حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه برق – الکترونیک
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 400000 (چهار صد هزار) تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۳۲ |
کد مقاله | ELC32 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل |
نام انگلیسی | Transients in Power Systems |
تعداد صفحه به فارسی | ۴۰۰ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۲۱۷ |
کلمات کلیدی به فارسی | سیستمهای قدرت |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Power Systems |
مرجع به فارسی | دانشگاه تکنولوژی دلفت ، هلند |
مرجع به انگلیسی | Delft University of Technology, Netherlands |
کشور | هلند |
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت
Transients in Power Systems
Lou van der Sluis
Copyright . 2001 John Wiley & Sons Ltd
ISBNs: 0-471-48639-6 (Hardback); 0-470-84618-6 (Electronic)
لابراتوار قدرت KEMA، آرنهم، هلند
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل
دیباچه
سیستم قدرت بعنوان یکی از پیچیدهترین سیستمهای طراحی شده بحساب میآید که بوسیله مهندسین خبره بوجود آمده و عملیاتی گردیده است. در جامعه مدرن، سیستم قدرت از نقشی کاملا ضروری و مهمی برخوردار میباشد و بدون داشتن منبع تامین انرژی برق بصورت پایدار و قابل اطمینان، کیفیت مطلوب برای زندگی کنونی غیر قابل تصور مینماید. از آنجائیکه الکتریسته را نمیتوان به مقادیر زیادی ذخیره نمود، عملکرد سیستم قدرت دارای قیدهای خاص خود میباشد که در این خصوص میتوان از ایجاد توازن در تولید الکتریسیته از طریق پستهای انتقال برق و همچنین مصرف آن بوسیله بارهای متصل شده به شبکه یاد برد که بر این اساس عمل ابقای فرکانس ثابت و ولتاژ پایدار برای مشتریان در زمره موارد اساسی در پروسه سیستمهای نیرو بشمار میآید. در طی عملیات معمولی روزمره ممکن است بکررات شاهد قطع و وصل بارهای ارسالی باشیم. بر این اساس، عملکردهای کنترلی بصورت متوالی مورد نیاز میباشند- سیستم قدرت و موارد مرتبط با آن هرگز در یک حالت ثابت و یکنواخت قرار ندارد. بر مبنای مقیاس زمانی سالیانه، طراحی پستهای انتقال نیروی جدید، برپایی یا نصب خطوط انتقال جدید یا توسعه دادن و به روز رسانی خطوط موجود به سطوح ولتاژهای پر توانتر بعنوان اقلام مهم و حیاتی در این پروسه میباشند که میبایست آنها را مدنظر قرار داد. به هنگامیکه ما به آینده نگاه میکنیم، میتوان مشاهده نمود که مسئله اصلی در تداوم فرآیندهای عملیاتی همانا مسایل اقتصادی میباشد- یعنی آنکه بار مورد انتظار چگونه میبایست باشد و همچنین چه سوختی از نظر اقتصادی میتواند بعنوان مهمترین سوخت تلقی گردد تا از آن برای گرم کردن بویلرها در پستهای انتقال نیرو استفاده شود. به هنگامیکه اطمینانپذیری یک سیستم از طریق محاسبات مکرر جریان بار مورد ارزیابی قرار میگیرد، مقیاس زمانی معمولا بصورت ساعت نمود مییابد، اما در عینحال به هنگامیکه ثبات دینامیکی یا تعادل پویا مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد تا آنکه اثبات شود که آیا سیستم پس از تجربه یک حالت اختلال کلی دارای ثبات میباشد یا خیر، سیستم قدرت با استفاده از دقت ثانیهای مورد مطالعه قرار میگیرد. عملکردهای سویچینگ، چه برای اتصال و قطع بارها بکار گرفته شوند و چه برای قطع نمودن بخشهای دارای خطا پس از اتصال کوتاه مورد استفاده قرار گیرند، و یا حتی به هنگام بروز اختلالات بیرونی، نظیر صاعقه در مجاورت خط انتقال ولتاژ بالا، این مورد الزامیمینماید تا نسبت به بررسی سیستم قدرت حتی از طریق مقیاسهای کوچکتر یعنی مقیاس میکروثانیه تا میلیثانیه اقدام شود. بر این اساس، آنچه مد نظر ما در این خصوص میباشد همانا حالتهای گذرای الکتریکی یا اختلالات کوتاه در مدار برق میباشد. زمان حضور این حالات گذرای الکتریکی در سیستم کوتاه میباشد، اما در طی یک دوران گذار، اجزای سیستم ممکن است در معرض پیکهای دارای جریان و ولتاژ بالا قرار گرفته و بر این اساس ممکن است آسیبهای قابل توجهی ببار آید.
