مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی – مختصر شده

ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی – مختصر شده

ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی – مختصر شده – ایران ترجمه – Irantarjomeh

مقالات ترجمه شده آماده گروه راه – ساختمان، معماری، عمران
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 15000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

 

مقالات ترجمه شده راه و ساختمان، معماری، عمران، ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره
۱۱۳
کد مقاله
CVL113
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی – مختصر شده
نام انگلیسی
HIGH STRENGTH CONCRETE COLUMNS CONFINED BY RECTANGULAR TIES
تعداد صفحه به فارسی
۸
تعداد صفحه به انگلیسی
۴
کلمات کلیدی به فارسی
ستون های بتنی فراتوانمند, محصور شده به وسیله بست های مستطیلی
کلمات کلیدی به انگلیسی
HIGH STRENGTH CONCRETE COLUMNS, CONFINED BY RECTANGULAR TIES
مرجع به فارسی
دپارتمان مهندسی راه و ساختمان، دانشگاه شربروک، کانادا
مرجع به انگلیسی
Dept. of Civ. Engrg., Univ. of Sherbrooke, Sherbrooke, Quebec, Canada
کشور
کانادا
 

ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی

مختصر شده
چکیده
این مقاله یک مطالعه تجربی در خصوص رفتار ستون های بتنی فراتوانمند مقیاس بزرگ محصور شده به وسیله بست های مستطیلی تحت بارگذاری همگرا را ارائه می نماید. تأثیرات متغیرهای کلیدی نظیر تاب فشردگی بتن، مقاومت تسلیم بست، پیکربندی بست، ضریب آرماتور عرضی، فاصله گذاری بست، ضریب آرماتور طولی و پوسته شدگی بخش پوششی بتن در این برنامه تحقیقاتی مورد بررسی قرار می گیرد. رفتار ستون های بتنی فراتوانمند بر مبنای جدایش ناگهانی پوشش بتن توصیف می شود که خود منجر به کاهش ظرفیت محوری قبل از کارآمدی مرتبط با محصور شدگی جانبی می شود. پس از پوسته شدگی کامل بتن، بهره های مهمی در ارتباط با مقاومت، سفتی و شکل پذیری برای هسته بتن ستون های کاملا محصور شده ثبت و مشخص می شوند.
 

ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی – مختصر شده

 
مقدمه
فناوری بتن فراتوانمند یا بتن دارای مقاومت بالا (HSC) در خلال دهه گذشته به طور قابل توجهی ارتقا یافته است. تاب تراکمی بالاتر، مدول بیشتر الاستیکی و صرفه جویی قابل توجه از جمله موارد حاصل آمده از کاهش سطح مقطع می باشند که همگی در حقیقت به عنوان خواص بتن فراتوانمند به شمار می آیند که برای طراحان مطلوب و قابل توجه است. متأسفانه، قوانین کنونی عمدتا بدون هیچ گونه احتیاط بیشتری در زمینه ایمنی در ارتباط با پروژه های ساخت و ساز شامل بتن فراتوانمند به کار گرفته می شوند. به علاوه، پارامترهای مشخص کننده ضروریات برای آرماتور محصور کننده جانبی در ارتباط با قوانین جاری خود به عنوان برآیندی از آزمایشات انجام شده بر روی اجزای بتن آرمه با توجه به تاب فشردگی بتن کمتر از ۴۰ MPa می باشند (ACI Committee 318، ۱۹۸۹). بنابراین، ضروریات مربوط به دستورالعمل های جاری را نمی توان به عنوان الزامات مکفی و ایمن برای اجزای HSC در نظر گرفت.
مقید سازی یا محصور سازی بتن دارای مقاومت عادی به وسیله بست های مستطیلی به طور گسترده ای در خلال سالیان اخیر مورد بحث قرار گرفته است (Vallenas و همکاران، ۱۹۷۷). این مورد مشاهده شده است که ستون هایی که دارای توزیع مناسب آرماتور به صورت طولی و عرضی هستند و از مقادیر مکفی در این رابطه برخوردار می باشند، همانگونه که در شکل۱ (ب) نشان داده شده است، از قابلیت شکل پذیری بیشتری برخوردار بوده و دارای بهره مقاومت معنی داری می باشند. مدل های اصلاح شده تنش کرنش برای بتن محصور نیز ارائه می شوند. این مدل ها، بر مبنای نتایج آزمایشی از ستون های بتنی دارای مقاومت معمولی، از قابلیت مکفی برای بتن دارای مقاومت بالاتر برخوردار نمی باشند.
داده های انتشار یافته در خصوص عملکرد بزرگ مقیاس (کوچک ترین بعد بزرگ تر از ۲۰۰ mm) ستون های دارای بست HSC اندک می باشند (Bjerkeli ، ۱۹۹۲، Itakura و همکاران، ۱۹۹۲، Nagashima و همکاران، ۱۹۹۲). این مورد مشاهده شده است که شکل پذیری ستون های HSC را می توان با استفاده از فرآیند محصور سازی جانبی ارتقا داد، با این حال این مورد از درجه کمتری در مقایسه با ستون های بتنی دارای مقاومت طبیعی برخوردار می باشد. کمیته ۳۶۳ ACI (1987) به این نتیجه گیری رسید که داده های بیشتری در خصوص محصور سازی ستون های درای بست HSC مورد نیاز می باشند.

