ویتامین گروه A
ویتامین گروه A – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه پزشکی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 15000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۴۰ |
کد مقاله | MDSN40 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | ویتامین A |
نام انگلیسی | Vitamin A |
تعداد صفحه به فارسی | ۸ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۶ |
کلمات کلیدی به فارسی | ویتامین |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Vitamin |
مرجع به فارسی | انستیتو ملی بهداشت ایالات متحده |
مرجع به انگلیسی | National Institute of Health – NIH |
کشور | ایالات متحده |
ویتامین A
ویتامین A به عنوان یک ویتامین با قابلیت حل شدگی سریع بشمار می آید.
دو نوع مختلف ویتامین A در ارتباط با رژیم غذایی وجود دارند. نوع اول ویتامین A نوع پیش تشکیل شده و موجود در محصولات حیوانی نظیر گوشت، ماهی، ماکیان مثل مرغ و خروس و غذاهای لبنی می باشد. نوع دیگر پرو- ویتامین A در غذاهای گیاهی نظیر میوه جات و سبزیجات یافت می شود. شایع ترین نوع پرو ویتامین A بتاکاروتن می باشد.
ویتامین A همچنین در مکمل های رژیم غذایی نیز یافت می شود، شامل رتینیل استات یا رتینیل پلامیتات (ویتامین A از قبل تشکیل شده – پری فرم)، بتاکاروتن (پرو ویتامین A) یا ترکیبی از هر دوی ویتامین های A پری – فرم و پرو – ویتامین A.
عملکرد
ویتامین A به ما در زمینه شکل گیری و حفظ پوست، دندان، اسکلت و بافت های نرم، غشاهای ماهیچه ای و پوستی کمک می نماید. بعلاوه این ویتامین تحت عنوان رتینول نیز شناخته می شود چرا که تولید کننده رنگدانه ها در بخش شبکیه چشم می باشد.
ویتامین A سبب افزایش دید بطور مناسبی می گردد، مخصوصا به هنگامی که نور اندک باشد. بعلاوه، این ویتامین برای تولید مثل و شیردهی نوزادان نیز مورد نیاز خواهد بود.
رتینول یک فرم فعال ویتامین A است. این ماده در جگر حیوانات، شیر و برخی از غذاهای تقویت شده یافت می شود.
کاروتنوئیدها یا شبه کاروتنها به عنوان رنگهای تیره ای (رنگدانه ها) بشمار می آیند که در غذاهای نباتی یافت می شوند و قابلیت تبدیل شدن به ویتامین A را خواهند داشت. بیش از ۵۰۰ نوع کاروتنوئید شناخته شده است. یکی از این شبه کاروتنها بتاکاروتن می باشد.
بتاکاروتن یک ضد اکسید بشمار می آید. مواد ضد اکسایش سبب محافظت سلولها از صدمه دیدگی در برابر موادی می شوند که بعنوان رادیکال های آزاد خوانده می شوند. عقیده بر این است که رادیکل های آزاد در تعامل با برخی از بیماری های مزمن بوده و علاوه بر این در فرآیند پیرشدگی نیز نقش دارند.
منابع غذایی کاروتنوئیدها نظیر بتاکاروتن ممکن است سبب کاهش خطر سرطان گردد.
مکمل های بتاکاروتن به نظر قابلیت کاهش خطر سرطان را نخواهند داشت.
ویتامین گروه A
منابع غذایی
ویتامین A منشا حیوانی دارد. نظیر تخم مرغ، گوشت، شیر غنی شده، پنیر، خامه، جگر، قلوه، ماهی کاد یا ماهی و روغن ماهی هالیبود. با این وجود، کلیه این منابع – به استثنای شیر بدون چربی که با ویتامین A غنی شده است – دارای چربی اشباع شده و کلسترول می باشد.
