مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

موشک‌ زمین به زمین وای ‌اِم ‌جی ‌اِم

موشک‌ زمین به زمین وای ‌اِم ‌جی ‌اِم

موشک‌ زمین به زمین وای ‌اِم ‌جی ‌اِم  – ایران ترجمه – irantarjomeh.ir

مقالات ترجمه شده آماده گروه هوا فضا
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

 

مقالات هوافضا - ایران ترجمه - Irantarjomeh

 

شماره
۱۶
کد مقاله
SPC16
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – www.irantarjomeh.ir
نام فارسی
موشک‌ زمین به زمین وای ‌اِم ‌جی ‌اِم-۱۵۷   (ای ‌اِف ‌اُجی – اِم )
نام انگلیسی
YMGM-157 (EFOG-M) Surface-to-Surface Missile
تعداد صفحه به فارسی
۱۵
تعداد صفحه به انگلیسی
۹
کلمات کلیدی به فارسی
موشک‌ زمین به زمین، وای ‌اِم ‌جی ‌اِم-۱۵۷،  ای ‌اِف ‌اُجی – اِم
کلمات کلیدی به انگلیسی
YMGM-157, EFOG-M, Surface-to-Surface Missile
مرجع به فارسی
اطلاعات دفاعی و نظامی – اینترنت
مرجع به انگلیسی
Defense and Military Information – Internet Data Collection
کشور

 

موشک‌ زمین به زمین وای ‌اِم ‌جی ‌اِم-۱۵۷[۱]  (ای ‌اِف ‌اُجی اِم[۲])

مدل

کوتاه برد، زمینی، پیشرانه‌ی (سوخت) جامد، سامانه‌ی دفاع موشکی صحنه‌ی نبرد و موشک‌های زمین به زمین.

روند پیشرفت و توسعه

توسعه‌ی این سیستم موشکی در سال ۱۹۷۹ و طی تحقیقات ارتش آمریکا بر روی تکنولوژی هدایت به کمک فیبر نوری[۳] برای استفاده در ردیابی اجزای فاقد خط دید[۴] (اِن-لوس[۵]) در چارچوب برنامه‌ی سیستم دفاع هوایی منطقه‌ی جلوى رزم[۶] (اِف‌اِی‌اِی‌دی‌اِس) صورت گرفت. مراحل اولیه‌ی برنامه‌ی تحقیقاتی به صورت کاملاً درون سازمانی و توسط مرکز تحقیق، توسعه و مهندسی (آردی اَند ای[۷]) یگان موشکی ارتش آمریکا[۸] (اِم‌آی‌سی‌اُاِم[۹]) انجام شد (هم اکنون یگان موشکی ارتش آمریکا سازمان هوانیروز و یگان موشکی نامیده می‌شود). از این برنامه با نام سیستم موشکی هدایت شونده توسط فیبر نوری[۱۰] (اِف‌اُجی-اِم[۱۱]) نیز یاد می‌شود. انجام بخش‌های توسعه و گسترش در ابعاد واقعی در دسامبر ۱۹۸۸ به شرکت هوافضای بوئینگ[۱۲] و شرکت هواپیماسازی هیوز[۱۳] (هم اکنون این شرکت زیرمجموعه‌ی شرکت ریتیون است) محول و زمان‌بندی انجام آن تا ۴۲ ماه بعد تعیین شد. در ابتدا ارتش آمریکا در نظر داشت تا سیستم موشکی اِن-لوس را در دو  مدل بسازد؛ نخست،  یک مدل دم دستی که مجهز  به دوربین فیلم‌برداری تلویزیونی اِچ‌دی است و دوم  یک مدل «کاملاً سازگار و  کارا[۱۴]» و مجهز  به یک سنسور آشکارساز تابش‌های فروسرخ[۱۵] (آی‌آی‌آر).

