مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

دوز بیخطر ویتامین A در دوران بارداری و شیردهی

دوز بیخطر ویتامین A در دوران بارداری و شیردهی

دوز بیخطر ویتامین A در دوران بارداری و شیردهی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه پزشکی

مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 15000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده پزشکی - ایران ترجمه - Irantarjomeh
شماره
۲۵
کد مقاله
MDSN25
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
مقدار مصرف یا دوز بیخطر ویتامین A در دوران بارداری و شیردهی
نام انگلیسی
Safe Doses of Vitamin A During Pregnancy and Lactation
تعداد صفحه به فارسی
۸
تعداد صفحه به انگلیسی
۴
کلمات کلیدی به فارسی
ویتامین A، شیردهی و زایمان
کلمات کلیدی به انگلیسی
Vitamin A, Pregnancy and Lactation
مرجع به فارسی
دپارتمان گروه بین المللی مشاوره‌ای ویتامین A
IVACGتمان مهندسی الکترونیک، دانشگاه دانگ‌ها، تایوان
دپارتمان علوم کامپیوتر و مهندسی اطلاعات دانشگاه تکنولوژی جنوب تایوان – مرکز پزشکی دانشگاه چنگ‌کانگ، تینان، تایوان
مرجع به انگلیسی
International Vitamin A Consultative Group  IVACG
کشور
ایالات متحده
مقدار مصرف یا دوز بی‌خطر ویتامین A
در دوران بارداری و شیردهی
ویتامین A تا حد زیادی برای برآورده سازی مطلوب فرآیندهای مرتبط با تولید مثل در زنان همانند رشد و نمو جنین و همچنین بعنوان یک ماده موثر در زمان شیردهی، به منظور جبران اتلافهای حاصل شده، مورد نیاز می‌باشد. چنین نیازی در دوران بارداری اندک بوده و از طرق رژیم متعادل و ذخیره بدنی ناشی از تغذیه خوب مادر تامین می‌شود. اما در نواحی بومی که با عارضه «کمبود ویتامین A» (VAD) مواجه هستند، این نیاز باید بوسیله مکمل‌های ویتامین A برآورده شود. در دوران شیردهی، نیاز به این ویتامین افزایش می‌یابد زیرا باید جایگزین ویتامین A بدن مادر باشد که روزانه از طریق شیر از دست می‌رود. با این حال، وجود این ویتامین در شیر مادر باید بحدی باشد که نیازهای نوزاد در حال رشد، حداقل تا ۶ ماهگی اول زندگی، را تامین کند.
شاید تامین ویتامین A مورد نیاز زنان در سیکل‌های متوالی تناسلی، از طریق رژیم غذایی سبزیجات، در آن دسته از نواحی که با عارضه کمبود ویتامین A روبرو هستند دشوار باشد، اما تامین آن در دوزهای بالا یا دوز پایین و متناوب، از طریق مکمل‌های این ویتامین ساده و قابل دسترسی است. احتمالا، مصرف دوز بالای ویتامین A در اوایل بارداری خطرساز می‌باشد و تهیه مقدار اندک آن بصورت روزانه در کشورهای در حال توسعه دشوار است. بنابراین برنامه‌های مداخله‌ای که برای تامین ویتامین A در زن باردار، تدوین می‌شوند باید از نظر مقدار مصرف و زمان‌بندی آن تنظیم شوند، تا سلامت مادر و جنین در دوران بارداری و شیردهی تضمین گردد.
کمبود شدید ویتامین A در حیوانات، در آن دسته از نواحی که با عارضه کمبود ویتامین A درگیر هستند، موجب سقط جنین، مرگ جنین، جذب مجدد، و نقص‌ عضوهای مادرزادی می‌گردد. این پی‌آمدها در موش صحرایی، زمانی اتفاق می‌افتد که بافت بدن مادر تا حد زیادی تخلیه شده و سیستم چشمی، که یکی از آخرین بافتها است، ذخیره ویتامین A خود را از دست می‌دهد. نمونه این گزارش‌ها در خصوص تاثیرات مضر این عارضه بر روی سسیتم تولید مثل انسان نادر بوده و به ندرت بدان استناد می‌شود. مشاهدات موجود در باب امراض مری انسان، مبنی بر کمبود ویتامین A در کودکان شایع و متداول است، اما بندرت پی‌آمدهای مربوط به اختلالات در سیستم تولید مثل را به دنبال داشته است. این مساله علیرغم شناسایی زنان بارداری است که در مناطق VAD یا مناطق فقیر از نظر ویتامین A زندگی می‌کنند و بر این اساس مکررا گزارش‌هایی پیرامون شب کوری در دوران حاملگی و شیردهی به دست می‌رسد. این شب کوری در دورانی که آنها بالاترین نیاز جسمی را دارند، بازتابی از کمبود ویتامین A می‌باشد. با این حال، رابطه نقص مادرزادی چشم با مناطقی که از عارضه کمبود ویتامین A رنج می‌برند از طریق انجام آزمایش بر روی جامعه تصادفی آماری، که اخیرا بر روی گروهی از زنان باردار نپالی صورت گرفت، به چالش کشیده شد. در این گروه با مصرف پایین مکمل‌های ویتامین A بطور هفتگی نقص چشم در نوزادان کاهش یافت.

