مقالات ترجمه شده دانشگاهی ایران

بخاردهی خلا نخ های شنیل

بخاردهی خلا نخ های شنیل

بخاردهی خلا نخ های شنیل – www.irantarjomeh.ir

 

مقالات ترجمه شده آماده گروه  نساجی
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی

مقالات

چگونگی سفارش مقاله

الف – پرداخت وجه بحساب وب سایت ایران ترجمه(شماره حساب)ب- اطلاع جزئیات به ایمیل irantarjomeh@gmail.comشامل: مبلغ پرداختی – شماره فیش / ارجاع و تاریخ پرداخت – مقاله مورد نظر --مقالات آماده سفارش داده شده پس از تایید به ایمیل شما ارسال خواهند شد.

قیمت

قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)

توضیح

بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.

 

 

مقالات ترجمه شده نساجی - ایران ترجمه - irantarjomeh

شماره
۱۳۴
کد مقاله
TXT134
مترجم
گروه مترجمین ایران ترجمه – www.irantarjomeh.ir
نام فارسی
تاثیر پارامترهای بخاردهی خلا بر روی خواص فیزیکی نخ های شنیل
نام انگلیسی
The Effect of Vacuum Steaming Parameters
on the Physical Properties of Chenille Yarns
تعداد صفحه به فارسی
۲۸
تعداد صفحه به انگلیسی
۶
کلمات کلیدی به فارسی
نخ شنیل- بخاردهی خلا- دما- مقاومت سایشی- قوام / استحکام و پایداری الیاف
کلمات کلیدی به انگلیسی
chenille yarn- vacuum steaming- temperature- abrasion resistance- tenacity
مرجع به فارسی
کالج مهندسی و معماری
دپارتمان مهندسی نساجی
دانشگاه یولوداگ- ترکیه
مرجع به انگلیسی
Faculty of Engineering and Architecture-
Textile Engineering Department-
Gorukle- Bursa- Turkey
کشور
ترکیه

 

تاثیر پارامترهای بخاردهی خلا بر روی خواص فیزیکی نخ های شنیل

چکیده
در این مطالعه، تاثیرات پارامترهای فرآیند بخاردهی خلا بر روی خواص فیزیکی نخ های شنیل و پارچه ها مورد بررسی قرار می گیرند. به همین منظور، نخ های شنیل با استفاده از نخ های مغزدار و نخ های خواب ویسکوز و آکریلیک در نمره های مختلف نخ تولید شدند. نخ های شنیل با توجه به پارامترهای فرآوری مختلف، به طور مثال دمای بخاردهی (۶۰، ۸۰ و ۱۱۰ درجه سانتی گراد) و دوره / زمان بخاردهی (۲۰، ۴۰ و ۶۰ دقیقه)، در معرض بخاردهی خلأ قرار گرفتند. بر مبنای نتایج آنالیزهای آماری انجام شده با استفاده از مقادیر تجربی حاصل آمده قبل و بعد از بخاردهی خلأ، پارامترهای فیزیکی، همانند نمره نخ، تاب، قوام / استحکام الیاف، ازدیاد طول و مقادیر مربوط به نیروی کار تا پارگی، تحت تاثیر فرآیند بخاردهی خلأ قرار می گیرند. افزایش در مقاومت سایشی به هنگامی قابل مشاهده است که نخ های شنیل قرار گرفته تحت بخاردهی خلأ به عنوان پود یا مواد پرکننده / فیلر در ساختار پارچه های بافته شده به کار گرفته شوند. پارامترهای فرآیند با توجه به تغییر در شماره و تاب نخ معنی دار هستند، اما با توجه به تغییر در مقادیر نیروی کار تا پارگی بی معنی خواهند بود. دما به عنوان یک عامل مهم در طی هر گونه تغییر در قوام نخ شنیل ویسکوز به شمار نمی آید، اما دما را می توان به عنوان یک عامل مهم و معنی دار در هر نوع تغییر در مقادیر ازدیاد طول نخ های شنیل آکریلیک محسوب نمود.

