تکنیک تصفیه آب الکترولیتی سیستم تخم ریزی بسته
تکنیک تصفیه آب الکترولیتی سیستم تخم ریزی بسته – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه بیولوژی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۱ |
کد مقاله | BIO01 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | کاربرد تکنیک تصفیه آب الکترولیتی در یک سیستم تخم ریزی بسته(لیتو پناوس وانامی) |
نام انگلیسی | Application of an Electrolytic Water Treatment Technique in a Litopenaeus vannamei (Boone, 1931) Closed-Hatchery System |
تعداد صفحه به فارسی | ۱۷ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۱۰ |
کلمات کلیدی به فارسی | تکنیک الکترولیز، تصفیه آب، لپتوپناوس وانامی، سیستم تخم ریزی بسته |
کلمات کلیدی به انگلیسی | electrolysis technique, water treatment, Litopenaeus vannamei, closed hatchery system |
مرجع به فارسی | ژورنال علوم ملیدپارتمان آبزی پروری، کالج ماهیگیری و شیلات، دانشگاه کستسارت، تایلند |
مرجع به انگلیسی | Kasetsart J. (Nat. Sci.) Department of Aquaculture, Faculty of Fisheries, Kasetsart University, Bangkok , Thailand |
کشور | تایلند |
کاربرد تکنیک تصفیه آب الکترولیتی در یک سیستم تخم ریزی بسته (لیتو پناوس وانامی)
چکیده
در این مقاله کاربرد تکنیک تصفیه آب االکترولیتی در سیستم تخم ریزی بسته میگوی سفید اقیانوس آرام (لپتوپناوس وانامی) درسه آزمایش بررسی شده است. در آزمایش اول غلظت های کلر تولید شده از یک سیستم الکترولیتی با جریان الکتریکی متفاوت و مقادیر متفاوت شوری آب در یک سیستم آب ساکن بررسی شد. در آزمایش دوم جریان های الکتریکی بهینه و سرعت جریانهای آب در تصفیه آب مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش سوم سیستم تخم ریزی بسته با سیستم الکترولیتی و سیستم باز که از پودر کلر برای تصفیه آب استفاده میکند، مقایسه گردید. بر این مبنا، مشخص شد که در سیستم آب ساکن، غلظت کلر با افزایش مدت جریان الکتریکی و شوری آب، افزایش مییابد. در حالیکه در شرایط موج زی یا سیلاب زی، سرعت جریان بهینه آب داخل سیستم الکترولیتی L/min5/2 بوده و با اعمال جریان A6/1، mg/L4/11 کلر تولید شده است. این مقدار برای تصفیه آب مناسب بمیباشد و میتوان آن را در سیستم تخم ریزی بسته پناوس وانامیبرای حداقل سه محصول بکار برد. گرچه این سیستم، قابلیت کاهش استفاده از پودر کلر را دارد، از یک سرعت بقای پایین تر و میزان نیتریت ـ نیتروژن بزرگتری در مقایسه با سطح کنترل برخوردار است.
کلمات کلیدی: تکنیک الکترولیز، تصفیه آب، لپتوپناوس وانامی، سیستم تخم ریزی بسته
تکنیک تصفیه آب الکترولیتی سیستم تخم ریزی بسته
مقدمه
تایلند یک کشور کشاورزی است و زندگی اکثریت مردم آن به کشاورزی وابسته است. آبزی پروری نیز یکی از جمله مشاغلی است که بوجود آورنده مقدار قابل توجهی از ثروت برای مردم بومیو افراد درگیر در این عرصه است. در سال۲۰۰۴، تایلند میزان ۲۵۱۶۹۷ تن متریک میگوی سفید اقیانوس آرام (لپتو پناوس وانامی) و۱۰۶۸۸۴ تن متریک میگوی ببری سیاه (پنانوس مونودون) تولید کرده و در حدود ۲ بیلیون دلار آمریکا از صادرات میگوی درآمد کسب نمود (۲۰۰۴،DOF). به علت افزایش تقاضای روز افزون جهانی و مدیریت ضعیف تولید، مشکلاتی هم در محل تخم ریزی و هم در استخرهای پرورش همانند سرعت بقای پایین، رشد اندک، اندازههای متفاوت و بیماریها ایجاد شده است (لیو و همکارانش۱۹۹۶، آلوارزو همکارانش ۱۹۹۸، پیتوگو و همکارانش۱۹۹۸). علل این مشکلات ممکن است ناشی از ژنتیک، آلودگی آب و شیوع ویروسی و غیره میباشد. بنابراین، روشهایی نظیر تصفیه آب و سیستم های بسته برای حل چنین مشکلاتی در محلهای تخم ریزی و استخرها مورد آزمایش قرار گرفته است، اما هزینه شیمیایی همراه این روشها مانند پودر کلر و فرمالین عموماً بالا میباشد و بعلاوه این مواد عموما وارداتی هستند. یافتن تکنیکهای جدید در سیستم های تخم ریزی بسته میتواند منجر به افزایش تولید شود، هزینه های عملیات را کاهش داده و از مشکلات زیست محیطی بکاهد. در آزمایشگاه، الکترولیز آب نمک سبب تولید کلر بر اساس معادلات ذیل شده است:
کلر تولید شده میتواند قارچها، تک یاختگان، ویروسها و باکتریها را حذف کند و میزان اکسیژن شیمیایی و مقدار پلانکتون ها را در آزمایشگاه کاهش دهد( یوشی میزو و همکارانش۱۹۹۸) تسوزوکی و همکارانش۱۹۹۹، جورکورا و همکارانش۲۰۰۲، وانگ چای و همکا رانش b2003 ). این تکنیک که تحت عنوان گند زدایی الکترولیتی آب دریا نامیده میشود، با افزایش سرعت بقا و نیز تعداد ماههایی که در حجم معینی از آب نگه داشته میشوند، در پرورش ماهی مفید میباشد. این تکنیک میتواند نیاز به آنتی بیوتیک ها را کاهش دهد و نیز هزینه نگهداری سیستم های پمپاژ را نیز کم کند (آنونیموس۲۰۰۰). علاوه بر این، یوشی میزو و همکارانش(۱۹۹۸) پیشنهاد کردند که تصفیه الکترولیتی و گند زدایی آب دریا به همان اندازه اوزوناسیون (ترکیب با گاز اوزون) و تصفیه UV (فرابنفش) مفید است اما این مزیت را نیز دارد که میتواند حجم بزرگتری از جریان های خروجی محل تخم ریزی را در مقایسه با دو روش دیگر گند زدایی کند. بنابر این، کاربرد چنین تکنیکی برای گند زدایی جریان های پساب خروجی و ذخایر آب و جلوگیری از بیماریها و آلودگی های بیماری زا در یک سیستم تخم ریزی میگو و در محیط زیست قابل توجه میباشد.
