عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر
عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 48000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۶۹ |
کد مقاله | ACC69 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomehمهندس حسین حیدری |
نام فارسی | مطالعۀ دلایل عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای (CAIS) در شرکت های تولیدی استان بوشهر |
نام انگلیسی | A Study on Underdevelopment of Computerized Accounting Information Systems (CAIS) in Manufacturing Firms in Boushehr Province |
تعداد صفحه به فارسی | ۴۳ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۱۱ |
کلمات کلیدی به فارسی | سیستم اطلاعات حسابداری, سیستم حسابداری رایانه ای, ارتباط مدیران با سیستم اطلاعات حسابداری, دلایل عدم توسعه سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Accounting information systems, computerized accounting systems, managers’ contact with the accounting information system, Reasons of Underdevelopment of computerized accounting information systems |
مرجع به فارسی | گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، مرودشت، ایران |
مرجع به انگلیسی | Journal of Basic and Applied Scientific Research |
کشور | ایران |
مطالعۀ دلایل عدم توسعۀ سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای (CAIS) در شرکتهای تولیدی استان بوشهر
چکیده
این تحقیق به مطالعۀ دلایل عدم توسعۀ سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای در شرکتهای تولیدی استان بوشهر پرداخته است. بدین منظور هشت عامل (استفادۀ مدیران از خروجیهای سیستم اطلاعاتی در امر تصمیمگیری، دانش IT مدیران، دانش حسابداری مدیران، تعهد مدیران، هزینههای راهاندازی، مهارت حسابدارن در زمینه رایانه، وجود طراح مناسب برای طراحی سیستم و استفاده از متخصصین) بهعنوان عوامل مؤثر در توسعۀ سیستمهای حسابداری رایانهای در شرکتهای تولیدی استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفته و هر یک از عوامل در قالب یک فرضیه در سطح اطمینان ۹۵% آزمون شده است. این تحقیق، تحقیقی توصیفی – پیمایشی است. دادههای این پژوهش با استفاده از روش پرسشنامهای از ۹۰ شرکت که با روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدهاند، جمع آوری شده است.
یافتههای پژوهش حاکی از این است که عدم استفادۀ مدیران از خروجیهای سیستم، پایین بودن دانش IT مدیران، پایین بودن دانش حسابداری مدیران، عدم تعهد مدیران، پایین بودن دانش حسابداران در زمینۀ رایانه، مشکلات مربوط به یافتن طراحان ذیصلاح و عدم استفاده از متخصصین (داخلی و خارجی) مانع توسعۀ سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای شده ولی بالا بودن هزینههای پیادهسازی مانعی برای توسعۀ سیستمهای مذکور نبوده است. نتایج همچنین نشان داد پایین بودن دانش IT مدیران و عدم استفاده از منابع مشورتی در بین عوامل عدم توسعه، به ترتیب رتبۀ یک و دو را دارا میباشد.
کلمات کلیدی: سیستم اطلاعات حسابداری، سیستم حسابداری رایانهای، ارتباط مدیران با سیستم اطلاعات حسابداری، دلایل عدم توسعه سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای
عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر
۱- مقدمه
در محیط بسیار رقابتی امروز، اطلاعات برای موفقیت سازمان جنبۀ حیاتی دارد (فوویزا و نسرین، ۲۰۱۱: ۳) [۱]. استفاده از سیستمهای اطلاعاتی، سازمانها را در رسیدن به نقطۀ بهینه کمک میکند زیرا استفادۀ مؤثر از این ابزار منجر به شناخت رقبا و دیگر مزیتهای رقابتی میشود (مالین، ۲۰۰۴) [۲]. برای موفقیت یک سازمان در بلندمدت، داشتن یک سیستم اطلاعاتی مؤثر، ضروری است زیرا بدون ابزار نظارتی مناسب، نمیتوان کیفیت عملکرد سازمان را سنجید. مدیریت جهت تصمیمگیری، نیازمند اطلاعاتی است که عموماً بهوسیله سیستمهای اطلاعاتی حسابداری فراهم میشود (حیدری، ۱۳۸۵). سیستمهای اطلاعاتی حسابداری (AIS) برای تمامی سازمانها جنبۀ حیاتی دارد (محمدسوری، ۲۰۱۰: ۳۶) [۳]. گزارشهای حسابداری، منبع اصلی اطلاعات برای مدیریت میباشد (اسماعیل و متزین، ۲۰۰۹: ۱) [۴]. مالکان و مدیران شرکتها، برای حفظ و بقاء خود در بازار به اطلاعات حسابداری بهروز، صحیح و بههنگام نیاز دارند (آمیدیو و دیگران، ۲۰۱۱: ۱۴۶) [۵]. اطلاعات سیستم اطلاعاتی حسابداری، به عنوان ابزار مدیریت در تصمیمگیری تلقی میگردد و هدف از ایجاد و گسترش آن کمک به مدیریت میباشد، اگر مدیریت به هر دلیلی از آن اطلاعات استفاده ننماید، آن اطلاعات هیچگونه ارزشی نخواهد داشت (بهرامفر و رسولی، ۱۳۷۷). یکی از عوامل مهم عدم استفاده مدیران از اطلاعات، این است که اطلاعات کیفیت لازم را نداشته باشد. این مطلب که اطلاعات مالی دارای کلیه ویژگیهای کیفی باشد بسیار مطلوب است اما ویژگیهای کیفی و بهویژه دو ویژگی “مربوط بودن” و “قابلیت اتکا” غالبا با هم رابطه معکوس داشته و تقویت یکی یه بهای تضعیف دیگری تمام میشود و همین موجب گردیده که نتوان تمام ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری رابه طور همزمان یکجا جمع کرد (مشکی و مقدم، ۱۳۸۳). رایانه ابزاری است که بهوسیله آن، اطلاعات حسابداری میتواند هم ویژگی مربوط بودن (تهیه اطلاعات در مدت زمان مناسب) و هم ویژگی قابلیت اتکا (صحت و دقت) را یکجا داشته باشد (اسماعیل و متزین، ۲۰۰۹) [۶].
عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر
۲- روش تحقیق
تحقیق حاضر، تحقیقی کیفی از نوع کاربردی است و روش تحقیق آن نیز توصیفی-پیمایشی است. این تحقیق در زمان حال (۱۳۹۰) انجام شده است و قلمرو مکانی آن نیز محدود به شرکتهای تولیدی استان بوشهر است.
متغیرهای مستقل در این تحقیق عبارتند از استفاده مدیران از خروجیهای سیستم، دانش IT مدیران، دانش حسابداری مدیران، تعهد مدیران، هزینههای سیستم، دانش حسابداران در زمینه رایانه، نبود طراحان ذیصلاح و منابع مشورتی. متغیر وابسته میزان توسعه سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای است.
در این تحقیق بهمنظور اندازهگیری متغیرهای تحقیق از مقیاس پنجگزینهای لیکرت[۱] استفاده میشود (خیلیکم=۱، خیلیزیاد=۵). در طیف لیکرت گویهها را محقق تهیه میکند. بدینترتیب که او جملاتی را که حدس میزند با موضوع مورد مطالعه در ارتباط است برمیگزیند. گویهها در اختیار پاسخگو قرار داده میشود و از او خواسته میشود که میزان توافق خود را با هر گویه بر مبنای یک طیف بیان کند. پس از جمعآوری پرسشنامهها، بهمنظور امکان تجزیه و تحلیل پاسخها، به طیف مذکور بهترتیب خیلی کم تا خیلی زیاد رتبهای از ۱ تا ۵ داده میشود.
عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر
۳- نتایج و مباحث
آمار توصیفی تحقیق که با استفاده از نرمافزار SPSS تهیه شده است، شامل جنسیت، سمت، مدرک تحصیلی، رشتۀ تحصیلی، تجربه و تعداد کارکنان شرکت است. از نظر جنسیتی، اکثر پاسخدهندگان (۳/۸۳%) را مردان تشکیل میدهند. از نظر سمت، اکثر آزمونشوندهها (۷/۵۶%) مدیران مالی و ۹/۱۸% آنها حسابداران هستند. اکثر پاسخدهندگان (۷/۵۶%) دارای مدرک کارشناسی میباشند. رشتۀ تحصیلی اکثر آزمونشوندهها (۹/۶۸%) حسابداری میباشد. از لحاظ تجربۀ کاری، ۳/۴۳% پاسخدهندگان بیشتر از ۱۵ سال سابقه دارند و ۹/۳۸% آنها در گروه ۱۵-۶ سال قرار دارند. اکثر شرکتهای تولیدی استان (۶/۸۵%)، تعداد کارمندانشان کمتر از ۱۵۰ کارمند میباشد. بنابراین، طبق تعریف آقایان اسماعیل و کینگ (۲۰۰۷[۱])، ۶/۸۵% شرکتهای تولیدی استان بوشهر، شرکتهای کوچک و متوسط میباشند.[۲]
[۱] – اسماعیل و کینگ (۲۰۰۷): شرکتهایی که تعداد کارکنان آنها بین ۱۵۰-۲۰ کارمند است، شرکتهایی کوچک و متوسط هستند.
[۲] – برای اندازهگیری شرکتها، مبناهای دیگری مانند درآمد فروش سالیانه نیز وجود دارد، اما بهدلیل اینکه اطلاعات مربوط به درآمد فروش شرکتها، در ادارۀ صنایع و معادن استان وجود نداشت، لذا مینا برای اندازهگیری شرکتها، تعداد کارکنان آنها در نظر گرفته شده است.
عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر
۴- نتیجه گیری
با توجه به اینکه از فرضیههای تحقیق، هفت مورد آن تأیید شد و نظر به اینکه میانگین کلی پاسخها از عدد متوسط ۳ کمتر است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که در شرکتهای تولیدی استان بوشهر، سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای بهنحو مناسبی توسعه نیافتهاند. نتایج تحقیق نشان داد که نسبت هزینههای پیادهسازی سیستم به کل هزینههای سازمان بسیار پایین است و هزینهها مانع توسعۀ سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای نمیباشد و از این حیث نتایج این تحقیق با نتایج تحقیق اسماعیل و متزین (۲۰۰۹) مطابقت ندارد. همچنین یافتههای پژوهش تأییدکنندۀ تحقیقات آقایان اسماعیل و کینگ (۲۰۰۷) ، برین و همکاران (۲۰۰۳) میباشد. بهدنبال این یافتهها، توجه به رهنمودهای زیر برای تحقیقات آینده نیز مفید خواهد بود.
تحقیق در خصوص عوامل مؤثر بر همترازی قابلیتهای بستههای نرمافزاری آمادۀ حسابداری با نیازهای استفادهکنندگان از این نرمافزارها.
شناسایی و رتبهبندی موانع استقرار سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در صنایع مختلف.