 

کلمات کلیدی: نخ شنیل، بخاردهی خلا، دما، مقاومت سایشی، قوام / استحکام و پایداری الیاف

 

 

مقدمه
نخ های تزئینی در مقایسه با نخ های معمولی تک تاب و دو لایه تولید شده متفاوت هستند و این تفاوت ناشی از وجود شکل بی قاعده یا نامنظم عمدی در تولید آنها می باشد. این موارد بی قاعده منوط به افزایش کاربرد یک یا چند جزء بصورت بیشتر، یا درج تاثیرات دوره ای می باشد. این     بی قاعدگی در تعامل با تمایل جهت تولید یک تاثیر زیبایی افزایش یافته در نظر خواهد بود. نخ های تزئینی را می توان با استفاده از تکینک هایی همانند تاب دادن نخ ها به یکدیگر تولید نمود، که شامل نخ های مختلف از نظر نوع، رنگ، نرمی، ضخامت، طول، مسیر تاب و تشکیل حالت حلقوی، کمندی، برآمدگی، دکمه ای، و همچنین کاربرد فواصل ضخیم و نازک شده در نخ         می باشد.
شنیل خود نوعی از نخ فانتزی به شمار می آید که از نوعی تاثیر نرم و ملایم، کرکی یا پرزدار برخوردار می باشد که با استفاده از دو رشته نخ (نخ مغزدار) بیکدیگر قلاب شده / تا خورده و سبب   می شوند تا پرزهای کوتاه نرم نخ تاب (نخ خاب) بین تاب در امتداد طول ناحیه مغزی به صورت سفت و محکم نگهداری و به هم چسبیده شوند. نتیجه نخی مخملی مانند با سطحی کرک دار خواهد بود (شکل ۱). به طور کلی، نخ های مغزدار کاملا به هم پیچیده می باشند و به صورت ظریف و قدرتمند هستند، در حالیکه نخ های خاب از تاب نرم یا نخ های فیلامنتی بهره می برند.  نخ های شنیل را می توان با استفاده از دستگاه های ریسندگی حلقوی اصلاح شده تولید نمود.
علیرغم این حقیقت که نخ های شنیل جهت تولید پارچه های خاص که دارای ارزش افزوده بالایی هستند تولید می شوند، یک مقاله تحقیقاتی نشان داده است که مطالعات اندکی در زمینه خواص فیزیکی چنین نخ ها و پارچه هایی وجود دارد. اخیرا، چندین تحقیق سعی در تشخیص تاثیر ساختار نخ (طول خاب، سطح تاب، نوع ماده خاب یا کرک) و خواص شستشو، با توجه به ویژگی های ابعادی، فیزیکی و سایشی پارچه ها و نخ های شنیل تولید شده از این نخ ها، نموده اند.
 
آزمایشات
آزمایشات شامل شده در نمونه های نخ شنیل تولید شده از نخ های خاب و مغزدار آکریلیک با نمره نخ یکسان انجام شدند. نخ های شنیل ویسکوز با نمره ۱۹۰ با استفاده از دو نخ ویسکوز لاک شماره ۳۰ و یک نخ خاب ویسکوز شماره ۳۰ تولید شدند. نخ های شنیل آکریلیک شماره ۲۵۰ نیز با استفاده از دو نخ آکریلیک شماره ۳۰ (الیاف آکریلیک استپل) و یک نخ خاب آکریلیک شماره ۳۰ با طول ۰/۱ میلیمتر با تاب نخ ۸۱۰ دور در متر در مسیر بافت S تولید شدند. نخ های شنیل با استفاده از ماشین نخ شنیل HZR-10 مدل Huzur تولید گردیدند.

 

نتایج و مباحث
تغییر در نمره نخ و مقادیر تاب
جدول ۲ نشان دهنده نتایج آزمون- t  برای نمره نخ و مقادیر تاب نخ های شنیل پس از اعمال بخاردهی خلاء در دماها و دوره های مختلف می باشد.
بر حسب نتایج آزمونهای – t که برای مقادیر میانگین نمره نخ و تاب نخ به کار گرفت شد،       تفاوت های معنی داری بین نمره و تاب نخ حاصل آمده از نخ های شنیل قبل و بعد از بخاردهی خلاء در یک سطح معنادار ۵ درصد مشاهده شد.
شکل های ۲ و ۳ نشان دهنده میانگین نمره نخ و مقادیر تاب نخ های شنیل ویسکوز و آکریلیک برای مراحل قبل و بعد از بخاردهی خلأ در برابر سه دمای بخاردهی خلأ و سه دوره بخاردهی خلأ به ترتیب می باشند.
 
