حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات
حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۲ |
کد مقاله | ACC02 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات |
نام انگلیسی | CREEN ACCOUNING AS AN INFORMATION SYSTEM |
تعداد صفحه به فارسی | ۱۶ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۱۲ |
کلمات کلیدی به فارسی | حسابداری سبز ، سیستم اطلاعات ، درآمد و هزینه محیط زیست |
کلمات کلیدی به انگلیسی | CREEN ACCOUNING , INFORMATION SYSTEM,ENVIRONMENTAL COSTS AND REVEUES |
مرجع به فارسی | دانشگاه ماسدونیا |
مرجع به انگلیسی | UNIVERSITY OF MACEDONIA |
کشور | یوگسلاوی |
حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات
مقدمه
افزایش فشارها بر محیط و آگاهی محیطی، نیاز به مطالعه تعاملات بین بخشهای اقتصاد و محیط را بوجود آورده است. دفاتر حسابداری متعارف (تولید ناخالص داخلی یا تولید خالص ملی) تمرکز خود را معطوف به اندازهگیری عملکرد اقتصادی و رشد نمودهاند. برای ارزیابی جامع و بیشتر میزان دوام و رشد، رشته حسابداری مالی نیاز به گسترش داشته تا از این طریق منابع طبیعی، همانند خسارت، در فرآیند تولید شامل گردد.
هدف از این مقاله ارزیابی دارائیهای طبیعی و محاسبه مزیتها و هزینههای محیطی بگونهای میباشد که کلیه موارد فوقالذکر بالا را در صورتحساب مالی شامل گرداند. علاوه بر این، این مقاله تعامل بین محیط و عملکرد اقتصادی شرکتها را با اتخاذ سیستمهای مدیریت محیطی و سیستمهای حسابداری سبز اطلاعات مورد بررسی قرار میدهد. همچنین، این مقاله تعاملات احتمالی بین محیط و عملکرد اقتصادی شرکتها را با اتخاذ سیستمهای مدیریت محیطی و سیستمهای حسابداری سبز اطلاعات مورد مطالعه قرار میدهد.
حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات
تعیین هزینهها و درآمدهای محیطی
تئوری حسابداری مالی، اقدام به ثبت دارائیهای ملموس و ناملموس، با حداقل قیمت بین ارزش تاریخی و ارزش کنونی آن مینماید. با این وجود، تئوری فوقالذکر استفاده منابع طبیعی و محیطی و همچنین خسارتهای وارده به درآمد، که بواسطه کاهش سرمایه ملی میباشد، را مورد ارزیابی قرار نمیدهد. علاوه بر این، میزان زیادی از منابع محیطی نظیر آب و هوا بعنوان کالاهای مجانی تلقی شده و این تلقی بدون ظاهر شدن در صورتحساب مالی همچنان ادامه دارد.
در عملیات حسابداری مالی، تولید و توزیع محصولات و دیگر خدمات ارائه شده، به همراه موارد دیگر نیازمند بهرهگیری کامل از مواد مستقیم، نیروی کار مستقیم، هزینههای سربار تولید (M.O.C)، هزینههای اداری و فروش و همچنین هزینههای تحقیقات و توسعه میباشند. از طرف دیگر، هزینههای محیطی به هنگامی که بخشی از هزینههای تولید و هزینههای اداری را تشکیل میدهند، در دفاتر مخصوص حسابداری ثبت نشده و تنها ستون مربوط به هزینههای عمومی، بدهکار میگردد. (شکل ۱/۲)
تئوری حسابداری محیطی، سعی مینماید تا تصویر فوق را در ستون T دفاتر حسابداری پیاده سازد. برای این کار میبایست صورتحساب هزینهها و درآمدها بعلاوه خسارات ثبت شوند. مواردی که قبلا ثبت میشد شامل درآمد از اسقاط ضایعات و همچنین درآمد ناشی از بازیافت کالاهای تولید شده میباشد. در عوض مورد جدید، هزینهها را بعنوان جبران خسارت صدمات محیطی ببار آمده بواسطه نشر لکههای نفتی آلوده کننده محیط مورد ارزیابی قرار میدهد.
ارتباط بین محیط سبز طبیعی و حسابداری مالی را میتوان بوسیله اتخاذ سیستم مدیریت محیطی و اطلاعاتی بدست آورد. این پدیده به منظور ارتباط محیط و عملکرد اقتصادی شرکتها بصورت لحظه به لحظه و روز به روز بعنوان یک نیاز مبرم مطرح میباشد.
حسابداری محیطی سبز میتواند در خصوص تصمیمگیری مواردی نظیر توزیع هزینههای محیطی و مالیاتهای سبز مفید باشد. بطور کلی، مخاطب اطلاعات حسابداری سبز آماده شده، اشخاصی از درون کارخانجات یا شرکتهایی میباشند که مدیریت مسایل مالی و اداری آن شرکتها را بعهده دارند (مدیران، صاحبان شرکتها). علاوه بر این مخاطبین میتوانند اشخاصی خارج از محیط کارخانه نیز باشند (سرمایهگذاران، بستانکاران، مسئولین مالیاتی، سکنه محلی) و یا کلیه اشخاصی که بطور مستقیم یا غیر مستقیم از منافعتهایی در این خصوص برخوردارند. کلیه این مخاطبین به اطلاعات موثقی نیاز دارند تا براساس آن بتوانند اقدامات زیر را انجام دهند:
تعیین فرصتهای محیطی و محدود ساختن هزینههای اضافهای که باعث ایجاد ارزش افزوده نمیشوند.
