مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر – ایران ترجمه – Irantarjomeh

مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 48000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده حسابداری - ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره
۶۹
کد مقاله
ACC69
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
مهندس حسین حیدری
نام فارسی
مطالعۀ دلایل عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای (CAIS) در شرکت های تولیدی استان بوشهر
نام انگلیسی
A Study on Underdevelopment of Computerized Accounting Information Systems (CAIS) in Manufacturing Firms in Boushehr Province
تعداد صفحه به فارسی
۴۳
تعداد صفحه به انگلیسی
۱۱
کلمات کلیدی به فارسی
سیستم اطلاعات حسابداری, سیستم حسابداری رایانه ای, ارتباط مدیران با سیستم اطلاعات حسابداری, دلایل عدم توسعه سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای
کلمات کلیدی به انگلیسی
Accounting information systems, computerized accounting systems, managers’ contact with the accounting information system, Reasons of Underdevelopment of computerized accounting information systems
مرجع به فارسی
گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، مرودشت، ایران
مرجع به انگلیسی
Journal of Basic and Applied Scientific Research
کشور
ایران
مطالعۀ دلایل عدم توسعۀ سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای (CAIS) در شرکت­های تولیدی استان بوشهر
 چکیده
این تحقیق به مطالعۀ دلایل عدم توسعۀ سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای در شرکت­های تولیدی استان بوشهر پرداخته است. بدین منظور هشت عامل (استفادۀ مدیران از خروجی­های سیستم­ اطلاعاتی در امر تصمیم­گیری، دانش IT   مدیران، دانش حسابداری مدیران، تعهد مدیران، هزینه­های راه­اندازی، مهارت حسابدارن در زمینه رایانه، وجود طراح مناسب برای طراحی سیستم  و استفاده از متخصصین) به­عنوان عوامل مؤثر در توسعۀ سیستم­های حسابداری رایانه­ای در شرکت­های تولیدی استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفته و هر یک از عوامل در قالب یک فرضیه در سطح اطمینان ۹۵% آزمون شده است. این تحقیق، تحقیقی توصیفی – پیمایشی است. داده­های این پژوهش با استفاده از روش پرسشنامه­ای از ۹۰ شرکت که با روش نمونه­گیری تصادفی انتخاب شده­اند، جمع آوری شده است.
یافته­های پژوهش حاکی از این است که عدم استفادۀ مدیران از خروجی­های سیستم، پایین بودن دانش IT مدیران، پایین بودن دانش حسابداری مدیران، عدم تعهد مدیران، پایین بودن دانش حسابداران در زمینۀ رایانه، مشکلات مربوط به یافتن طراحان ذیصلاح و عدم استفاده از متخصصین (داخلی و خارجی) مانع توسعۀ سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای شده ولی بالا بودن هزینه­های پیاده­سازی مانعی برای توسعۀ سیستم­های مذکور نبوده است. نتایج هم­چنین نشان داد پایین بودن دانش IT مدیران و عدم استفاده از منابع مشورتی در بین عوامل عدم توسعه، به ترتیب رتبۀ یک و دو را دارا می­باشد.

کلمات کلیدی: سیستم­ اطلاعات حسابداری، سیستم حسابداری رایانه­ای، ارتباط مدیران با سیستم اطلاعات حسابداری، دلایل عدم توسعه سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای

 

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر

 