تکنیک تصفیه آب الکترولیتی سیستم تخم ریزی بسته
مواد و روشها
این تحقیق در بخش کشاورزی، دانشکده ماهیگیری و شیلات، دانشگاه کاستسارت، بانکوک، تایلند انجام گردید. این تحقیق شامل سه آزمایش بود. در آزمایش اول، علظت کلر تولید شده از جریان های الکتریکی متفاوت و مقادیر شوری متفاوت آب در یک وضعیت آبزی راکد بررسی شد. در آزمایش اکسایش الکتریکی، دو الکترود ساخته شده از فلزات با پایه تیتانیوم پوشیده شده با o2 Ti و یک آلیاژ آلومینیوم به ترتیب به عنوان کاتد و آند مورد استفاده قرار گرفتند. الکترود های آندی و کاتدی به فاصله ۳ سانتی متر از هم قرار گرفتند و درآب نمک، عمق حدود ۵/۱ سانتی متری فرو برده شدند. مساحت سطح مؤثر کل الکترودها cm29 بوده است. یک مبدلAC/DC (برق DC/DC3020 HY) برای تبدیل VAC 220 به ۱ تا VDC 24 بکار برده شد. جریان های الکتریکی استفاده شده۱/۰،۲/۰، ۴/۰، ۶/۰، ۸/۰A بودند. دو لیتر آب نمک با شوری ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۳۰، ppt مورد استفاده قرار گرفتند. در طی این آزمایش، آب در یک بشر ۵/۲ لیتری به طور مداوم توسط یک هم زن مغناطیسی به هم زده شد. کلر آزاد در آب با روش استاندارد آنالیز شد (آفا و همکارانش۱۹۹۵).
تکنیک تصفیه آب الکترولیتی سیستم تخم ریزی بسته
نتایج و مباحث
غلظت کلر تولید شده از مقادیر مختلف الکتریسیته و مقادیر مختلف شوری آب دریا در شرایط ساکن
نتایج حاصله مشخص نمود که به هنگامیکه مدت زمان جریان، جریان الکتریکی و شوری آب افزایش مییابد، غلظت کلر زیاد میشود (شکل های a 3 تاf 3).
سرعت جریان و جریان الکتریکی مناسب برای تولید کلر در غلظت تصفیه آب
ترکیب سه مقدار سرعت جریان در ۵/۲، ۰/۳وl/min 0/4 با ۹ جریان الکتریکی ۱/۰، ۲/۰، ۴/۰، ۶/۰، ۸/۰، ۰/۱، ۲/۱، ۴/۱، ۶/۱A در یک دوره زمانی۳۰ دقیقه ای مورد بررسی قرار گرفت. بر این مبنا، مشخص شد که با افزایش سرعت جریان، غلظت کلر کاهش مییابد، در حالیکه با افزایش جریان الکتریکی غلظت کلر افزایش خواهد یافت (شکل هایa4 تاc4). مناسب ترین سرعت جریان و جریان الکتریکی به ترتیب L/min5/2وvdc6 بوده که۱۹/۱۱ تا ۵۹mg/L/11 کلر را تولید کرد. وراسینگ و چان راتچاکول(۱۹۹۶) گزارش دادند که در غلظت کلرmg/L 10 رشد باکتریها وvibriospp در مدت۳۰ دقیقه متوقف میشوند و در مدت۲۴ ساعت مقدار باکتریها بدون افزایش باقی میماند.
مقایسه بین یک سیستم بسته دارای الکترولیز و یک سیستم باز
تصفیه آب با استفاده از پودر کلر و الکترولیز، اثر مشابهی را با توجه به کاهش مقدار باکتریها (vibriospp و باکتریهای کل) نشان دادند که این مطلب در جدول ۱ مشخص شده است. باکتریها در آب مصرف شده با استفاده از تصفیه الکترولیتی حذف گردید (جدول۲). هیپوکلرواسید و یون هیپوکلریت تولید شده از سیستم الکترولیتی عوامل اکسید کننده قدرتمندی هستند که باکتریها را به وسیله نفوذ از میان دیواره های سلولی نابود میکنند و آنها را به وسیله آنزیم های معین غیر فعال کننده نابود میکنند (لاوسان۱۹۹۴،بیر۲۰۰۰و کیت۲۰۰۰).
تکنیک تصفیه آب الکترولیتی سیستم تخم ریزی بسته