این کتاب حالات گذرای الکتریکی در سیستم قدرت را مطرح مینماید. موارد بسیار زیادی در خصوص پدیده اختلالات گذرای ایجاد شده در سیستمهای الکتریکی از زمان عملیاتی شدن سیستم قدرت شناسایی و فراگرفته شده است. اشخاص پیشرو در این رشته همانند آقایان چالرز پروتیوس، استینمتز، الیور هیویساید میباشند که نقطه توجه مطالعاتی خود را بر روی جریانهای گذرای الکتریکی متمرکز نمودهاند. آنها از آن دسته از روش تحلیلی استفاده میکردند که محدود به مدارهای خطی بوده است. به هنگامیکه مداری دارای پیچیدگیهای زیاد میگردد، کاربرد این روش بسیار پرزحمت و پرمشقت و همچنین زمانبر خواهد گردید. پس از جنگ جهانی دوم، ادوات جدید توسعه یافته و از آنها برای مطالعه پدیده اختلالات زودگذار در مدارات برقی استفاده گردید. البته لازم به ذکر است که بواسطه ایجاد پیچیدگیهای خاص امر مطالعه چنین اختلالاتی قبلا میسر نبوده است. سیستم آنالیز شبکه اختلالات گذرا (TNA) بطور ویژهای برای مطالعه رفتاری میزان گستردهای از مدارهای پیچیده خطی و غیر خطی مفید میباشد. این سیستم بعنوان یک ابزار قدرتمند برای بدست آوردن راه حلهای مشکلات موجود در زمینه ثابتهای توزیع شده و همچنین امپدانسهای غیر خطی بکار میآید. استفاده از TNA آنالوگ منجر به انتشار موارد فنی بیشتر در این باره شده است. در سال ۱۹۵۱، هارلود پیترسون کتاب خود بنام «حالات گذرا در سیستمهای قدرت» را انتشار داد که همراه با مثالهای زیادی در زمینه TNA بود. کتاب پیترسون بعنوان یکی از تحقیقات عملی مرتبط با این پدیده خاص بشمار میآید (مواردی نظیر ایجاد خطاها، اتلاف ناگهانی بار، نوسانات سویچینگ و غیره). موارد فوقالذکر میتواند منجر به بروز اختلالات زودگذر شده و بر مبنای تجارب بدست آمده آقای پیترسون در شرکت برق عمومیایالات متحده بوده است. در این خصوص یک کتاب کلاسیک وجود دارد که بوسیله رینهولد رودنبرگ به نام «عملکرد مرتبط با اختلالات گذرا در سیستمهای قدرت» به سال ۱۹۵۰ انتشار یافته است. این کتاب که بر مبنای تحقیقات اولیه وی میباشد در کشور آلمان به رشته تحریر در آمد. علاوه بر این، طراحی پست سوئیچینگ بطور مستقیم مرتبط با پدیده حالت گذرای الکتریکی میباشد و همچنین کتابهای نویسندگانی نظیر بیرمنز و اسلمکا، نیز از جمله مواردی میباشد که نسبت به تشریح تجارب خود در رابطه با تقسیمات پست سوئیچینگ AEG و زیمنس اقدام نموده و بعنوان منبع تاریخی برای فهم پدیده اختلالات ناپایدار و توسعه پست سوئیچینگ مطرح میباشند.
به هنگامیکه در سال ۱۹۷۷ به KEMA پیوستم، البته بعنوان یک مهندس جهت انجام آزمایشات در آزمایشگاه برق فشار قوی دیزوئتن (de Zoeten )، برای اولین بار وارد دنیای تست اتصال کوتاه گردیدم. تست ادوات سیستم قدرت برحسب استانداردهای IEC (کمیسیون بین المللی الکترونیک) و ANSI (موسسه استانداردهای ملی امریکا )، مدارهای تست اندازهگیریهای جریان و ولتاژ قوی در محیط مشکلآفرین الکترومغناطیسی و موارد دیگر باعث گردید تا دانش و اطلاعات من در خصوص مهندسی برق و علم فیزیک افزایش یابد. اولین مقولهای که در این خصوص فراگرفتم کتاب «وضعیت گذرا در سیستمهای قدرت» نوشته آلنگرینوود و پس از آن کتابهای کلاسیک بسیار و مقالههای قابل توجهی را نیز مورد بررسی و مطالعه قرار دادم که کلیه آنها اطلاعات با ارزشی را در زمینه تاریخچه توسعه مدارشکنهای فشار قوی برایم ایجاد نمودند. در سال پانزدهم و پس از آن که من افتخار کار با گروه KEMA را داشتم، اطلاعات زیادی را از همکاران قبلی خود در آزمایشگاه برق فشار قوی آموختم. بر این اساس با کمک یکدیگر نسبت به طراحی مدارهای تست جدید اقدام نمودیم و همچنین ادوات سنجش جدید را نیز توسعه دادیم و علاوه بر این نسبت به ساخت یک سیستم سنجش کامپیوتری همراه با ثباتها یا ضبطکنندههای دادههای مربوط به حالات گذرا اقدام نموده و بر این اساس ایستگاههای کاری کامپیوتری را تجهیز نمودیم. آزمایشگاه فشار قوی KEMA همیشه بعنوان یک پیشروی مدارهای تست التکریکی مطرح بوده و بر این اساس از مشارکت فوقالعادهای در امور مربوط به استاندارد سازی در IEC برخوردار میباشد.
