مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

سازه‌های بادی

سازه‌های بادی

سازه‌های بادی – ایران ترجمه – Irantarjomeh

مقالات ترجمه شده آماده گروه راه – ساختمان، معماری، عمران
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 25000 تومان (ایران ترجمه - irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

مقالات ترجمه شده راه و ساختمان، معماری، عمران، ایران ترجمه - irantarjomeh
شماره
۱۸
کد مقاله
CVL18
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh
نام فارسی
سازه‌های بادی
نام انگلیسی
AIR SUPPORTED
تعداد صفحه به فارسی
۱۱
تعداد صفحه به انگلیسی
۸
کلمات کلیدی به فارسی
سازه‌های بادی
کلمات کلیدی به انگلیسی
AIR SUPPORTED STRUCTURES
مرجع به فارسی
مهندسی راه و ساختمان و محیط زیست
مرجع به انگلیسی
Civil and Environmental Engineering Department
کشور

 

 
سازه‌های بادی
کلیات
سازه‌های بادی همانگونه که از نام انها بر می‌آید، بوسیله فشار هوا متوقف می‌گردند. داخل چنین سازه‌هایی همانند یک بالون تحت فشار می‌باشد. به هنگامی که این سازه در ابتدا ممکن است بصورت مقوله‌ای ناخوشایند برای ساکنین یک ساختمان در نظر آید، تفاضل فشار آن بیش از فشار نوسانات بارومتری یا فشار هوای معمولی نخواهد بود. کاربرد متعارف سازه‌های بادی شامل استودیومهای ورزشی، «حبابهای» استفاده شده جهت پوشش دادن زمینهای تنیس و استخرها  و همچنین بسیاری دیگر از پناهگاههای موقت می‌باشد.

سازه‌های بادی

 

انواع
دو نوع اصلی سازه‌های بادی عبارتند از سازه‌های دارای پروفیل بلند و سازه‌های  دارای پروفیل کوتاه. پروفیل به بلندی یا ارتفاع سازه در ارتباط با دهنه آن اشاره دارد. سازه‌های دارای پروفیل بلند معمولا بعنوان تاسیسات موقت یا سازه‌های ذخیره سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و معمولا بصورت خودایستا می‌باشند، یعنی آنکه از هیچگونه فندانسیون پشتیبانی بهره‌مند نمی‌باشند. سازه‌های دارای پروفیل کوتاه معمولا برای پوشش دادن فواصل طولانی نظیر استادیومهای ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند و علاوه بر این معمولا بجای قرارگیری بر روی زمین بر روی یک ساختمان دیگری ایجاد شده و بر این اساس کاربرد آنها بیشتر برای پوشش سقف یا بام می‌باشد. این امر بواسطه نیروهایی است که در امر پشتیبانی از سازه دخیل هستند. سازه‌های بادی دارای پروفیل بلند امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و دلیل آن نیز بواسطه هزینه کاهش یافته قابل ملاحظه سازه‌های تولیدی تنش قابل قیاس می‌باشد.
 
مزیت ها و معایب
هزینه‌های سقف بادی معمولا بصورت مساعدی با سازه‌های سقفی متعارف مقایسه می‌شوند. بر مبنای مضامین هزینه‌ای و مقایسه‌های محلی، مزیت این سازه آشکارتر جلوه‌گر می‌گردد. موارد صرفه‌جویی شده ناشی از اداوات ساختمانی کمتر و هزینه‌های کاهش یافته سازه در مقایسه با در موارد کلی طراحی اقتصادی می‌باشد. از نکته نظر معماری، این طراحی می‌تواند بسیار زیبا و دراماتیک باشد.
تعدیل غیرعمدی قیمتها و هزینه‌های وابسته بدین موضوع یکی از مسایل اصلی در خصوص چنین سازه‌هایی می‌باشد. مهمترین دلیل تعدیل انباشتگی برف و برکه‌ای شدگی متعاقب می‌باشد. معرفی مقوله‌های مرتبط با پالایش طراحی نظیر الگوسازی کامپیوتری و دانش بیشتر و برنامه‌ریزی از سوی اپراتورها در کاهش چنین رخدادی در خلال گذشته نزدیک کارساز و مفید بوده است.
 
 
اصول ساختمانی
فشار هوا جهت پشتیبانی و تثبیت سازه‌های بادی بکار گرفته می‌شود. به هنگامی که هوا تحت فشار قرار می‌گیرد باعث می‌شود تا یک نیروی یکنواخت در کلیه مسیرها وارد آید. این نیرو جهت پشتیبانی از فابریک یا محصول بکار گرفته می‌شود. کابلهای مد نظر از این فابریک پشتیبانی نمی‌کنند، اما آن را بسمت پایین نگه می‌دارند. فابریک متصل شده به کابلها واقع در پانلها غشای هیبرید یا پیوندی را سبب می‌شوند. این غشا باعث انتقال تنشها از فابریک به کابلها می‌گردند. کابلهای مربوطه نیز به یک حلقه فشار متصل بوده که در برابی نیروهای بالارونده مقاومت می‌کنند.
 
