الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی – ایران ترجمه – Irantarjomeh
مقالات ترجمه شده آماده گروه حسابداری
مقالات ترجمه شده آماده کل گروه های دانشگاهی
مقالات
قیمت
قیمت این مقاله: 38000 تومان (ایران ترجمه - Irantarjomeh)
توضیح
بخش زیادی از این مقاله بصورت رایگان ذیلا قابل مطالعه می باشد.
شماره | ۱۴ |
کد مقاله | ACC14 |
مترجم | گروه مترجمین ایران ترجمه – irantarjomeh |
نام فارسی | الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی |
نام انگلیسی | The Optimal Egyptian Indicative Cropping Pattern Using Nonlinear-Fractional Programming |
تعداد صفحه به فارسی | ۳۰ |
تعداد صفحه به انگلیسی | ۹ |
کلمات کلیدی به فارسی | الگوی زراعی، منابع آب، برنامهنویسی چند منظوره، برنامهنویسی کسری، برنامهنویسی غیر خطی، روشهای جستجوی اکتشافی، استراتژی سیرتکاملی |
کلمات کلیدی به انگلیسی | Cropping pattern, water resources, multi-objective programming, fractional programming, nonlinear programming, heuristic search methods, evolution strategy |
مرجع به فارسی | دپارتمان اقتصاد کشاورزی، ژورنال تحقیقات علوم کاربردی |
مرجع به انگلیسی | Department of Agricultural Economics, Journal of Applied Sciences Research |
کشور | مصر |
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی
چکیده
هدف از این مطالعه یافتن الگوی زراعی بهینه در مصر میباشد که بر اساس آن بتوان نسبت به حداکثر رسانی میزان برگشتی درآمد خالص بر حسب متر مکعب آب اقدام نمود. هدف ما دسترسی به بکارگیری موثر منابع آب نادر میباشد. مطالعات قبلی نشان دهنده انحراف الگوی زراعی جاری از بکارگیری موثر منابع میباشد. مدل برنامه نویسی کسری در مقولههای محتمل آینده در زمینه قیمتهای محصولات زراعی مصر بکار گرفته شده است. اولین برنامه مرتبط با تداوم قیمتهای محلی میباشد، در حالیکه دومین برنامه مرتبط با شرایط پویای جهانی نظیر بکارگیری قواعد ومقررات موافقتنامههای تجارت آزاد، میباشد که بر اساس آن انتظار میرود باعث شود تا قیمتهای محصولات زراعی مصر بسطح قیمتهای بین المللی منطبق با این محصولات برسد.
کلمات کلیدی: الگوی زراعی، منابع آب، برنامهنویسی چند منظوره، برنامهنویسی کسری، برنامهنویسی غیر خطی، روشهای جستجوی اکتشافی، استراتژی سیرتکاملی.
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی
مقدمه
الگوی زراعی مصر بصورت عمده برای مدت طولانی تحت کنترل دولت مصر بوده است (۱۹۸۶-۱۹۶۱). مطالعات زیادی که به منظور آنالیز الگوی زراعی در طی این دوره انجام شده است نشان دهنده انحراف الگوی زراعی غالب از یک الگوی بهینهای میباشد که قابلیت تحصیل کارآیی اقتصادی در تخصیص منابع و افزایش تولید کشاورزی را دارا میباشد.
یک برنامه آزاد سازی کشاورزی از سال ۱۹۸۷ در مصر آغاز گردید. تحت این سیاست آزاد سازی، دولت آزادی انتخاب کشت محصولات کشاورزی را به کشاورزان اعطا نموده و بر این اساس بدانها اجازه داد مساحت زیر کشت محصولات مختلف کشاورزی توسط آنها تعیین گردد. بطور طبیعی، کشاورزان نسبت به کشت محصولی که بیشترین سود اقتصادی را حاصل مینماید اقدام میکند. آنها همچنین دست به کشت محصولات الزامی میزنند که ارضا کننده نیازهای مصرفی داخلی آنها نظیر گندم، ذرت، برنج، باقلا و شبدر میباشد. برخی از مطالعات نشان دهنده تنها پیشرفت اندکی به سمت تحصیل کارآیی اقتصادی در نتیجه تغییراتی میباشد که در الگوی زراعی پس از اعمال سیاستهای آزادسازی بوقوع پیوسته است.