۱- مقدمه
در محیط بسیار رقابتی امروز، اطلاعات برای موفقیت سازمان جنبۀ حیاتی دارد (فوویزا و نسرین، ۲۰۱۱: ۳) [۱]. استفاده از سیستم­های اطلاعاتی، سازمان­ها را در رسیدن به نقطۀ بهینه کمک می­کند زیرا استفادۀ مؤثر از این ابزار منجر به شناخت رقبا و دیگر مزیت­های رقابتی می­شود (مالین، ۲۰۰۴) [۲]. برای موفقیت یک سازمان در بلند­مدت، داشتن یک سیستم اطلاعاتی مؤثر، ضروری است زیرا بدون ابزار نظارتی مناسب، نمی­توان کیفیت عملکرد سازمان را سنجید. مدیریت جهت تصمیم­گیری، نیازمند اطلاعاتی است که عموماً به­وسیله سیستم­های اطلاعاتی حسابداری فراهم می­شود (حیدری، ۱۳۸۵). سیستم­های اطلاعاتی حسابداری (AIS) برای تمامی سازمان­ها جنبۀ حیاتی دارد (محمد­سوری، ۲۰۱۰: ۳۶) [۳]. گزارش­های حسابداری، منبع اصلی اطلاعات برای مدیریت می­باشد (اسماعیل و مت­زین، ۲۰۰۹: ۱) [۴]. مالکان و مدیران شرکت­ها، برای حفظ و بقاء خود  در بازار به اطلاعات حسابداری به­روز، صحیح و به­هنگام نیاز دارند (آمیدیو و دیگران، ۲۰۱۱: ۱۴۶) [۵]. اطلاعات سیستم اطلاعاتی حسابداری، به عنوان  ابزار مدیریت در تصمیم­گیری تلقی می­گردد و هدف از ایجاد و گسترش آن کمک به مدیریت می­باشد، اگر مدیریت به هر دلیلی از آن اطلاعات استفاده ننماید، آن اطلاعات هیچ­گونه ارزشی نخواهد داشت (بهرام­فر و رسولی، ۱۳۷۷). یکی از عوامل مهم عدم استفاده مدیران از اطلاعات، این است که اطلاعات کیفیت لازم را نداشته باشد. این مطلب که اطلاعات مالی دارای کلیه ویژگی­های کیفی باشد بسیار مطلوب است اما ویژگی­های کیفی و به­ویژه دو ویژگی “مربوط بودن” و “قابلیت اتکا” غالبا با هم رابطه معکوس داشته و تقویت یکی یه بهای تضعیف دیگری تمام می­شود و همین موجب گردیده که نتوان تمام ویژگی­های کیفی اطلاعات حسابداری رابه طور همزمان یکجا جمع کرد (مشکی و مقدم، ۱۳۸۳). رایانه ابزاری است که به­وسیله آن، اطلاعات حسابداری می­تواند هم ویژگی مربوط بودن (تهیه اطلاعات در مدت زمان مناسب) و هم ویژگی قابلیت اتکا (صحت و دقت) را یکجا داشته باشد (اسماعیل و مت­زین، ۲۰۰۹) [۶].

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر

 

۲- روش تحقیق
تحقیق حاضر­، تحقیقی کیفی از نوع کاربردی است­ و روش تحقیق آن نیز توصیفی-­پیمایشی است. این تحقیق در زمان حال (۱۳۹۰) انجام شده است و قلمرو مکانی آن نیز محدود به شرکت­های تولیدی استان بوشهر است.
متغیرهای مستقل در این تحقیق عبارتند از استفاده مدیران از خروجی­های سیستم، دانش  IT مدیران، دانش حسابداری مدیران، تعهد مدیران، هزینه­های سیستم، دانش حسابداران در زمینه رایانه، نبود طراحان ذیصلاح و منابع مشورتی. متغیر وابسته میزان توسعه سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای است.
در این تحقیق به­منظور اندازه­گیری متغیرهای تحقیق از مقیاس پنج­گزینه­ای لیکرت[۱] استفاده می­شود (خیلی­کم=۱، خیلی­زیاد=۵). در طیف لیکرت گویه­ها را محقق تهیه می­کند. بدین­ترتیب­ که او جملاتی­ را که حدس می­زند با موضوع مورد مطالعه در ارتباط است برمی­گزیند. گویه­ها در اختیار پاسخگو قرار داده می­شود و از او خواسته می­شود که میزان توافق خود را با هر گویه بر مبنای یک طیف بیان کند. پس از جمع­آوری پرسش­نامه­ها، به­منظور امکان تجزیه و تحلیل پاسخ­ها، به طیف مذکور به­ترتیب خیلی ­کم تا خیلی­ زیاد رتبه­ای از ۱ تا ۵ داده می­شود.