 
پیکربندی‌ها
اساسی‌ترین شکل یک حالت تخم مرغی شکل دارای پروفیل کوتاه همراه با یک الگوی کابل مورب و یک حلقه فشار طنابی یا متکی به کشش طناب می‌باشد. این حالت موکد آن است که هیچگونه لنگر خمشی در حلقه فشاری وجود ندارد. یک شکل چهارگوش با گوشه‌های تغییر یافته و سیستم کابل دو سویه باعث نگهداری زنجیره نیروی حلقه فشار می‌شود. سیستم‌های کابل تک سویه  در یک ساختار چهرگوش تغییر یافته باعث تولید لنگرها در حلقه فشاری می‌شوند. سازه‌های بادی دارای پروفیل بلند ممکن است از سیستمهای کابلی یک یا دو سویه و یا فابریک به تنهایی استفاده کنند.   ملاحظات مربوط به طراحی فابریک یا ساخته مورد نظر و جابجایی فضای کابل را تا حداکثر ۴۵ فوت (۱۴ متر) محدود می‌کنند. بواسط ساخت و هزینه اتصالات، حداکثر فضای کابل که از نظر اقتصادی امکان پذیر است ۳۵ فوت (۱۱ متر) در مرکز می‌باشد.
 
 
قوانین حاکم بر تشکیل جداره‌های کشیده بادی
اشکال زیادی بصورت حبابهای صابون وجود دارند که تعداد آنها غیرقابل شمارش می‌باشد و همگی آنها در تبعیت با شرایط کلی یکنواختی تنشی هستند. این تعداد در صورتی که تفاوتهای تنشی همچنان اجازه دهند قابل افزایش می‌باشند (شکل ۱).  با این وجود، تنها بخشی از کلیه اشکال تخیلی را می‌توان از نکته نظر بادی شکل داد.
اشکال بادی از طریق خصیصه‌های مرتبط با سطوح انحنای دوبل خود توصیف می‌شوند. اشکالی همانند زین و سطوح دارای انحنای واحد کمتر از سطوح کروی شکل فرم می‌پذیرند. سطوح صاف نیز از نکته نظر حقیقی ناممکن می‌باشند.
این نکته آشکار است که یک غشا یا پوسته، که همانگونه که بوسیله خطوط نقطه‌چین مشخص شده‌اند، بمجرد آنکه فشار داخلی بدان وارد آید بسمت بیرون متمایل می‌شود. بر این اساس، شکل مشخص شده بوسیله خطوط نقطه چین را نمی‌توان بصورت بادی تشکیل داد. در صورتی که دارای نیمه‌استوانه‌ای باشیم که از جدار با قابلیت خم شدنی ولی در عین حال غیر ارتجاعی برخوردار باشد، و همچنین از یطح صافی همانند شکل فوق بهره‌مند باشیم، و فشار داخلی را بر آن وارد کنیم، سطح بالایی بسمت بیرون شکم خواهد نمود (شکل ۴) و چین و شکنها نمایان خواهند شد. ناحیه بالایی این استوانه بصورت سطحی دوار نمایاتن خواهد شد که دارای تنش پیرامونی صفر در ناحیه چین و شکنها خواهد بود.
جداره یا پوسته بادی را می‌توان همانند یک توپ مسطح شکل داده (شکل ۶) و تنها به میزان اندکی از حالت کروی انحراف داشت. در مجموعه دوار (شکل ۵)، در صورتی که شعاع انحنا مساوی نصف فاصله P-N (شکل ۵) باشد، غشا در مسیر مماسی (موازی با عرض جغرافیایی) تحت تنش نخواهد بود. در صورتی که شعاع خمیدگی کوچکتر شود، چین و شکن بروز خواهد نمود. در صورتی که چنین مجموعه‌ دواری شکل بگیرد، این نکته قابل توجه خواهد بود که حتی با حالت ارتجاعیت اندک دفرمه شدگی پوست، چنین شکلی متمایل به کروی شدگی خواهد داشت.  دلیل این تمایل آن است که تنشهای شعاعی در نقطه اوج چنین مجموعه‌ای بصورت تئوریکی نامحدود می‌باشند.
بنابر این، امکان فرم دادن یک شکل خاص بصورت بادی، در صورتی که مجموعه دوار را بتوان در آن در نظر گرفت، وجود خواهد داشت. با این وجود، مطمئن‌ترین تست در نظر گرفتن حالت کروی می‌باشد.
از آنجاییکه یک کره دارای قطر متغیر را می‌توان در امتداد محور آن حرکت داد (شکل ۷)، سطح احاطه شده را می‌توان بصورت بادی فرم داد. با کمک کره‌های متجسم شده می‌توان ثابت نمود که آیا می‌توان اشکال مختلف (شکلهای ۸ الی ۱۳) را بصورت بادی فرم داد یا خیر؟ این اشکال کروی قابلیت حرکت در امتداد هر منحنی را خواهند داشت (شکل ۱۴)، البته بشرطی که شعاع انحنا آخری در تناسب با قطر کره بسیار کوچک نباشد. بر این اساس، انشعاب‌های مرتبط را می‌توان بروش یکسان کنترل نمود.
 
Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.