در سال ۱۹۹۰، من به دانشگاه تکنولوژی دلفت پیوستم و کار خود بعنوان یک مدرس نیمه وقت در دوره حالات گذرا در سیستمهای قدرت شروع کردم. از سال ۱۹۹۲ به بعد من بعنوان استاد تمام وقت و مسئول گروه لابراتور سیستمهای قدرت مشغول بکار شدم. من معمولا به این موضوع افتخار میکنم که بدانم که دانشجویان دارای علاقه بسیاری به پدیده سوئیچینگ بوده و جذب عملیات مرتبط با مدار شکنهای فشار قوی و فرآیندهای فیزیکی شدهاند که در پی قطع برق در جریان صفر حاصل میگردد. ریاضیات پیشرفته همراه با علم فیزیک و در برخی از مواقع ادوات انفجاری بصورت ترکیبات مناسبی در بررسیهای ما ارائه گردیده است. پس از گذشت چندین سال، موارد ذکر شده در این مقاله نیازمند به روز رسانی را دارد. در سال ۱۹۹۶، آدریاندیلانگ در مورد یک پروژه تحقیقاتی PhD با من تماس گرفته و بر این اساس به منظور تکمیل نمودن اطلاعات خود در زمینه موارد گذرای سوئیچینگ، نسبت به شرکت در دروس ارائه شده توسط اینجانب اقدام نموده و آنچه را که به مخاطبین در کلاس توضیح داده میشد و در جزوه نمیبود یادداشت مینمود. آدریان همچنین بصورت گسترده تحقیقاتی را در زمینه توسعه مدارشکنها انجام داده و علاوه بر این نسبت به مطالعه بر روی پدیده جریان صفر و تکنیکهای تست جهت اکتساب و بوجود آوردن پایهای محکم برای تز خود اقدام نمود. بدون تلاش آدریان، این کتاب به رشته تحریر در نمیآمد.
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل
فصل ۱، مفاهیم پایه و پدیدههای گذرای سوئیچینگ ساده، خلاصههای پدیده فیزیکی اساسی و ابزارهای ریاضی در زمینه پدیده گذرا را مورد بحث قرار میدهد. در حقیقت تئوری شبکه پایه و فهم کلی از شبکه LR و RLC ساده و همچنین رفتار ولتاژهای گذرا و جریانها پس از عملکرد سوئیچینگ بعنوان یک الزام مدنظر میباشد. به هنگامیکه به آنالیز پدیده گذار میپردازیم، تلاش بر این است تا بعنوان اولین حالت تقریب نسبت به کاهش شبکههای پیچیده به شبکههای سریال یا موازی اقدام شود. سیستمهای قدرت سه فاز ، آنالیز گذار سیستمهای قدرت سه فاز، با بررسی خطای ناشی از سیستمهای تحت تنش شدید شبکههای دارای مؤلفهای متقارن، در فصل ۲ تشریح گردیده است. خصیصههای امواج سیار، که نقش مهمیرا در این موضوع دارند، امواج سیار، در فصل ۳ مورد بررسی قرار میگیرند. ولتاژهای اضافی که بوسیله عملیات مدار شکنهای ولتاژ بالا حاصل میشود را میتوان تنها به هنگامیپیشبینی نمود که فرآیندهای فیزیکی بین تماسهای مدارشکن و تاثیر رسانهها یا ادوات خاموش کننده مختلف بر روی قطع جریان بخوبی قابل فهم باشد. مدارشکنهای ولتاژ بالای مختلف، فرآیند وقفه جریان و فعل و انفعالات مدار قوسی، مدارشکن، در فصل ۴ تشریح گردیده است. در فصل ۵، موارد مرتبط با گذارهای سوئیچینگ، نوسانات جریان و ولتاژ که در عمل در اغلب مواقع روی میدهند، نظیر قطع جریان خازنی، جریانهای ضربهای خازنی، قطع جریانهای القایی کوچک، جریانهای ضربهای ترانسفورماتور و خطای اتصال کوتاه در فصل ۵ بررسی میشود. در فصل ۶، ولتاژهای رکاوری پدیدههای گذرای سیستم قدرت، تشریح کننده موارد گذرای فرکانس قدرت میباشند که اغلب بواسطه عملکردهای سوئیچینگ رخ داده و میتوانند باعث بروز صدمات قابل توجهی به اجزای سیستم قدرت شوند. یک بررسی کلی در زمینه چگونگی ارائه وظایف اتصال کوتاه مختلف در استانداردهای IEC و IEEE/ANSI نیز مشخص میشود. در فصل ۷، پدیدههای گذرای القائی