منابع بتاکاروتن عبارتند از:
میوه های به رنگ زرد روشن یا پرتقالی نظیر گرمک یا طالبی، گریپ فروت صورتی و زردآلو .
سبزیجاتی نظیر هویج، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین و کدوی حلوائی
دیگر منابع بتاکاروتن شامل گل کلم بروکلی، اسفناج و غالب سبزیجات به رنگ سبز تیره و برگ دار.
هر چه که میزان رنگ میوه یا سبزی بیشتر باشد، میزان بتاکاروتن بیشتر خواهد بود. منابع گیاهی بتاکاروتن بدون چربی و بدون کلسترول می باشند.
ویتامین گروه A
اثرات جانبی
در صورتی که مقدار کافی ویتامین A را دریافت ندارید، احتمال زیادی وجود دارد که به بیماری های چشمی مبتلا گردید.
در صورتی که میزان بیش از حد ویتامین A مصرف کنید ممکن است بیمار شوید. علاوه بر این دوزهای زیاد ویتامین A ممکن است سبب بروز نقص هایی به هنگام زایمان شود. مصمومیت حاد ویتامین A غالبا به هنگامی رخ می دهد که یک فرد بالغ اقدام به مصرف چندین ۱۰۰ هزار IU ویتامین A نماید. علائم مصمومیت مزمن ویتامین A ممکن است در آن دسته از افراد بالغی نمایان شود که غالبا بیش از ۲۵ هزار IU در روز دریافت می دارند. کودکان و نوزادان در برابر ویتامین A حساس تر می باشند و ممکن است حتی پس از دریافت دوزهای کمتر ویتامین A یا محصولاتی که حاوی ویتامین A می باشند نظیر رتینول (که احتمالا در کرم های پوستی وجود دارد) دچار بیماری شوند.
مقادیر زیاد بتاکاروتن شما را مریض نخواهد نمود، با این وجود، مقادیر فزاینده بتاکاروتن سبب خواهد شد پوست به رنگ زرد و پرتقالی تغییر یابد. رنگ پوست به هنگامی که میزان مصرف بتاکاروتن کم گردید به حالت طبیعی خود باز خواهد گشت.
توصیه ها
بهترین روش جهت جذب مقدار ضروری روزانه ویتامین ها خوردن مقادیر متنوع و گسترده ای از میوه جات، سبزیجات، غذاهای لبنی غنی، بنشن / نیام (حبوبات خشک شده)، عدس و کلا حبوبات مختلف می باشد.
هیئت غذا و تغذیه انستیتو پزشکی میزان مصرف ویتامین A برای افراد را به شرح ذیل توصیه نموده است:
نوزادان (میزان متوسط)
۰-۶ ماه: ۴۰۰ میکروگرم در روز (mcg/روزانه)
۷-۱۲ ماه: ۵۰۰ میکروگرم در روز
میزان مجاز رژیم غذایی توصیه شده (RDA) برای ویتامین ها بر مبنای میزانی است که هر شخص بصورت روزانه می بایست ویتامین ها را دریافت دارد.
کودکان (RDA)
۱-۳ سال: ۳۰۰ میکروگرم در روز
۴-۸ سال: ۴۰۰ میکروگرم در روز
۹-۱۳ سال: ۶۰۰ میکروگرم در روز
نوجوانان و افراد بالغ (RDA)
مردان ۱۴ سال یا بیشتر: ۹۰۰ میکروگرم در روز
زنان ۱۴ سال و بزرگتر: ۷۰۰ میکروگرم در روز
میزان ویتامینی که هر فرد بدان نیاز دارد منوط به سن و جنسیت می باشد. عوامل دیگر، نظیر حاملگی و بهداشت نیز مهم هستند. بر این مبنا بهتر است برای مشخص نمودن میزان مناسب با دکتر خود مشورت نمایید.
نام های جایگزین: رتینول، رتینال، رتینوئیک اسید، کاروتنوئید
ویتامین گروه A