ستون های بتنی فراتوانمند محصور شده به وسیله بست های مستطیلی – مختصر شده

 
نتیجه گیری
این برنامه تحقیقاتی در ارتباط با درک اساسی مکانیزم پیچیده محصورسازی ستون های بتنی فراتوانمند با بست های مستطیلی می باشد. بر این مبنا نتیجه گیری ذیل حاصل شده است.
رفتار ستون های HSC بر مبنای جدایش ناگهانی پوشش بتنی در سطوح ورقی ضعیف توصیف می شود که خود ناشی از قفسه های فولادی متراکم می باشد. این پوسته شدگی زودرس پوشش بتنی منجر به کاهش ظرفیت محوری قبل از تکمیل فرآیند محصور شدگی جانبی خواهد شد. پس از آن که پوشش بتنی به طور کامل دچار پوسیدگی شد، بهره های قابل توجه در ارتباط با مقاومت، شکل پذیری و سفتی را می توان برای هسته بتنی گونه های کاملا محصور شده ثبت کرد. این یافته پیشنهاد می نماید که صرفا مساحت هسته بتنی را می بایست در محاسبه تابع تراکم محوری ستون های HSC در نظر گرفت، به جز آن که یک سری از ملاحظات خاص دیگر در زمینه محدود سازی جدایش پوششی بتنی در نظر گرفته شده باشد.
شکست ستون های HSC را می توان بر مبنای شکل گیری سطوح لغزشی برشی خمیده توصیف نمود که سبب جداشدگی هسته بتنی به دو گروه خواهد شد. میزان خم شدگی سطح لغزشی برشی با توجه به محور عمودی از ۲۵ درجه برای نمونه های دارای محصورشدگی اندک تا ۴۵ درجه برای نمونه های با محصورشدگی بالا متغیر می باشد.
این مورد نیز مشاهده شده است که علی رغم کارایی محصور شدگی اندک بتن فراتوانمند در مقایسه با بتن دارای مقاومت اندک، بهره مقاومت بیشتر و رفتار شکل پذیری مناسب تر ستون های محصور شده HSC به هنگامی حاصل می شود که جزئیات تفسیری بیشتری در ارتباط با آرماتورهای طولی و عرضی در این مبحث به کار گرفته شده باشد. ارتقا در زمینه مقاومت تقریبا ۵۰ و ۱۰۰ درصد، و در خصوص شکل پذیری تقریبا ۱۰ و ۲۰ برابر فراتر از بتن بدون محصورشدگی برای گونه هایی که کاملا به خوبی محصور گردیده اند با توجه به بتن های ۹۹٫۹-MPa و ۵۲٫۶- MPaبه ترتیب حاصل آمده است.
تأثیرات ۶ متغیر کلیدی با توجه به بهره های مقاومتی و شکل پذیری مورد بررسی قرار گرفته است. افزایش تابع تراکمی بتن منجر به کاهش قابل توجه بهره ها در ارتباط با مقاومت و سفتی بتن محصور شده می شود. در حقیقت، تابع تراکمی بتن به عنوان متغیر آزمایشی با بیشترین تأثیر معکوس معنی دار بر روی رفتار تنش کرنشی بتن مشخص شده است. از طرف دیگر، افزایش ضریب آرماتور عرضی به طور معنی داری سبب ارتقای مقاومت و سفتی بتن محصور شده خواهد شد. ضریب آرماتور عرضی به عنوان یک متغیر آزمایشی به شمار می آید که دارای قابل توجه ترین تأثیرات در ارتباط با رفتار تنش- کرنشی بتن خواهد بود.
برای ستون های HSC با فولاد جانبی فراتوانمند مشخص شده است که مقاومت تسلیم بست در سطح مقاومت پیک بتن محصور شده توسعه یافته که این مورد صرفا برای گونه های بتنی کاملا محصور شده در نظر گرفته شده است. تنش فولاد کمتر از مقاومت تسلیم بست، در سطح مقاومت حداکثری بتن محصور شده اندازه گیری شده است که برای ستون های بتنی دارای محصور شدگی کمتر مشخص و برآورد شد. بنابراین، افزایش در مقاومت تسلیم بست می تواند منجر به ارتقای مقاومت و سفتی شود، که این مورد صرفا برای نمونه های دارای محصور شدگی مناسب با ضرایب بزرگ تقویت یا آرماتور جانبی در نظر گرفته شده است. نتایج آزمایشی همچنین معرف آن هستند که پیکربندی بست A در زمینه محصورسازی هسته بتن کارآمد نمی باشد و نباید آن را به هنگام نیاز به رفتار شکل پذیری مورد استفاده قرار داد. از طرف دیگر، نتایج مؤکد آن هستند که پیکربندی های بست B، C، D در ارتباط با محصورسازی هسته بتن کارآمد تلقی می شوند. کاهش فاصله گذاری بین بست ها منجر به افزایش مقاومت و سفتی بتن محصور شده خواهد شد. افزایش ضریب آرماتور طولی نیز منجر به ارتقای مقاومت و سفتی صرفا برای نمونه های کاملا محصور شده با ضرایب بالای آرماتور جانبی می شود.
برخی از برهمکنش ها بین متغیرهای تست در این مطالعه مشخص شده اند. این مورد مشاهده شده است که عملکرد یک متغیر، در تعامل با مقاومت و شکل پذیری بتن محصور شده، با توجه به میزان محصورشدگی فراهم آمده به وسیله متغیرهای دیگر متفاوت خواهد بود. بنابراین، به هنگام تحلیل تأثیر یک متغیر مجزا بر روی رفتار بتن محصور شده، لازم است تا چنین موردی را به عنوان یک تأثیر نسبی در نظر گرفت. در حقیقت، لازم است توجه خاصی را با در نظر گیری تأثیرات کلی تمامی متغیرهای مربوطه و قابلیت های آن ها بر روی یکدیگر در نظر داشته باشیم.
Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.