محکمی به تولید کننده و همه افراد درگیر در این صنعت فرستاده میشود که چه چیز خوب است. هزینه تغذیه و کیفیت مواد غذایی همیشه انتخاب مصرفکنندگان را تحت تاثیر قرار دادهاند. مشکل اکنون یافتن استراتژیهایی است که میزان انتخاب مصرفکننده را گسترش دهد به طوریکه کیفیت زیستمحیطی، منابع مورد استفاده و فاکتورهای برابری اجتماعی، در تصمیمات خرید آنها نقش داشته باشند.