بوسیله صاعقه و مکانیسم آن مورد تشریح قرار میگیرد و در این فصل تمرکز بر روی تاثیر ضربههای ناشی از صاعقه بر روی خطوط انتقال برق و پستهای انتقال نیرو مجاور خواهد بود. محاسبه پدیدههای گذار الکتریکی بدون کمک یک کامپیوتر به سختی در روالهای امروزی انجام میپذیرند و بر این اساس عدم وجود کامپیوتر قابل درک نیست. فرمولاسیون ریاضی و روالهای عددی برای پدیدههای گذار سیستم قدرت در فصل ۸ معرفی گردیدهاند، که شامل شبیهسازی عددی پدیدههای گذرای الکتریکی میباشند. توجه خاصی بدین نکته وجود دارد که چگونه نسبت به بکارگیری عناصر غیر خطی نظیر مدلهای قوسی در برنامههای کامپیوتری مرتبط با پدیده گذار نظیر EMTP, MNA و XTrans و MATLAB اقدام شود. همچنین نگارش نمایشی برنامه XTrans را میتوان از آدرس http://eps.et.tudelft.nl دانلود کرد. سابقهای از هماهنگیهای ایزولاسیون و استانداردهای مرتبط با IEC و IEEE/ANSI همراه با هم با تاریخچهای از IEC ، IEEE/ANSI ، CIGRE و STL در فصل ۹ تشریح میگردد، انطباقات مربوط به ایزولاسیون، مجموعه استاندارها و استانداردسازی. تست مدارشکنهای فشار قوی در لابراتوار و برآوردهای مرتبط و همچنین سنجش ادوات در فصل ۱۰ مورد بررسی قرار میگیرد، تست مدارشکنها.
لازم است تا از خدمات تیرزا دریسی منشی اینجانب که بصورت مخلصانه نسبت به ادیت دست نوشتهها اقدام نمود تشکر مینمایم و همچنین از هنک پالینگ نیز بواسطه اقدامات مربوطه کمال تشکر را دارم. همچنین از تلاشهای بیوقفه اسچاوویمیکر برای خواندن دست نوشتهها و مشخص نمودن خطاها و موارد ناسازگار نهایت تشکر را دارم. در فصل ۸ ، شبیهسازی عددی پدیدههای گذرای الکتریکی، از مثالهای آموزشی و تشریحی پیتر، که در زمینه محاسبات پدیدههای گذرای عددی به منظور استفاده از تز خود تهیه کرده بود، بصورت موثر استفاده شد. در نوشتن فصل ۶، ولتاژهای رکاوری گذرای سیستم قدرت، پشتیبانی با ارزشی در زمینه توسعههای اخیر در استانداردهای IECو IECC/ANSI را از هنکتی پسکی، مهندس آزمایشات لابراتوار KEMA بدست آوردم. همچنین به کمک مارتیجن ونما از KEMA موفق به جمعآوری تصاویر مربوطه شدم.
لو وان در اسلوئیز بهار ۲۰۰۱
Lou van der Sluis
Nootdorp, Spring 2001
این کتاب مشتمل بر ۱۰ فصل بشرح ذیل است و هر فصل بصورت مجزا قابل مطالعه و خرید می باشد.
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۱ – مفاهیم ابتدایی و پدیدههای گذرای سوئیچینگ ساده
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۲ – آنالیز حالتهای گذار سیستمهای قدرت سه فاز
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۳ – امواج سیار
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۴- مدار شکن ها
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۵ – سوئیچینگ حالت گذرا
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۶ – ولتاژهای ریکاوری گذرای سیستم قدرت
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۷ – حالات گذرای القای صاعقه
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۸ – شبیه سازی عددی حالت گذاری الکتریکی
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۹ – هماهنگ سازی ایزولاسیون – مجموعه های استاندارد
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – فصل ۱۰- تست مدار شکن ها
حالتهای گذرا در سیستمهای قدرت – کل مقاله – ۱۰ فصل