خوردگی نانو ورقه ZnO سوبستر برنجی NaCl
خوردگی نانو ورقه ZnO سوبستر برنجی NaCl – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه متالورژی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۳۴ |
کد مقاله | MTL034 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | رفتار خوردگی نانو ورقه های ZnO بر روی سوبسترای برنجی در محلول های NaCl |
نام انگلیسی | Corrosion behavior of ZnO nanosheets on brass substrate in NaCl solutions |
تعداد صفحه به فارسی | ۱۲ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۵ |
کلمات کلیدی به فارسی | برنج، نانو ورقهای ZnO، خوردگی، محلول NaCl |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Brass, ZnO nanosheets, Corrosion, NaCl solution |
مرجع به فارسی | کالج علم و مهندسی مواد، دانشگاه شانگهای جیائوتانگ، شانگهای، چیندپارتمان فیزیک و علم مواد، دانشگاه هنگ کنگانستیتوی مواد پیشرفته، دانشگاه تسینگهوا، چینلابراتوار مواد نسوز و سرامیک، کالج مواد و متالورژی، دانشگاه علوم و تکنولوژی وهن، چین، الزویر |
مرجع به انگلیسی | Materials Chemistry and PhysicsSchool of Materials Science and Engineering, Shanghai Jiao Tong University, Shanghai , ChinaDepartment of Physics and Materials Science, City University of Hong Kong, Tat Chee Avenue, Kowloon, Hong Kong, ChinaAdvanced Materials Institute, Tsinghua University, Shenzhen Graduate School, Shenzhen, China; ElsevierHubei Province Key Laboratory of Refractories and Ceramics, College of Materials and Metallurgy, Wuhan University of Science and Technology, Wuhan1, China |
کشور | چین |
رفتار خوردگی نانو ورقههای ZnO بر روی سوبسترای برنجی در محلولهای NaCl
چکیده
در این مطالعه رشد نانو ورقههای ZnO در موقعیت محلی یا طبیعی خود بوسیله گروه تحقیقاتی ما مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نشان داده خواهد شد که تماس الکتریکی عالی بین نانو ورقههای ZnO و سوبسترای برنجی باعث بوجود آمدن کاربردهای بالقوه بسیاری در زمینه حسگرهای گازی و تجزیه فوتوکاتالیزوری خواهد شد. با این وجود، مشکلات ناشی از خوردگی، بویژه مشکلاتی که از یونهای کلرید ناشی میشوند، در این حوزه بعنوان یک معضل غیر قابل اجتناب همچنان وجود دارند. در تحقیق جاری، رفتار خوردگی این نانو ورقههای ZnO در محلولهای کلریدی بررسی میشود. نتایج حاصله معرف آن میباشند که در محلول NaCl، یونهای کلرید میتوانند با ZnO واکنش دهند تا ZnCl2 تشکیل شود. هنگامی که غلظت NaCl نسبتاً پایین است (یک درصد وزنی)، چنین ساختاری نشان دهنده یک رفتار اثرناپذیری قوی میباشد، اما غلظت بالاتر یونهای کلرید انتقال از ZnO به ZnCl2 را تسریع میکند. این نتایج همچنین معرف آن هستند که غلظت بالای NaCl عملکرد اثرناپذیری را تضعیف میکند و هنگامی که این غلظت به ۳% وزنی میرسد، توانایی اثرناپذیری به طور کامل از بین میرود.
کلمات کلیدی: برنج، نانو ورقهای ZnO، خوردگی، محلول NaCl
خوردگی نانو ورقه ZnO سوبستر برنجی NaCl
۱- مقدمه
اکسید روی (ZnO) از چندین خاصیت منحصربفرد شامل تبدیل فوتوالکتریکی، پیزوالکتریسیته بالا و سازگاری زیستی خوب برخوردار میباشد و به صورت بالقوه در کاربردهایی مشتمل بر سلولهای خورشیدی]۱و۲[، نانو ژنراتورهای پیزوالکتریک]۳و۴[، حسگرهای گازی و حسگرهای زیستی ]۷-۵[ مفید میباشند. هم اکنون ZnO با قابلیت نانو ساختار بواسطه نسبت ابعادی بالا و نسبت بالای سطح به حجم ]۸و۹[ توجه روزافزونی را به خود جلب کرده است و به هنگامی که به عنوان حسگرهای گازی یا ابزارهای فوتو الکتروشیمیایی استفاده میشود، انتخابپذیری و بازده بالایی را از خود نشان میدهد. در تحقیق قبلی ما ]۱۰[، نانو ورقههای ZnO (NS های ZnO) در محل بر روی سوبسترای برنجیCu0.66Zn0.34 با استفاده از یک روش مناسب و مقرون به صرفه ساخته شد. سوبسترای برنجی رسانا که به عنوان الکترود در حسگرهای گازی با پایهZnO عمل میکند، فراهم آورند یک تماس الکتریکی عالی میباشد. این NS های ZnO در مقایسه با پودرهای ZnO میتوانند محلول را از آلودگی ثانویه در فرآیندهای تجزیه فوتوکاتالیزوری حفظ نماید اما در این کاربردها خوردگی روی میدهد و بنابر این بررسی رفتار خوردگی این نانو ساختارها در یک محیط تهاجمی مانند محیط آبی محتوی یونهای کلرید اهمیت دارد. در تحقیق گزارش شده در این مبحث، رفتار خوردگی NS های ZnO یا برنج در محلولهای محتوی غلظتهای مختلف NaCl بررسی میشود و سطوح خورده شده برای روشن شدن عواملی که بر خصوصیات ضد خوردگی نانو ساختارها اثر میگذارند، تشخیص داده میشوند.