 

دوز بیخطر ویتامین A در دوران بارداری و شیردهی

 

دوز بالای ویتامین A شامل رتینول (retinol)، استر رتینیل (retinyl) و متابولیت‌های اکسیده شده – که به حیوانات در اوایل دوران بارداری داده می‌شود می‌تواند سبب نقص عضو مادرزادی آنان ‌گردد. علاوه بر این، گزارش‌های دیگری نیز وجود دارند که حاکی از واکنش رفتاری شدید و رشد ناقص در زمانی است که این ویتامین با دوز بالا در اواخر بارداری به حیوانات داده شود. زمانی که ذکری از تاثیرات جانبی این ویتامین به میان آید، پارامترهای دوز مصرفی و زمان مصرف تا حد زیادی بسته به گونه خاص، متغیر خواهند بود.
در انسان، ناهنجاریهایی شبیه به آنچه در حیوانات مشاهده شد، به چشم می‌خورد و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که زنان، دوز بالای ویتامین A و مشتقات آن (مخصوصا اسید رتینوئیک و مواد مشابه آن) را در سه ماهه اول بارداری مصرف کنند. اسید رتینوئیک و دیگر متابولیسم‌های اکسید شده در برنامه‌های کنترلی، در مناطق فقیر از نظر ویتامین A (VAD) و همچنین در زنان بارور، تحت نظارت پزشک و در شرایط خاص عدم بارداری، کاربرد دارند. نقص عضو مادرزادی ناشی از مصرف رتینول یا رتییل استر معمولا زمانی رخ می‌دهد که مکمل‌ها در دوز بالا بطور روزانه برای چندین روز یا هفته و در طی سه ماه اول بارداری مصرف شوند. هیچ دلیلی دال بر مسمومیت شدید حاصل از مصرف کاروتن- B یا دیگر کاروتنوئیدهای موجود در مکمل‌ها یا غذا وجود ندارد، مخصوصا در سطوحی در سازگاری با  موارد پیشنهادی جهت مکمل‌های ویتامین A باشد.

 

سازمان جهانی بهداشت اخیرا، گروهی از متخصصان را بکار گرفته تا موارد ایمن و مقدار مصرف ویتامین A، برای برآورده سازی نیاز زنان بارور و نوزادان آنان، را مشخص سازند. این مشاوره بصورت نسبی جوابگوی گزارش واحدی بود که در ایالات متحده میزان ایمن مصرف روزانه IU 10000 از ویتامین A در دوران بارداری، بعنوان مکمل غذایی برای زنان با حد کفایت تغذیه، را به چالش کشیده بود. اخیرا اطلاعات جمعیتی جهانی در زمینه طول مدت ناباروری پس از وضع حمل نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. این زمان در حقیقت عنوان دورانی تلقی می‌شود که تجویز دوز بالای ویتامین A در زنان در محدوده سنین باروری بی‌خطر خواهد بود. بازبینی اطلاعات منتشر شده و منتشر نشده موجود پیشنهادات اخیر IVACG (1986) را تصدیق می‌کند، مبنی بر آنکه:
  • دادن ویتامین A به اندازه Iu 10000 (mg RE 3000) بطور روزانه به زنان باردار، در هر زمان در طی دوران بارداری، بی‌خطر است.
 این پیشنهاد با این نکته ادامه می‌یابد که:
  • مصرف مکمل‌ها در دوران بارداری، به هنگامی که میزان عادی مصرف ویتامین A 3 برابر RDA (حدود Iu 8000 یا mg RE 2400)، از منابعی که غنی از ویتامین A باشند، هیچکونه مزیتی را نخواهد داشت.
پیشنهاد اولیه IVACG در مورد مکمل‌ها برای زنان مقیم در مناطقی که از کمبود این ویتامین رنج می‌برند، همچنان ادامه می‌یابد تا آنکه به زمان‌بندی و مقدار مصرف ذیل دست یابیم:
  • مصرف مکمل‌ها بصورت هفتگی تا حد Iu 25000 (mg RE 8500)، را می‌توان بعنوان یک جایگزین ایمن برای مصرف روزانه در طی دوران بارداری در نظر گرفت.
  • استفاده از یک مکمل دارای دوز بالا تا Iu 200000 برای زنان شیرده، تا ۸ هفته پس از زایمان بی‌خطر و ایمن می‌باشد.
  • برای زنان غیر شیرده، یک مکمل دوز بالا تا حد Iu 200000 تا ۶ هفته پس از زایمان بی‌خطر خواهد بود.
در دوران بارداری و شیردهی می‌توان از محصولات غذایی مقوی و تقویت شده بطور ایمن مصرف نمود و غذاهای طبیعی غنی از ویتامین A مثل جگر را می‌توان در برخی از مواقع مصرف کرد. هیچگونه خطر شناخته شده‌ای در زمینه بروز نقص عضو و اختلالات مرتبط با استفاده مداوم از منابع غذایی طبیعی و مکمل‌های غنی شده ویتامین A- کارتنوئید فعال وجود ندارد.

دوز بیخطر ویتامین A در دوران بارداری و شیردهی

 

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.