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر

 

۳- نتایج و مباحث
آمار توصیفی تحقیق که با استفاده از نرم­افزار SPSS تهیه شده است، شامل جنسیت، سمت، مدرک تحصیلی، رشتۀ تحصیلی، تجربه و تعداد کارکنان شرکت است.  از نظر جنسیتی، اکثر پاسخ­دهندگان (۳/۸۳%) را مردان تشکیل می­دهند. از نظر سمت، اکثر آزمون­شونده­­ها (۷/۵۶%) مدیران مالی و ۹/۱۸% آن­ها حسابداران هستند. اکثر پاسخ­دهندگان (۷/۵۶%) دارای مدرک کارشناسی می­باشند. رشتۀ تحصیلی اکثر آزمون­شونده­ها (۹/۶۸%) حسابداری می­باشد.  از لحاظ تجربۀ کاری، ۳/۴۳% پاسخ­دهندگان بیشتر از ۱۵ سال سابقه دارند و ۹/۳۸% آن­ها در گروه ۱۵-۶ سال قرار دارند.  اکثر شرکت­های تولیدی استان (۶/۸۵%)، تعداد کارمندانشان کمتر از ۱۵۰ کارمند می­باشد. بنابراین، طبق تعریف آقایان اسماعیل و کینگ (۲۰۰۷[۱])، ۶/۸۵% شرکت­های تولیدی استان بوشهر، شرکت­های کوچک و متوسط می­باشند.[۲]
[۱] – اسماعیل و کینگ (۲۰۰۷): شرکت­هایی که تعداد کارکنان آن­ها بین ۱۵۰-۲۰ کارمند است، شرکت­هایی کوچک و متوسط هستند.
[۲] – برای اندازه­گیری شرکت­ها، مبناهای دیگری مانند درآمد فروش سالیانه نیز وجود دارد، اما به­دلیل این­که اطلاعات مربوط به درآمد فروش شرکت­ها، در ادارۀ صنایع و معادن استان وجود نداشت، لذا مینا برای اندازه­گیری شرکت­ها، تعداد کارکنان آن­ها در نظر گرفته شده است.

 

عدم توسعۀ سیستم های اطلاعاتی حسابداری رایانه ای شرکت های بوشهر

 

۴- نتیجه ­گیری
با توجه به این­که از فرضیه­های تحقیق، هفت مورد آن تأیید شد و نظر به این­که میانگین کلی پاسخ­ها از عدد متوسط ۳ کمتر است. بنابراین می­توان نتیجه گرفت که در شرکت­های تولیدی استان بوشهر، سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای به­نحو مناسبی توسعه نیافته­اند. نتایج تحقیق نشان داد که نسبت هزینه­های پیاده­سازی سیستم به کل هزینه­های سازمان بسیار پایین است و هزینه­ها مانع توسعۀ سیستم­های اطلاعاتی حسابداری رایانه­ای نمی­باشد و از این حیث نتایج این تحقیق با نتایج تحقیق اسماعیل و مت­زین (۲۰۰۹) مطابقت ندارد. هم­چنین یافته­های پژوهش تأیید­کنندۀ تحقیقات آقایان اسماعیل و کینگ (۲۰۰۷)  ، برین و همکاران (۲۰۰۳) می­باشد. به­دنبال این یافته­ها، توجه به رهنمودهای زیر برای تحقیقات آینده نیز مفید خواهد بود.
  • تحقیق در خصوص عوامل مؤثر بر هم­ترازی قابلیت­های بسته­های نرم­افزاری آمادۀ حسابداری با نیازهای استفاده­کنندگان از این نرم­افزارها.
  • شناسایی و رتبه­بندی موانع استقرار سیستم­های اطلاعاتی حسابداری در صنایع مختلف.

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.