مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

پنبه

پنبه

پنبه – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه کشاورزی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده کشاورزی - ایران ترجمه - irantarjomeh

شماره       
۲
کد مقاله
AGR02
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
پنبه
نام انگلیسی
Cotton
تعداد صفحه به فارسی
۷
تعداد صفحه به انگلیسی
۵
کلمات کلیدی به فارسی
پنبه
کلمات کلیدی به انگلیسی
Cotton
کشور
پنبه
پنبه گیاهی است غالبا بادوام که بصورت یکساله کشت می شود. ریشه این گیاه عمیق بوده و تا عمق ۲ تا ۳ متری نفوذ می‌کند. ارتفاع ساقه نیز بلند بوده و تا ۵/۱ متر رسیده و دارای شاخه‌های زیادی می‌باشد.
رنگ آنها در نهایت سبز مایل به قرمز می‌شود. دو نوع ساقه در این گیاه بوجود می‌آید که شامل ساقه‌های رویشی برای تولید شاخ و برگ و همچنین ساقه‌های زایشی برای تولید گل می‌‌باشد.
برگ‌های آن بزرگ ، پنجه‌ای شکل متناوب و کرک‌دار است. کرکها ظریف و سفیدند و گلها  بین ۱۵-۸ هفته پس از کاشت ظاهر می‌شوند. دوره گل‌دهی ۴۵ تا ۶۰ روز ادامه دارد. گل‌ها در ابتدا سفید بوده و سپس قرمز می‌شوند. مادگی دارای ۲ تا ۶ برچه می‌باشد. بطور کلی ۲ برچه وجود داشته که در هر یک از آنها ۸ الی ۱۲ تخمک موجود می‌باشد. همچنین گرده‌افشانی آن اتوگامی یا خودگانی بوده و بسته به شرایط تا ۲۰% آلوگام است. میوه کپسولی آن (غوزه پنبه) است که پس از رسیدن کپسول‌ها از محل اتصال برگها‌ها باز شده و توده‌های پنبه ظاهر می‌شوند. رنگ کپسولها سبز و قرمز است و داخل کپسول‌ها الیاف و دانه وجود دارد. تعداد دانه‌ها در هر کپسول بین ۹ تا ۴۵ عدد می‌باشد و بستگی به تعداد برگها دارد. در هر برگ ۳ الی ۵ دانه وجود داشته و وزن آنها ۷۰ الی ۱۷۰ گرم می‌باشد. دانه‌ها تخم مرغی شکل هستند و درسطح خارجی آنها رشته‌هایی از دانه‌های فیبرزی وجود دارد که به دو دسته تقسیم می‌شوند: از سلول‌های فیبرزی بلند پرنگ کرم تا سفید بطول ۲ تا ۵ سانتی‌متر. الیاف پنبه، سلولهای فیبرزی کوتاهی هستند که طول آنها از ۵/۰ الی ۲ میلی متر و برنگ خاکستری، سبز و قهوه‌ای می‌باشند که بنام لینتر یا کرک خوانده می‌شوند. در پنبه سلولهای الیاف وجود دارد و میزان روغن در دانه‌ها آن حدود ۲۵ تا ۳۰% است. همچنین میزان پروتئین آن بین ۲۰ تا ۳۰% است. روغن پنبه در لپه‌ها ذخیره می‌شود.
پنبه گیاهی از خانواده پنیرک و از جنس Grossypium می‌باشد و به دوسته تقسیم می‌شود.
پنبه‌های دیپلوئید (پنبه‌های دنیای قدیم ، آسیایی)
سطح دانه‌های دیپلوئید پوشیده از کرک بوده و شاخه‌های فرعی نازک قوزه‌ها پس از رسیدن باز می‌شوند. البته بیشتر آنها دیر باز می‌شوند و الیاف آنها کوتاه بوده و کیفیت خوبی نداشته و مقدار محصول آنها در هکتار نیز کم است.
مهمترین پنبه‌های این گروه عبارتند از :
۱Garboreum
۲- Gherbaceum
هر یک از این گروهها از نقاط جغرافیایی مختلفی هستند. به عنوان مثال، گونه‌ اول دارای نژادهایی است که در کشورهای هند و چین به عنوان گیاه همیشگی و مقاوم کشت می‌شود. همچنین پنبه‌هایی از این گروه وجود دارد که  در کره، پاکستان ، ژاپن و کشورهای آفریقایی کشت می‌شود.
بیشتر نژادهای این دو گروه همیشگی یا بادوام بوده و ارتفاع آنها تا دو متر‌ رسیده و  دارای رنگی قرمز بوده و علاوه بر این در مناطق گرمسیری کشت می‌شوند.
گونه دوم دارای نژادهایی است که بوصورت سالیانه کشت می‌شوند. ارتفاع آنها ۵/۱ متر،  برنگ زرد و سطح پوشیده از کرک همراه با کیفیتی متوسط می‌باشند.
منشأ بسیاری از آنها از عربستان است و کناره‌های خلیج‌فارس کشت می‌شوند. تعدادی از نژادهای وحشی پنبه هم در آن وجود دارند.
پنبه تتراپلوئید (آمریکایی ، تتراپلوئید جدید ۵۲=n2)
الف- سطح دانه کرکدار است ـ مهمترین گونه Ghirsutum
ب- سطح دانه بدون کرک است ـ مهمترین گونه Gbarbadense
 