تشریح

سیستم موشکی ای‌اِف‌اُجی-اِم در حد معقولی شبیه به برنامه موشکی پُلی‌فِم[۱۶] اروپا است. موشک ای‌اِف‌اُجی-اِم دارای چهار بال ثابت بلند و باریک مستطیل‌شکل در میانه‌ی بدنه‌ی موشک و چهار پره‌ی متحرک کنترلی مستطیل‌شکل کوچک در انتهای موشک است. در حین آماده‌سازی لوله‌ی شلیک موشک، پره‌ها و بال‌های موشک مخفی هستند و باز نشده‌اند. به محض شلیک شدن موشک این پره‌ها و بال‌ها باز می‌شوند. طول موشک ۱٫۹۴ متر، قطر بدنه ۰٫۱۷ متر، پهنای بال آن ۱٫۱۴ متر و وزن پرتابی آن ۵۱٫۳ کیلوگرم است. موشک دارای سیستم ناوبری میانی جی‌پی‌اِس یا آی‌اِم‌یو[۱۷] به همراه یک تجسس‌گر آشکارساز فروسرخ در فاز نهایی شلیک موشک است. این سیستم‌های تجسسی، تصاویر ویدیویی را از طریق کابل فیبر نوری دوراهه‌ی ۲۴۰ میکرومتری به اپراتور منتقل می‌کنند تا او را از وضعیت پشت سر موشک مطلع سازند.
سیستم موشکی ای‌اِف‌اُجی-اِم قابلیت حمل بر روی خودروهای هاموی را دارد. این خودروها قادر هستند تا هشت موشک ای‌اِف‌اُجی-اِم را که به صورت قائم شلیک می‌شوند به همراه محفظه‌ی گلوله‌افشان موشک‌ها حمل کنند. وزن هر خودروی هاموی بعد از بارگیری کامل موشک‌ها به ۴،۵۴۰ کیلوگرم می‌رسد. هر خودروی هاموی دارای دو نفر است؛ یکی راننده و یکی اپراتور شلیک موشک‌ها. دیگر مزیت‌های خودروهای هاموی، قابلیت حمل آن‌ها توسط هواپیماهای هرکولس سی-۱۳۰ است. هم‌چنین خودروی حامل فرمانده‌ی دسته[۱۸] (پی‌اِل‌وی[۱۹]) نیز هاموی بوده و خدمه‌ی این خودرو وظیفه‌ی هماهنگ کردن برنامه‌ریزی را بین واحدهای آتش موجود در یگان دارند.

وضعیت

انتقال برنامه‌ی موشکی اِن-لوس از مرحله‌ی آزمایشگاهی به مرحله‌ی توسعه و گسترش در مقیاس حقیقی، دو سال طول کشید. پس از آن آزمون‌های متعددی انجام شد و بسیاری از آن‌ها موفقیت‌آمیز بود، ولی در آپریل ۱۹۹۰ وزارت دفاع آمریکا به دلیل محدودیت‌های مالی و تخصیص بودجه برای پروژه‌ی  اِف‌وای۹۰-۹۴، تولید این موشک را متوقف کرد و در دسامبر ۱۹۹۰ به کل برنامه‌ی گسترش آن لغو شد. با این وجود، در سال ۱۹۹۲ ارتش آمریکا تصمیم گرفت که ادامه‌ی برنامه‌ی موشکی اِن-لوس را تحت عنوان اِن-لوس-سی‌اِی مورد مطالعه قرار دهد.
[۱] YMGM-157
[۲] EFOG-M
[۳] fibre optic guidance
[۴] Non-Line Of Sight
[۵] N-LOS
[۶] Forward Area Air Defence System
[۷] RD&E
[۸] US Army Missile Command
[۹] MICOM
[۱۰] Fibre Optic Guided Missile
[۱۱] FOG-M
[۱۲] Boeing Aerospace
[۱۳] Hughes
[۱۴] ‘fully compliant’
[۱۵] Imaging Infra-Red
[۱۶] Polyphem
[۱۷] IMU: Inertial Measurement Unit
[۱۸] Platoon Leader Vehicle
[۱۹] PLV

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.