ارزیابی هزینههای محیطی که در O.C. ارائه گردیده است.
مشخص نمودن فرصتهای محیطی به منظور تولید درآمدخالص.
اجرا و نگهداری یک سیستم محیطی از اطلاعات مدیریتی (نظارت محیطی و سیستم اطلاعات ـ M.I.S.) و همکاری با محیطزیست در موارد دیگر مدیریت عملیاتی.
تعیین هزینهها و بازده آینده کاربرد M.I.S. .
فرمولاسیون نمودن روشهای حسابداری هزینه و فرآیند ارزش یا قیمتگذاری محصولات محیطی.
طراحی یک فرآیند تولید محیطی برای کالاها و خدمات
اغلب هزینههای محیطی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتهاند دارای خصیصه ”داخلی“ میباشند. با این وجود، هزینههای مشخصی نیز وجود دارند که میتوان خصیصه ”خارجی“ یا ”اجتماعی“ را بدانها داد. مورد قبلی، را میتوان بعنوان نوع متعارف تحت بررسی قرار داد که معایبی نظیر عدم سازگاری (مخفی بودن پتانسیلها) با داشتن مشکلات ملموس، باعث میشد تا مسایل اقتصادی در کشور بروز یابد. نوع دوم، هزینههای محیطی را شامل شده که شرکتها در این خصوص منطق خاصی را نداشته و این هزینهها دارای هیچگونه پیامد اقتصادی مستقیمی برای رشد اقتصادی مورد نظر آنها نمیباشد. (تصویر ۲/۲).
در زمان اعلام اطلاعات حسابداری محیطی به کاربران خارجی نظیر مشتریان، مخترعان و سکنه محلی دو عملکرد وجود دارد، عملکرد داخلی و عملکرد خارجی. بانک اطلاعاتی که بوسیله یکی از شرکتها توسعه داده شد در حقیقت معرف این دو عملکرد میباشد. جهت استفاده داخلی، موضوعاتی که برای آن شرکت مهم میباشد انتخاب میگردد. برای توزیع خارجی اطلاعات، چسبندگی و تشابه اطلاعاتی ضمن دقیق بودن آن برای کاربران مهم خواهد بود.
برای داشتن یک مدیریت اجرایی سالم، که یک عنصر الزامی میباشد، میبایست ارزیابی هزینههای محیطی را به همراه نتایج این ارزیابی مورد توجه قرار داد. این شرکت باید میزان سرمایههایی که سرمایهگذاری شده است، بعلاوه هزینه محیطی با توجه به حفظ محیط و دانش تاثیرات سرمایهگذاری، را ارزیابی و مورد آنالیز قرار دهد. این فاکتورها بطور استثنایی، برای شرکتها به منظور ارتقایی کارایی و توان کاری و برای کاربران برای قبول کردن تصمیمات منطقی مربوط به محیط، مهم میباشد. اندازهگیری هزینه محیطی و نتایجهای مربوط به آن برای رشد و عملیاتی نمودن سیستم مدیریتی محیطی دقیق مفید میباشد. به عبارت دیگر، حسابداری محیطی را میتوان بعنوان وسیلهای برای مدیریت عملکرد محیطی آنها مورد استفاده قرار داد.
حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات
حسابداری سبز و سیستمهای محیطی مدیریتی
سیستم محیطی مدیریت (سیستمهای مدیریت محیطی ـ E.M.S.) اثر کلی فرآیندها و سیاستهایی است که تعیین کننده چگونگی مدیریت بر تاثیرات احتمالی، محیط طبیعی، سلامت و سعادت شهروندان، از سوی شرکتها میباشد. این برنامه سیستمی را ارائه مینماید که میتواند تاثیرات محیطی را برحسب کلیه ویژگیهای یک شرکت و بصورت کمی مورد ارزیابی، ثبت و بیان قرار دهد.
اتخاذ سیستمهای مدیریت محیطی بوسیله شرکتها میتواند بطور کلی ارتباط بین عملکرد اقتصادی و بازده محیطی را تغییر دهد. شرکتی که E.M.S. را اجرا کرده باشد قادر خواهد بود تا نسبت به طراحی مجدد برنامه خود به منظور کاستن از تاثیرات منفی بر روی محیط اقدام نماید. علاوه بر این با اتخاذ E.M.S. با کیفیت بالا، شرکت مذکور حتی قادر خواهد بود تا خود موارد کاهنده تاثیرات منفی استفاده از منابع پولی و طبیعی را کشف نماید.
سیستم کامل مدیریت و حسابداری محیطی (T.E.A.M.S) برنامهای کاربردی میباشد که با بهرهگیری از یک بانک اطلاعات نسبت به ثبت داده، پردازش و تصدیق آن و تهیه گزارش در خصوص عناصر محیطی اقدام مینماید. اهمیت این برنامه مشخص نمودن بالانس یا تراز هر عنصر شیمیایی بصورت مجزا میباشد. این عناصر در بانک اطلاعات ثبت شده، و میتوانند برای بهرهگیریهای آتی، جهت هرگونه فرآیند پردازشی یا گزارشی، مورد استفاده قرار گیرند. این مجموعههای استفاده شده، مجسم کننده مقدار ضایعاتی میباشد که در محیط نشر داده شده است. این برنامه قادر خواهد بود تا از نقطه ورودی جمع مصرف شده مواد شیمیایی، میزان مجموع برداشت شده را محاسبه نماید.(تصویر ۳/۲)
حسابداری سبز بعنوان سیستم اطلاعات