 
تغییر در خواص سایشی پارچه
بر حسب نتایج آزمون- t برای مقادیر کاهش جرم پارچه های شنیل، تفاوت معنی داری بین مقادیر کاهش جرمی حاصل شده برای پارچه های شنیل بافته شده به وسیله نخ های بخار داده شده و نشده در دماها و مدت مختلف وجود داشته است. میانگین نتایج کاهش جرم برای نخ های شنیل ویسکوز و آکریلیک بخارداده شده و نشده، در برابر دماهای بخاردهی خلأ و مدت انجام آن در شکل ۶ ارائه شده است.
هدف از این مطالعه بررسی روابط بینابینی و تاثیرات خاص پارامترهای بخاردهی خلأ بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی (سطح تاب، نمره نخ، قوام، ازدیاد طول به هنگام پارگی و آزمایش تا حد پارگی) نخ های شنیل و همچنین خواص سایشی پارچه های بافته شده از نخ های شنیل می باشد.
  • نخ های شنیل بخار داده شده خلأ به صورت ثابتی با نخ های مرجع بخار داده نشده مقایسه شد. تغییرات معنی داری در نمره و تاب نخ پس از بخاردهی خلأ مشاهده شده است. نمره نخ در تکس به میزان ۲/۸ الی ۷/۱۴ درصد افزایش می یابد، در حالیکه افزایش تاب به میزان ۴/۱ الی ۱/۱۴ درصد است. این فرآیند سبب تثبیت تاب نخ شده و همچنین از حالت تحرک نخ می کاهد و از این طریق از حلقه شدگی یا تاب خوردگی نخ جلوگیری می نماید. به واسطه تمامی این موارد، می توان عملکرد بالاتری را برای نخ حاصل آورد.
  • بخاردهی خلأ سبب افزایش سطح رطوبت در نخ ها شده و موجب افزایش قوام نخ می گردد. جذب رطوبت نخ ها موجب ازدیاد طول بیشتری تا پارگی می شود. ارتقای نسبی حاصله در قوام نخ، ازدیاد طول تا پارگی و آزمایش پارگی (۶ الی ۴۰ درصد، ۲۱ الی ۸۷ درصد و ۲۱ الی ۱۰۳ درصد، به ترتیب) در ارتباط با ارتقای عملکرد در فرآیندهای متعاقب نخ های شنیل می باشند.
  • استفاده از نخ های پود شنیل تحت فرآوری بخاردهی خلأ برای تولید پارچه های بافته شده منجر به ارتقای مقاومت سایشی پارچه ها خواهد شد. این موقعیت به واسطه افزایش در سطح تاب نخ های شنیل حاصل می گردد.
  • با وجود آنکه کلیه تاثیرات (دما و مدت) دارای اهمیت آماری با توجه به تغییر در نمره نخ شنیل، مقادیر تاب و مقاومت سایشی پارچه شنیل می باشند، آنها به هنگامی که مقادیر آزمایش پارگی در یک سطح معنی دار ۵ درصد می رسند چندان معنی دار نخواهند بود. دما به عنوان یک عامل مهم در ارتباط با تغییر در قوام نخ شنیل ویسکوز نمی باشد، با این حال این مورد یک عامل مهم با توجه به تغییر در ازدیاد طول تا پارگی نخ های شنیل آکریلیک می باشد.
  • به علاوه، انجام مطالعاتی در خصوص تاثیر فرآیندهای رنگرزی بر روی تغییر در خواص فیزیکی نخ های شنیل را می توان بعنوان مباحث و مطالعات مفید بشمار آورد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Irantarjomeh
لطفا به جای کپی مقالات با خرید آنها به قیمتی بسیار متناسب مشخص شده ما را در ارانه هر چه بیشتر مقالات و مضامین ترجمه شده علمی و بهبود محتویات سایت ایران ترجمه یاری دهید.