پنبه

 
خصوصیات گروهی –  گروه الف:
مبدأ آنها مکزیک و گواتمالا بوده و بیشتر از انواع دیگر پنبه کشت شده است. همچنین ارتفاع آنها ۱۵۰-۶۰ cm می‌باشد، برگها کرکدار، دارای گل زرد، روشن ـ با کپسولهای بزرگ بوده و گرد دانه‌های آنها پوشیده از کرک است.
طول الیاف حدود mm30 می‌باشد و کیفیت محصول نیز خوب است. این گونه امروزه در آسیا و آفریقا گسترش زیادی یافته‌ است.
آنها دارای نژادهای زیادی می‌باشند. علاوه بر این گونه‌های زراعی مختلفی نیز دارند که مهمترین آنها پنبه‌های upland ،  Acala ، coker fox  وDelfos می‌باشند.
گروه ب :
سطح دانه این گروه بدون کرک می‌باشد و گروه بزرگی از پنبه‌های آمریکایی را شامل می‌گردد. این گروه الیاف مرغوبتری داشته و در صنعت نساجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. منشأ آنها آمریکای مرکزی است.
ارتفاع آنها زیاد است و برگها بدون کرک و دارای گل زرد می‌باشند. طول الیاف حدود از mm30 است و استحکام آنها زیاد می‌باشد. مقدار محصول و کیفیت آنها نیز بیش از سایر انواع پنبه است.
پنبه در دنیا، بین ۴۲ عرض شمالی و ۴۰ درجه عرض جنوبی به صورت سالیانه کشت می‌شود. محصول آنها بقدر کفایت بوده و ارتفاع آنها ۱۸۰۰ میلی‌متر می‌باشد.
کتان گیاهی گرما دوست می‌باشد و فصل رشد آن ۲۰۰ روزه بدون یخبندان است. در صورت مناسب بودن رطوبت، میزان تحمل گرمای آن تا ۴۵ درجه سانتیگراد می‌باشد. همچنین به آفتاب فراوان نیاز داشته و در نتیجه کمبود نور رشد آن افزایش ولی تعداد غوزه‌ها کاهش می‌یابد.
آنها نسبت به خشکی مقاوم  بوده و بصورت دیم با  بارندگی ۵۰۰  میلی‌متر قابل کشت می‌باشند. این گونه به تهویه مناسب خاک، رطوبت کافی و عمق مناسب نیاز دارد. همچنین در مقابل شوری مقاوم بوده و فعل و انفعالات را تا ۸-۵ تحمل می‌کند.
بافت خاک نرم شنی با خاک رسی برای پنبه مناسب است.
امروزه ارقام زیادی از پنبه در دنیا کشت می‌شود. بیشتر آنها متعلق به گونه Ghirsutum  می‌باشند که از غوزه‌های بزرگی برخوردار است.
خصوصیات پنبه
۱- عملکرد ۲- مقاومت در برابر امراض ۳- مقاومت نسبت به حشرات. در این خصوص پنبه بسیار حساس است و تعداد زیادی آفت دارد. بر روی این گیاهان اصلاح ژنتیکی بعمل آمده که مقاومت آنها را افزایش داده است. برای مثال می‌توان از گونه ورامین نام برد که زودرس است.
مهمترین آفت کرم‌خاردار پنبه و عسلک پنبه است.
غوزه‌های پنبه بطور همزمان نمی‌رسند، مگر در اقلام اصلاحی و زودرس که با ماشین قابل برداشت است.
کیل وش (نسبت الیاف به دانه)
اگر گیاه از نوع دانه روغنی باشد هر چه میزان کیل پایینتر باشد برای الیاف کیلوش با میزان بالا بهتر است.
کیل‌وش بستگی به تعداد آن داشته و این میزان در ایران بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است. ارقام اصلاح شده دارای میزان کیل بالا و مرغوبیت خوبی بوده، در حالیکه در قدیم چنین مرغوبیتی وجود نداشته است.
کار_فرم  بوته‌ای
ارتفاع آن نباید زیاد باشد و برای برداشت مکانیزه، شاخه‌ها می‌بایست از زمین فاصله مناسبی داشته باشند. همچنین ساقه‌ها می‌بایست محکم باشد و برگها نیز نباید دارای تراکم زیادی باشند.
افزایش تراکم باعث انشعاب ساقه در ارتفاعات بالاتر می‌شود.
شکل و اندازه کپسول (غوزه)
این خصوصیت برای برداشت دستی است. هرچه کپسول بزرگتر باشد تعیین اندازه از بین انبوه بوته‌ها راحتر و بهتر خواهد بود.
 
اندازه دانه
در اینجا نوع دانه مهم است، حال چه لیفی باشد چه روغنی.
 (اندازه دانه کیل وش را تغییر می‌دهد)
 
آفتها :
کرم غوزه پنبه ، کرم خاردار ، عسلک ، سن یا ساس سبز ، کنه
بیماریها
خشک شدن بوته ـ‌ بیماریهای وابسته به باکتری ، سفیدک

پنبه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.