خوردگی نانو ورقه ZnO سوبستر برنجی NaCl
۲- جزئیات آزمایش
در این آزمایش یک ورقهCu0.66Zn0.34 در دسترس تجاری به قطعات ۱۰mm×۱۰mm×۲mm بریده شد. سپس، نمونهها خرد شده و بوسیله تمیزکاری فوق صوتی در الکل پرداخت گردیدند. در وهله بعد، NS های ZnO یکنواخت در محل به روش توصیف شده در مرجع]۱۰[ ساخته شدند. اجزای فازی NS های ZnO بوسیله پراش پرتو x (XRD) تعیین گردیدند. مورفولوژی نمونهها قبل و بعد از آزمایشهای الکتروشیمیایی بوسیله SEM (SEM, Hitachi s4700) تعیین شد و اسپکترومتری پرتو x (EDS) برای تعیین ترکیب اولیه در نواحی انشعابی بکار برده شد.
خوردگی نانو ورقه ZnO سوبستر برنجی NaCl
۳- نتایج و بحث
نتایج XRD بدست آمده از NS های ZnO بر روی برنج در شکل ۱ حضور ZnO را با تبلور خوبی نشان میدهد. شکل ۲ نیز معرف مورفولوژی سطح NS های ZnO میباشد. ZnO دارای ساختار نانو ورقهای ریز با ضخامت دهها نانومتر و پهنای صدها نانومتر میباشد.
منحنیهای پلاریزاسیون پتانسیودینامیک برای سوبسترای برنجی با NS های ZnO و بدون آنها در محلولهای NaCl 1،۲ و ۳ درصد وزنی در شکل ۳ نشان داده شده است. مقادیر چگالی جریان خوردگی(Icorr) و پتانسیل خوردگی(Ecorr) از منحنیهای پلاریزاسیون لیست شده در جدول ۱ تعیین گردیدند. در تمام محلولها، هیچ افزایش قابل توجهی در پتانسیل خوردگی در برنج پوشیده شده با NS های ZnO در مقایسه با برنج خالص مشاهده نشد. چگالیهای خوردگی دو مجموعه نمونه در سه محلول نیز مشابه هستند، اما باید ذکر شود که در محلول پلاریزاسیون آندی، هنگامی که پتانسیل پلاریزاسیون (قطبیت) به مقدار معینی میرسد، چگالیهای جریان برنج پوشیده شده با NS های ZnO بسیار کمتر از برنج بدون پوشش خواهند بود. به محض اینکه برنج پوشیده شده با NS های ZnO در معرض پلاریزاسیون آندی قرار میگیرد، سرعت خوردگی بسیار کمتری از برنج خالص مشاهده میشود. با افزایش غلظت NaCl، پتانسیل خوردگی و چگالی جریان خوردگی برنج پوشیده شده با NS های ZnO به طور نامحسوسی تغییر میکند.
خوردگی نانو ورقه ZnO سوبستر برنجی NaCl
۴- نتیجه گیری
ویژگیهای خوردگی NS های ZnO ساخته شده بر روی برنج در محلولهای آبی با غلظتهای مختلف NaCl مورد ارزیابی قرار گرفت. مقاومت خوردگی برنج پوشیده شده با NS های ZnO در مقایسه با رفتار خوردگی برنج خالص افزایش مییابد. برنج پوشیده شده با ZnO در محلولهای NaCl، خوردگی حفرهای را نشان نمیدهد. هنگامی که غلظت NaCl پایین است، رفتار اثرناپذیری قوی از برنج پوشیده شده با NS های ZnO مشاهده میشود. اما هنگامی که غلظتهای کلرید افزایش مییابد، اثرات اثرناپذیری کاهش یافته و به هنگامی که به ۳% برسد، حل شدن کاملNS های ZnO مشاهده میشود. بنابراین، نکته قابل توجه آن است که این نانو ساختارهای ZnO در معرض غلظت یونهای کلرید ۳% یا بالاتر نباشند.