بخش کشاورزی درحدود ۸۱% از منابع آب سالیانه را در مصر مصرف میکند. اهمیت مسئله آب در مصر اخیراً بواسطه دلایل متعددی افزایش یافته است. یکی از دلایل اصلی این مسئله رشد پیوسته جمعیت میباشد که باعث شده است تا مصر از خط فقر مرتبط با آب که بوسیله سازمان ملل « سرانه ۱۰۰۰ متر معکب بصورت سالیانه» مشخص شده است عبور نماید. مصر در حدود ۵۰% از مصرف داخلی گندم خود را وارد میکند. دانشمندان واردات گندم را در حقیقت بعنوان واردات آب بصورت مجازی تصور میکنند. علاوه براین، از زمان استقلال، کشورهای شرق و مرکز آفریقا بواسطه پیمان سال ۱۹۲۹ رودخانه نیل رنجیده میباشند. اخیراً، اعضای پارلمان کنیا نگرانی خود را در زمینه اعتبار قانونی این پیمان اعلام نمودهاند چرا که این پیمان این کشورها را از استفاده آب دریاچه ویکتوریا به منظور آبیاری منع نموده است. باتوجه به اینکه خشکسالی بعنوان یک پدیده آشنا در شرق آفریقا مطرح میباشد، آب دریاچه ویکتوریا بعنوان راه محتمل برای حل نیازهای غذایی منطقه مد نظر میباشد.
در این مطالعه ما دو برنامه را مورد بررسی قرار میدهیم. اولین برنامه، قیمتهای محلی محصولات کشاورزی میباشد و دومین برنامه قیمتهای جهانی این محصولات است. با توجه به اجرای موافقتنامه کلی برای تجارت و تعرفه و موافقتهای تجاری آزاد دیگر، قیمتهای محلی کالاهای کشاورزی بنظر به سطح قیمتهای منطبق بین المللی آن سوق مییابد.
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی
مواد و روشها
منابع اولیه اطلاعات برای این تحقیق دادههای منتشر شده و منتشر نشده موجود در اداره آمار و بخش مقولههای اقتصادی وزارت کشاورزی و احیای اراضی میباشد. همچنین دادههای دیگری ازمنابع مرتبط نظیر وزارت آبیاری، موسسه مرکزی بسیج عمومی و آمارها بهنگام نیاز مورد استفاده قرار گرفت.
جهت دسترسی به اهداف این تحقیق، چندین روش تحقیقاتی مورد استفاده قرار گرفت (که بعداً تشریح خواهند شد). این روشها عبارتند از: برنامه نویسی غیر خطی، برنامهنویسی کسری، برنامه نویسی چند منظوره، استراتژی سیر تکاملی (روش تحقیقات اکتشافی پیشرفته)، قضیه کوهن- تاکر (Kuhn-Tuker)، آنالیز مابعد بهینگی.
تحقیقات انجام شده در این مقاله بشرح ذیل طبقهبندی شده است: بخش ۱ نسبت به معرفی اساس تئوریکی اقدام مینماید، که شامل دو الگوریتم پیشنهادی میباشد. بخش ۴ فرمولاسیون مسئله را عرضه داشته و بخش ۵ حالت کاربرد را بررسی میکند. بخش ۶ نسبت به انجام آنالیز مابعد بهینگی اقدام میورزد. در نهایت، نتیجهگیری و تحقیقات آتی در بخش ۷ عرضه میشود.
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی
اساس تئوریکی
یافتن الگوی زراعی بهینه در مصر که باعث به حداکثر رسانی میزان بازگشت درآمد خالص بر حسب سرانه متر مکعب آب میشود را میتوان بعنوان یک مشکل برنامه نویسی کسری FPP مطرح نمود. FPP در سالیان اخیر توجه زیادی را بخود جلب نموده است و و بر این اساس بهینه سازی نسبتهای معیارهای مرتبط مشخص کننده بینش بیشتر در خصوص این مشکل در مقایسه با بهینه سازی هر یک از معیارها بصورت مجزا میباشد. در یک موقعیت حقیقی، یک فرد تصمیم ساز (DM) در برخی از مواقع بمنظور ارزیابی میزان خروجی/ سرمایه یا سود/ کارکنان و غیره با توجه به برخی از قیدها در نواحی مختلف مورد نیاز میباشد. مشکل الگوی زراعی را میتوان بصورت FPP ذیل مطرح ساخت:
فرمولاسیون مشکل
جهت یافتن راهحل بهینه برای مشکل الگوی زراعی، ما میبایست نسبت به توسعه یک مدل ریاضی برای این مشکل اقدام نماییم. بصورت الزامی سه مولفه اصلی مدل ریاضی عبارتند از: متغیرهای تصمیم، توابع هدف و قیدها. در زیر، ما نسبت به تشریح هر یک از این مولفهها با جزئیات مربوطه اقدام میکنیم.
اول: متغیرهای تصمیم: متغیرهای تصمیم، نواحی هدف میباشند، که بوسیله هر یک از محصولات غالب کشت میشوند (واحدها: فدان (fedan).
دوم: اهداف: مرحله دوم در فرمولاسیون مدل تعریف توابع هدف میباشد، که بشرح ذیل هستند:
کاربرد موردی
بازنگری: در این حالت، ما نسبت به انتخاب ۲۷ مورد از مهمترین محصولات مصر اقدام نمودیم که عبارتند از: گندم، جو، باقلا، نخود، شنبلیله، باقلا مصری، عدس، چغندر قند، شبدر زمستانی، بذرک، پیاز زمستونی، سیر، گوجه زمستانی، سیب زمینی زمستانی، ذرت، ذرت خوشهای، برنج، بادام زمینی، کنجد، سویا، پیاز، گل آفتاب گردان، سیبزمینی تابستانی، گوجه تابستانی، پنبه، نیشکر، شبدر تابستانی.
مجموعه قیدهای معرف حدهای حداقل مرتبط با محصولات مختلف میباشد. توجه داشته باشید که یک کشاورز مصری میبایست نسبت به تولید حداقل مقدار محصولات مشخص همانند گندم، ذرت، ذرتخوشهای، شبدر، اقدام مینماید که مورد نیاز مصرف داخلی خود میباشد. علاوه بر این دولت مصرر دارای برنامه خاص خود در خصوص تحصیل حداقل مقدار محصولات مشخص میباشد و دلیل آن نیز یا بدین واسطه است که این محصولات بعنوان محصولات استراتژیک مد نظر میباشند مانند گندم و ذرت، یا آنکه این محصولات بعنوان محصولات مشهور صادرات مصر مد نظر میباشند نظیر پنبه، پیاز و سیبزمینی.
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی
نتایج و مباحث
با بکار گیری الگوریتمهای پیشنهادی بر حسب مدل فوق و با توجه به دو برنامه «سیستم قیمتهای محلی» و «سیستم قیمتهای بینالمللی» نتایج ذیل بدست میآید:
اول: جدول قیود مرزی: هر یک از جداول ۱ و ۲ مشخص کننده دو نکته در محدودههای هر مرز مرتبط با هر یک از برنامهها میباشد. این دو نقطه بعنوان محدودههای «مرزی» مورد نظر میباشند که شامل مجموع کامل نقاط کارا خواهند بود. در سیستم قیمتهای داخلی، نقطه ایدهآل ۴/۲۵ بیلیون متر مکعب آب و ۳/۱۵ بیلیون پوند برای درآمد خالص میباشد. در حالی که در سیستم قیمتهای بین المللی نقطه ایدهآل ۴/۲۵ بیلیون متر مکعب برای آب و ۳/۵۵ بیلیون پوند برای درآمد خالص میباشد. با این وجود، نقطه ایدهآل بواسطه آنکه اهداف بصورت ضد و نقیص میباشند غیر عملی خواهد بود.
آنالیز مابعد بهینگی: جهت ارتقای قابلیت کاربرد این مدل در عمل، ما نیازمند اضافه ساختن چشم انداز پویایی میباشیم که نسبت به بررسی تاثیر تغییرات احتمالی در پارامترهای مدل در خصوص راهحل بهینه اقدام نماید.
الگوی بهینه زراعی مصری با استفاده از برنامه نویسی کسری غیر خطی